Здравейте. Сигурно и преди мен този въпрос е бил задаван, ако е така, ще го задам отново. Чудя се какво бойно изкуство да започна да тренирам. В момента тренирам Таекуондо, тренирах го 3-4 месеца малко преди лятото и ваканцията спрях, защото не бях в София, а и нямаше тренировки тогава. Сега тренировките ще бъдат подновени, но аз си мисля, че това не е точно моят спорт и ще обясня защо. В Таекуондото ударите са предимно с крака, като най-вече се изискват високи ритници. Бих казал дори, че ръце използваме доста рядко. Аз обаче искам да се науча да се бия и отбранявам в реални условия, а с наученото от този спорт ще ми е доста трудно, защото, когато съм с дънки или панталони няма как да приложа тези ритници. Искам да се науча да се бия наистина добре, защото ми е писнало от мои връстници или други около моята възраст, които се правят на тарикати без причина и понякога без дори да ги познавам. Освен това и доста лесно се паля и се дразня от най-малкото нещо, трябва ми място, на което да изразходвам енергията и нервите си. Та, бих искал да ми препоръчате подходящо бойно изкуство, което спокойно да мога да го практикувам на улицата. За предпочитане е съветите да са от хора, които наистина знаят за какво става въпрос. Мерси предварително