- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Мамо, имам 6 :)
Не съм чела цялата тема,но да си изкажа мнението...
Аз съм 12 клас и всяка година съм завършвала с отличен и не е защото съм мега умна,а защото, както някой беше написал, го правя единствено и само за себе си,за да имам някаква обща култура, а 6-те си идват сами, когато учиш. Напълно съм съгласна,че всеки себеуважаващ се човек трябва да има някаква основа и знания,било то по химия или физика...Никога не съм била любителка на математиката,но я разбирам. По история нищо не помня, но съм учили с часове, не за да имам 6-ца, а защото ме е срам да не знам кой са Левски и Стамболов,или какво е БРЦК... Не мога да проумея как има хора,който знаят кой е Азис, а Георги Димитров - не! Пълен потрес и падение!
Уча в икономическо и такива предмети съм имала(стенография,бизнес комуникации,основи на правото,маркетинг,финанси, четовдство и др.), които ако не продължиш с икономика ще ти влязат в употреба на 36-ти...ама съм стискала зъби и съм чела, защото след като сама съм си го избрала ще го уча, друг избор нямам.
А образователната ни система така "хубаво" ни е ощетила,че съм учила химия,физика,география и билогия само в 8-ми и 9-ти клас,което е изключително малко и никакви нормативи не покрива...
Всеки трябва да учи и да ходи на училище с желание, да чуе нещо ново и да се обогати,а не, за да се наяде и да зяпа по коридорите. Училището е задължение,но е едно от хубавите такива!
То пък и едно смислено мнение се получи!![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!