- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Към момичетата: Какво търсите у едно момче?
ПП: ПРЕДВИД е думата, виждам, че масово пишете "впредвид" и някакви други такива, та реших да допринеса с нещо, докато все още мога.
Мислех да не го коментирам това нещо, ама извинявай, колежке, без тази хартийка в момента в добрите дни съм правил (и правя) по 300 лв и отгоре.. мислех да не го споделям/изтъквам, ама писахте малко кофти работи..
Един охранител като мен (когато бях) не взема по-малко от 1500 кинта.. също не се иска образование..
Гордо ще кажа, но не го разбирайте като изтъкване, че повечето тук никога няма да направят тези пари за даден ден.. никога.. и пак гордо ще кажа, че изкарвам много повече пари от някой тук, които пък даже не са и работили някога, ама спорят.. само се замислете, че даже почти всички сте на по една работа стаж.. от няколко месеца.. просто толкова е грозно, че..
И пак ще кажа, че може да съм прост като гумен чепик, ама никак не се чувствам непълноценен.
Ръцете са ми ужас и безумие от работа (няколко потребитела могат да потвърдят) ама въобще на пръста не може да ми стъпите..
Ще прощавате, ама където и да ида все за това образование се говори.. много се издразних. Деба босите писаници..
Последно редактирано от Irti : 09-29-2012 на 07:24
^Или злобните изтъквания, когато не си от Университета и си последна дупка на кавала и подчовек, понеже си някъде другаде. (Ех, как ми личи, че имам комплекс по тая тема XD)
По темата, която не съм чела... търся да знам, че е Той :Р Ддз, да не е толкова объркано всичко, това търся в едно момче, хаха.
Между другото когато не си бил дълго във форума и се "върнеш", имаш чувството, че тук е средата е too goddamn agressive и не визирам тази тема, а обстановката като цяло, като се разходих из другите раздели. Не знам защо съм останала с такова чувство. ><
Предполагам трябва да се извиня, че и аз съм допринасяла за това с моите (на моменти) крайни и изнервени мнения :д
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Аз не ви разбирам войната. Висшистите се перчат, че другите са по-ниско (без LadyDi). Тези без висше обясняват как са в пъти повече от висшистите по ред причини. Дрън дрън ми се виждат и двете становища. Хората са си хора, всеки си има мечти и никоя работа на света не е лека, освен ако наистина не я обича човек. Това дали ще се прегърбваш пред компютъра и ще се взираш в един монитор по цял ден, продухан от климатик, дали аз ще седя пред криостата с часове на минус 27 градуса, дали ще будуваш по цели нощи и ще обхождаш терени... Всяко нещо си има своята стойност.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ето тук вече съм напълно съгласен с теб. В 90% ако не и в още по-голям процент нагласата се изгражда именно заради общественото мнение. Обаче голяма част от тези хора се пънат да обясняват как въобще не им дремело за общественото мнение. И тук не говорим даже за по нисък мъж към което общественото мнение е като цяло доста негативно настроено, а за равен на жената мъж или малко по-висок.Като цяло да се подчиняваш на общественото мнение не е толкова добра идея и трябва да мислиш по скоро какво чувстваш, а не какво ти се налага от някой...особено пък тези който се смятат за силни.Друг е въпроса че ти ми даде пример с 95кг жена. Помисли хубаво дали примера е еднакъв. Както се каза в леглото всички са еднакъв ръст.Обаче една 95кг жена е с около 30кг по тежка от мен.Помисли си дали в леглото пак ще сме равни.Аз трябва да съм постоянно отгоре,защото в противен случай както отново се каза ще ме превърне в една добре разточена баница.Друг е въпроса че ако се опитам да я вдигна на ръце във въздуха съм обречен на неуспех предварително.Та такива ми ти работи.Но сравнението е неудачно.
