.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4
  1. #1

    Журналистика

    Здравейте.. мъчи ме въпроса какво да запиша след седми клас... биология или история? След това искам да уча журналистика, вярно ли е, че ще ми трябва история, ако не, тогава какво? Предварително благодаря

  2. #2
    Здрасти. Ами запиши това, което ти се учи, това което ти е по-интересно. За да влезнеш да учиш журналистика ти се взима оценката от дипломата за средно образование, това ще рече средно аритметично от оценките от 9,10 и 11 клас.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

    http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

  3. #3
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    В СУ по журналистика ти трябват БЕЛ и История като оценки от дипломата. Понеже матурата по БЕЛ е задължителна, тя замества оценката от дипломата. Можеш и да не записваш история, достатъчно е да имаш 6 на задължителния материал, а не да я профилираш.

    За да се научиш на журналистическо писане, трябва да го практикуваш. В някои градове има клубове, СИПове, т.н. по журналистика, които могат да ти помогнат. Също така е важно да си в течение с текущите политически и въобще обществени събития. От училище пряко развитие на писателските ти умения може да има само БЕЛ, така че ще е хубаво да му обърнеш достатъчно внимание.

    Тъй че е все тая какво ще запишеш, следвай си интересите. Дори да не играят роля за по-нататъчното ти развитие в журналистиката, винаги ще са ти полезни знанията и по двата предмета.

    И докато сме на тема журналистика, филологията също е поне толкова, ако не и по-добър вариант за специалност. Можеш да изкараш магистратура по журналистика с филологията, можеш дори и с бакалавърската степен да се реализираш, а и ти отваря и много други възможности.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  4. #4
    Благодаря, много ми помогнахте

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си