- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Към момичетата: Какво търсите у едно момче?
Мен малко по-встрани ми е въпросът, но дай да видим каква ще е ответната реакция ;].
Какво разбираш ти под 'амбиции', Jollie92 ? И по-важното - защо ги обвързваш с висшето образование ?
Chacho го написа на предната страница, но незнайно защо ти реши да игнорираш мнението му. В такъв свят живеем, че дали ще е с или без помощта на институция - образованието е свободно достъпно. Десет минути сърч в Гугъл и ще намериш всичкото знание, което ти е необходимо за диплома в някоя институция. Дали ще седнеш да го научиш си е твоя работа.
Въпросът ми все пак остава - след като така просто ти се обясни реалността - 'амбиция' стремежът към диплома ли е ? Това ли са ти амбициите - да притежаваш парче хартия, което в изкривените ти представи те прави по-добра от околните ?
Хубаво ще е да намериш друг начин да си избиваш комплексите за малоценност.
Jollie, аз съм бакалавър по МИО и магистър по международен бизнес.
Работя във фирма, която се занимава с покриви, ОВК и климатици. Пиша писма, правя заповеди, оправям им административните дела.
Големите международни фирми не питат за нас, да ти призная честно.
едит: забравих да кажа, че дипломната си работа защитих с пълен отличен, беше на тема: Разработване и управление на проекти, финансирани от ЕС. Благодарение на нея, 4 години бачках в община, в отдела за европейски проекти за 400 лв. месечно (последните 2 години). След което ми писна и си бих камшика. Подавала съм документи на 100 места. Дипломите ми са с отличен успех, владея английски и отчасти испански....
Е... дипломите не ми помогнаха да си намеря работа за достатъчно пари.
Последно редактирано от LadyDi : 09-30-2012 на 11:49
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Значи, който се стреми да получи официално удостоверение за знанията си, е балък?
не й разваляйте илюзиите, хора. сериозно.
всеки трябва сам да си удари главата, за да знае кога да се привежда и кога да вири шия. тъжно, но е истина. придобитото отвън знание е вторично и като такова няма да й е от практическа полза.
оставете я да си изживее периода до следващата стълбичка на узряване.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Душкоо, наистина ми е тъжно, че разсъждаваш така.
Доста странно говориш за това как си нямала пари, а си учила и учиш, без да си работила. Защото не ти си нямала пари, а близките ти, които са ти помагали, за да учиш. Какво като си пренебрегвала всичко? Какво значи т'ва? Голяма работа, че не си си купувала дрешки/парфюмчета и не си ходила по заведения примерно. Т'ва не е похвално. Аз например никога не съм пръскала пари за такива неща, освен за най-необходимото.
Как можеш да кажеш 'не са го искали достатъчно'?! Ти ебаваш ли се?! Слез малко на земята, излекувай си шибаната гордост и пак си помисли какво говориш. Ти работила ли си някога през живота си? Защото аз не съм, но се радвам, че не мисля като теб. Единствените пари, които съм си изкарвала самичка бяха от едни картички за 8ми март, които правих в две детски градини в едно селце. Както се досещаш нищо не е, но си се радвах и хич не ме е срам. Не се и гордея.
Казваш, че си била в компания на момченца, които са ти угаждали за всичко... ами браво... освен, че си с ебати самочувствието, си и ебати глезлата. Не можеш да ми обясняваш колко ти е трудно примерно и в същото време да обясняваш как няма да работиш за нищо на света като сервитьорка, как някакви момченца са ти ходили по кхх дупето и с най-голяма наглост да твърдиш, че някои хора не са искали достатъчно да учат, щом не го правят.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Да се КАКВО ?!
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
^Моля да ми отговориш на въпроса.
Каква е тази прословута амбиция, за която чета вече 5-та страница. Каква е тази борба, която се 'научаваш' да водиш ?
Какво ще правиш с живота си ?
//
това съм го дъвкал в политика, но ще го метна и тук, за да се посмея на реакцията ти - за себе си ли имаш намерение да работиш след като завършиш или за някой друг ?