Относно другата тема дето сте подхванали. Изобщо тези,който имат заблуда че физическият труд е по-лек от умственият да си го избият от главата това. Едното натоварва физически, а другото психически.От едното може да те боли цялото тяло половин седмица, а от другото най-много да те заболи главата и да сънуваш някои и друг кошмар.
therichbitch понеже ти твърдеше колко по-лек е физическият труд ти предлагам да пробваш да изкопаеш един канал,да направиш цимент,да потрошиш въглища или пък камъни,да покопаеш в мината да те видим тогава.Това че един труд е по скъпо заплатен не значи нищо като например че един миньор работи по-лека работа от един програмист,защото взима по-малко пари. Напротив.Честно казано предпочитам умственият труд отколкото физическият и ако някога имам избор физически труд за повече пари или умствен за по-малко определено бих избрал второто,защото и двете ги познавам. Обаче никой от тези двата труда не е по неважен.Първо се е повил физическият труд, а после другият.Физическият труд може без проблеми да си живурка и сам.Просто няма да има чак такова развитие на света както сега.От друга страна обаче ако го нямаше физическият труд умственият просто нямаше да съществува най-малкото,защото машините и средствата върху,който се практикува за да се превърнат в такива са създадени от вещества и елементи, за който е трябвало преди това як физически труд.Та в тоя ред на мисли всеки допринася с нещо за обществото без значение в каква сфера работи.Ако се замислят някой че дори и за производството на храната е нужен физически труд. Е, ако я нямаше опеделено нямаше да ви е точно до програмиране или трябваше програмистите да се занимават с това,което несъмнено щеше да ги отвлече от програмирането.Никога не подценявайте хората без значени с какво точно се занимават те.Все пак трябва да има и от едните и от другите за да се върви напред.
Edit: Между другото тук преди време имаше една модераторка.Мисля че kremcheto се водеше.Е, много спорихме на тази тема с нея веднъж.Тя беше твърдо ЗА висшето образование.
Последно редактирано от Niakoitam : 09-29-2012 на 08:49
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Потвърждавам, да.
И аз бях на мнение, че образованието е всичко преди. Но преди няколко години, коренно ми се промени мнението. И какво като имаш образование? Баща ми го изритаха като мръсно куче от държавна институция, и то не коя да е, и в момента с 2 висшета (1во, телекомуникации, 2ро турска филология), 4 езика (сръбски, турски, румънски и руски) и ранк майор, бачка като телеохранител за 600 лева.
На майка ми пък колежки на по 24-26 години, и бяха казали че сигурно няма живи съученици. А майка ми е на 42. Айде, бе.
А тая Джолие, икономистката, ми мяза на женска версия на Някойтам.
едит:
Точно. Жалко, че малко хора го осъзнават.
Не е нужно да е така.
Достатъчно е просто да не осъждаш тези, които са решили да не учат. Ако ти имаш желание да се развиваш в сфера, която изисква висше - хубаво.
Аз искам да се върна на една реплика:
Често пъти, много хора (основно мъже) избират да не учат, а директно да се хванат за някакъв занаят, точно с мисълта да изкарат пари и да подсигурят себе си и семейството си. Това че учиш 4-5 години и едва след това започваш да катериш корпоративната стълбица, за да може евентуално след някоя и друга година положението ти да се подобри, съвсем не значи, че си по-отговорен от останалите. Просто си избрал по-дългия път. И в това също няма абсолютно нищо лошо. Всичко е въпрос на време и желание.Първоначално написано от JoLLiE92
А за ръцете на Ирти, и аз потвърждавам...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Човек със средно не е нормално да твърди, че е нещо повече от висшист. Най-малкото, че вторият вече е постигнал нещо, което първият дори не е започнал. А относно реализацията ... както първият може да се реализира без висше, така може и вторият, но висшистът като такъв си създава още една възможност за реализация, която е недостъпна за човекът със средно образование.
Ох, боже.
Човек със средно може да изкарва повече пари отколкото един висшист, независимо от факта, че изобщо не е стъпвал в университет. Нито единия, нито другия не е повече от другия.
Човек със средно образование, но със занаят смея да твърда ще има повече възможности за реализация, и никога няма да остане без залък в уста.
Много добър пример за хора със средно и добри заплати са доста от програмистите, примерно.
пп. Е, мен все пак ми се струва тъпо да не учиш, някак... неамбициозно е. Обаче ненужното извисяване, че караш вишО също е доста дразнещо и с малко съмнително покритие.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Човек със занаят ? Не живеем в 19 век лапе. Тоя лаф в модерната икономика не важи. Една машина ще ми свърши по-добре и по-бързо работата от 20 човека със "занаят".
