- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Мамо, имам 6 :)
Маце, трай си. Интересувам се от езикознание и съм наясно, че има доста промени в правописа (че и правоговора). Наясно съм, че тази година излиза нов речник с един куп нови правила. Когато пиша на ръка, не се замислям изобщо и винаги пиша "с" пред думи с начални букви, различни от "с" и "з". Пишейки на компютър обаче, често се хващам да се замислям. Възможно беше да греша, възможно беше и да съм права заради въпросната реформа. Затова и реших да си замълча.
Съветвам те да го направиш и ти, за да излезеш достойно от ситуацията. От моя страна въпросът е приключен.
Сиси, сетих се нещо, което искам да добавя към темата. Привърженичка си на идеята, че трябва/е добре да се учи по всичко, защото това в училище са базови знания, които всеки трябва да придобие, нали така? В същото време, имаше една тема за обща култура, в която ти беше на мнението, че това, че някой не знае основни (за мен, разбира се) неща, няма проблем и излезе, че аз смятам по-широк обхват от неща за включващи се в общата култура.
В този ред на мисли, смятам, че е доста... странно да се знае някакво уравнение по химия (при това то да минава за основно и супер важно), а да не се знае точна година (а защо не и дата?) на началото на Втора световна война. Признавам, че и аз не ги знаех докато не стигнахме до този момент в училище, но в момента мога да кажа година, точна дата, събитие, че и име на акцията, предприели германците.