- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Мамо, имам 6 :)
Аз ти казах вече какво мисля за тънкото минаване. Мога да разбера, че нямаш никакъв интерес към нещо и затова не ти е от най-важните. Можеш наистина да го назубриш, да минеш набързо и накрая да пазиш само откъслечни спомени. Поне да си положила старание. Преписването е грубо спрямо съучениците ти. Случвало ми се е да съм се съдрала от учене, на контролното да се забалтая в нещо и да имам 5, примерно. А съучениците ми да са преписали всичко от-до и да имат кръгли шестици. Е, не е приятно. И обратното за малко да се случи, но не го позволих. Една оценка не ми е по-важна от вътрешното усещане за справедливост.
Впрочем, scrooper каза нещо много вярно:
Това за университета е адски важно умение. Първата година навсякъде е по-скоро обща, отколкото специализирана. Учат се куп предмети, които не можеш да осмислиш за какво са ти, а вече си плащаш солено за образование и искаш да се почувстваш все едно получаваш нещо необходимо в замяна на старанието и парите си. Много от тези неща са ти много скучни и нямат общо с професията ти или поне не достатъчно пряко. Ако си свикнала да преписваш на неприятните неща и да ги скипваш, ще видиш голям зор, защото в университета преписването е много, много трудно. При нас, поне, ни слагат през 1 ред и през 3ма човека. Така хем ни виждат съвсем ясно, хем не можем да си общуваме един с друг.Все пак тези усилия водят до привикване да се учат и не твърди приятни работи, както и до натрупване на мат'рял.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()