Естествено, че има работа за хора без висше, понякога е добре платена, но винаги има праг в сериозните професии, които изискват да си завършил висше за тази специалност.
Който иска просто да работи нещо и да си мисли, че е значим по този начин ... нека го прави, но има хора като нас, които разбират значението на "значим".
Висшето не показва реалните възможности на един човек, но ако се отнася сериозно към него показва неговите амбиции, въобще, че ги има. Повечето са останали на ниво средно не защото висшето е безсмислено, а защото ги е домързяло да учат.
ПП: Не мисля, че има смисъл да разводняваме повече темата. В "Пълнолетник" има точно такава тема за "Има ли смисъл от Висшето образование".
http://www.teenproblem.net/forum/sho...B8%D0%B2/page9
Последно редактирано от aks13v : 09-29-2012 на 10:46
Имам два въпроса. Първият към теб и вторият към всички.
1 Защо този Niakoitam толкова ти бърка в г...устата де, устата та го споменаваш на всяко твое второ мнение? Толкова ли ти е интересен?
2. Много ли е голям според вас процента на хората,които работят точно по професията, за която са учили в университета си.Защо ли знам много случай подобни на учила в ТУ, а в последствие заработила като стюардеса.
aks13v господин имаш се за много значим. Я пак прегледай поста ми и хуууубаво го осмисли пък тогава обяснявай колко си по.И лекинко като се замислиш тая машина все някой трябва да я построи или направи,а не само да направи схемите.И не говоря само за електронната част, а за болчета,гайки,винтове, отливане на материала за нея,боядисване настройки и т.н,Ами ако спре тока какво ще правиш?![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 09-29-2012 на 10:56
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Зависи колко си добър, според мен. И от това какво ти се предалага. Ако си средна работа и си завършил с тройки специалността, нищо чудно да не си намериш работа, свързана с нея. Трябва и да те бива. А може и с времето да не искаш вече да работиш това. Майката на Радослав е с висше, но с времето професията и й се е сторила прекалено натоварваща най-вече нервите та е решила да работи други неща, ненуждаещи се от висше.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Какво разбираш ти, бе усерко? Ти работил ли си някога? Колко време? 1-2-3г? И к'во? Това стаж ли е?
Има много по-значими от теб. Аз самият се чувствам много по-значим от теб и дадох пример даже. И какво? Грозно се изказваш.. много грозно.. както всички на тази тема.
Амбициите? Няма да те нахранят.. чист тъпанар.
Кака, заключвай тази тема, че е направо потрес вече..
Значимост? Че какво я определя? Мислиш, че чистачката, която се грижи да не потънете в лайна в даскало, е незначима? Или човека, който ще ти сложи дограмата? Ще ти поправи обувките? Ще ти ушие костюма по поръчка? Чуваш ли се? Ако някоя професия беше "незначима" нямаше да я има. Като "висшистка" го казвам.
Към aks13v беше това.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Аксиев, не беше ли ти човекът, който твърдеше, че икономистите изкарват най-много пари, защото икономиката се занимава с пари?![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Към Irti.
Сигурен ли си че си завършил основно. До седми клас е трябвало да се научиш поне как да пишеш. А как да мислиш ... не се научава. Особено от падари. И ти нека се чувствай важен, но си оставаш "важен" олигофрен. ФАКТ.
ПП: Амбициите са всичко. За какво живеем иначе !?
Към SisiStrange
Естествено, че една чистачка е значима като човек, но е незначима като професия. За което най-вероятно сама си е виновна, но и живота е тежък, случки се случват. Да вметна, че аз не съм твърдял кой е незначим, а как може да си значим, да си някой. За мен, да си един от тълпата прости българи не влиза в сметките.
Последно редактирано от aks13v : 09-29-2012 на 11:56
Ти, понеже пишеш много добре, на въпросително изречение слагаш в края точка.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Граматиката.
А, драги, ти не беше ли от УНСС? За ква значимост ми говориш, като висше образование не си виждал?![]()
Не драгА, не съм от УНСС, но ти продължавай да си халюцинираш.
ПУ, вярно. Все в гъз.