Ако амбициите ти произхождат от стремежа ти към 4-цифрена заплата и работно време от 9 до 5 ... ми без коментар го оставям просто ;]
Да не споменавам че ще си поредния паразитиращ глупак, който с нищо не помага на икономиката на родната си държава и по-лошото - смятащ, че щом е взел парче хартия Вселената му дължи признание и висок жизнен стандарт.
(Дано не съм обидил някого впрочем. Темата е неприятна и се извинявам, че изобщо я повдигам.)
И всичко това тръгна от момента, в който казах, че необразованите хора са по-малко интелигентни от образованите. Избивате комплекси яко повечето от вас : )) Не ми се живее в държава на оплакващи се и предаващи се лигавенца, които знаят само как да обидят този с различното мнение.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
как каква, бе, Орисчо, моята борба:Д
edit:
не знам кой точно се оплаква и/или предава, нито кой е лигавенце. и моето его е до небето, ама на никого не прави сянка;
Последно редактирано от Blab : 09-30-2012 на 12:02
Как се бориш ти бе? Ти разчиташ ли единствено на себе си? Какво ТИ правиш за собственото си развитие? Ти ли си плащаш семестрите? Ти ли си изкарваш парите за всичко? Защото 'спестяване' НЕ Е изкарване на пари. НЕ Е начин да се бориш с нещо. На теб никой ли не ти помага?
4XCOKИ
Ти как мислиш, че ще се реагира на тези писаници, че и продължаваш?
Не ми се живее, не ми се правят свирки за стотинки.. ми беж от България, бе!
Погледни, че пишеш едно и също страница след страница, но просто сменяваш думите и изреченията..
Какви комплекси, бе, душа?
Това, което каза са глупости.
Вече 16 страници спорим по този въпрос. Забележи колко потребители ядоса. И то потребители, които обикновено си сдържат емоциите. Да кажеш, че тези потребители са необразовани и не учат висше, окей - комплексари са. Но всички потребители, с които спорим в момента са учили, учат или ще учат висше образование, но не мислят като твойта разглезена, пълна със самочувствие без покритие глава.
Ако амбициите ти произхождат от стремежа ти към 4-цифрена заплата и работно време от 9 до 5 ... ми без коментар го оставям просто ;]
Коментирай. Кажи какви трябва да са професионалните амбиции? Стремеж към трицифрена заплата? Стремеж към развитие на собствената личност?
Слънцее, за какви комплекси говориш? Не лети толкоЗ високо, не е полезно. Какво знаеш ти за държавата?! Защо си правиш само вятър на устенцата? Ти ли говориш за лигавенца, извинявай? Какво ти е различното на мисленето? Знаеш ли колко разглезени дечица мислят като теб?
4XCOKИ
Изобщо нямах това предвид. Кой каквото иска да си прави. Аз прецених, че темпът на обучение е твърде нисък за мен и си бих камшиците. Който го устройва - нека си следва.Първоначално написано от Convict
Тя обаче е идиот да си мисли, че хартията й дава правото да се изживява като някакъв представител на по-висша класа. А бас хващам, че това й се върти в главата.
По-добре и аз да спра тук. Права е Blab.
Не, приятелю. Стремеж да използваш знанията, които получаваш за без пари (буквално) от обществото, което те е отгледало, за да помогнеш на същото това общество да си стъпи на краката.Коментирай. Кажи какви трябва да са професионалните амбиции? Стремеж към трицифрена заплата? Стремеж към развитие на собствената личност?
Стремеж да си социално отговорен индивид. Стремеж да отваряш нови и нови работни места, да изменяш остарели практики и да си част от това, което води обществото напред.
Някак не го виждам как ще стане докато хората не започнат да предприемат нещо. Както казах - темата е за раздел Политика, не за тук. Направо забрави.
Последно редактирано от Auriss : 09-30-2012 на 12:07
Впечатлена съм, Щруди! Браво на тебНа това се казва твърдост и рационално мислене.
Пращам ти виртуални цветенца и шоколадови бонбони
И аз съм впечатлена от доста хора в темата.
Доволна съм.
Довечера ще ви пратя снимки на котьо, който и без образование се справя добре![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Това вече е съвсем друга тема - за индивидуалния човек и отговорността му към обществото, в което живее. И ще бъде наистина тежка за разискване.
Последно редактирано от CoNviCt : 09-30-2012 на 12:16