- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Към момичетата: Какво търсите у едно момче?
"а за да си помогнете взаимно един на друг"
Успешно сумира принципа на 45 години "социализъм". Бравос, драги ми господине.
Ся сериозно, осъзнаваш че при липса на бюрокрация и една нормално функционираща администрация , която не е пълна с некадърници дето са там само заради заплати, или попаднали там случайно, нямаше да имаш нужда от тези връзки.
А простосмъртните дето нямат такива височайши познанства какво правят?
Тъпо ми стана, честно казано, че ти дори не осъзнаваш колко е порочна тази система и на кого служи.
Последно редактирано от Aeternal : 10-02-2012 на 20:02
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Поздравления за упоритостта тогава.Както казах горе,не бях сигурна за работата,затова попитах,защото ми стана интересно като се сетих за горните обстоятелства.Едно е да си видял оттк оттам парченцата от пъзела,друго е да видиш цялостната картина.Вярно е,че доста често и късметът играе голяма роля в живота.Иначе да,друго си е да обикаляш и разпитваш,ама като не знаеш къде,кога и как,седиш и си пускаш СВ-та в джобса,защото няма да тръгнеш да досаждаш по адресите на фирмите,питайки "Търсите ли служители?"...
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
"защото няма да тръгнеш да досаждаш по адресите на фирмите,питайки "Търсите ли служители?"...
Като ножа опре до кокала ще обикаляш и пушек ще се дига даже :Д
Да,няма проблем за работата.Аз не се заяждам,много ти се радвам като човек и ми беше интересно просто.Ей така изведнъж като подхванахте темата с връзките и се сетих за това.Хубаво е да има и такива хора,които са борбени и амбициозни,ама аз май не съм чак толкова.На мен би ми било неловко и неудобно да вися от офис на офис и да досаждам на грам неразбиращи ме служители...Но явно си е до човека.![]()
Правила съм го.Няма да им досадя прекалено много пък, ако излезе нещо, ще сме доволни всички. Сега трия отговора си, защото считам, че не е редно да си говоря в прекалено големи подробности за работата във форум. Надявам се, си доволна от отговора.
![]()
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Колкото и да е опрял,не виждам как ще вляза в някакъв офис,чийто адрес съм намерила в интернет, и ще тръгна да занимавам с такива въпроси служителите,които хал хабер няма да си имат дали фирмата иска нова работна ръка или не...
Ако се чувстваш квалифицирана, защо не? Пък и ти ще идеш да говориш с шефа(управителя,мениджъра или както там го наричат), няма нужда да обясняваш на персонала защо искаш да говориш с него.
И пак ти казвам, че отчаяните времена изискват отчаяни мерки. Гладен седи ли се?![]()
Отиваш, питаш, те ти дават телефона на шефа и вече питаш наистина. Този подход всъщност не е непечаливш и не прави лошо впечатление. Говори на шефовете, че ти искаш това място, избрал си го, харесал си го и искаш наистина да работиш подобна длъжност. Такива служители обикновено се оказват полезни. Поне аз такива наблюдения имам. Вероятно пак си зависи от това какъв човек е въпросният ръководител и как гледа на тези неща.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Не те съдя. И на мен ми е пределно ясно, че тук или се нагаждаш или емигрираш. Трето май няма.
В интерес на истината ме поодра по оголен нерв с изказването, че връзките всъщност са хубаво нещо.
Поне осъзнаваш, че не е правилно 'щото тея дето и не осъзнават и презрение не заслужават.
Лошо е че връзкарството ни е толкова набито в манталитета, че не го считаме за грешно.
Ама както казах по-горе - друг избор няма.
И какво му е лошото на връзкарството? Все едно някой не би се възползвал, ако има връзки.
Просто поради политикономически причини е по-силно застъпено отколкото в някой други държави.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Лошо е, защото е в основата на сегашната разруха царуваща в България. Освен всички други неща....
Само от любопитство - кой фактор е първостепенен?
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Връзкарството е много голям проблем в България, защото позволява на амбициозни некадърници да заемат постове на които няма как да се озоват при нормални обстоятелства. Което от своя страна води до изключително тежката ни бюрокрация, фалити и неработещи предприятия и т.н. Да не говорим какви ги дървят нагоре из правителствата, че там нещтата стават грозни, а вече ми се спи.
искам да (може да) ме обича повече от себе си. защото аз така обичам.
//просто ги наричайте "контакти", а не "връзки". "връзки" насочва към нечисти мисли:Д
Най-много ще ме подразни, ако примерно кандидатствам за едно работно място заедно с друг човек. Тази личност е също толкова квалифицирана, колкото мен, но пък има роднина и познат работещ в институцията, където кандидатстваме. И заради този чичко или лелка, въпросния индивид ще получи работата, дори и ако беше по-малко квалифициран от самата мен.
Ей това ако (като) се случи някога в живота ми, наистина ще се ядосам. И голям скандал ще вдигна. :Д