.
Отговор в тема
Страница 21 от 24 ПървиПърви ... 111718192021222324 ПоследнаПърви
Резултати от 501 до 525 от общо 583
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението

Може да помагаш и без да се интересуваш от подробности.
    Мхм. Това ми хареса.

Лейди, като решите да си имате детенце, гледайте да се роди телец :Д

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Аз като че ли предпочитам Рак
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Аааа, мерси, ама аз още нямам дете

Давах ти хипотетични примери, ежедневни проблеми, с които и ти ще се сблъскаш някой ден
    Моя грешка, някой път чета по диагонала.
    Както и да е, като някой ден имаш да е живо и здраво

Град
    София, България
    Аз като че ли предпочитам Рак
    Моляяя.......
    тц.

Мега фен
    Абе жив и здрав човек да ти се роди най-добре ;d ;d ;D

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Моляяя.......
    тц.
    ами познавам доста раци и се разбирам много добре с тях
    но дето вика климатроника - живо и здраво да е, пък квото дойде

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    А иначе, аз споделям вижданията на блаб. В това отношение, мненията ни по темата са едно към едно.
    Мхм, и аз

П.П. Раците можем да бъдем мн мили същества, нищо ни няма :Д

Град
    София, България
    ами познавам доста раци и се разбирам много добре с тях
    но дето вика климатроника - живо и здраво да е, пък квото дойде
    'щото си водноо.
    но мхм.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    PinkPan7her, поправи ме ако греша, обаче доста лицемерна позиция изразяваш?
    Напротив. Изразявам 2 различни мнения, поставяйки се от двете страни на барикадата.
    Ако можех да си взема книжката след 3 дни в КАТ, а не след месец, щях. Ти не би ли? Ако казваш, че умишлено би чакал един месец, ако имаш леля, която оправя въпросните документи... лъжеш
    Не съм лицемерна, напротив. Честна съм. Признавам, че използването на въпросните връзки/контакти ме дразнят, когато аз трябва да мина по целия ред на тромавата ни система. Но ако можех, щях да ги използвам. И не говорим за влизане в университет или получаване на работа. Тези неща са въпрос на чест.

Не загрях връзката с темата за шестиците.

Мнението ми е като това на ЛейдиДи, но имам специално отношение към осигуряването на по-ниска заплата и облагодетелстването от нея.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 10-03-2012 на 17:38

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    ^ Въпрос на чест? Но нали преписваш и така изкарваш оценки? Сама каза, че в университета, за когото се гласиш, се гледат оценките от дипломата. Значи ти с пищови ще имаш по-висока диплома. Някое дете, което вярно е учило, не е преписвало и както често става в такъв случай, не се е справило навсякъде чак блестящо, ще има по-ниска от твоята. Ти го цакаш с измислени знания. То отпада с реални. Наистина ли не го разбираш?

Ще ти кажа аз какво правя, когато нещо ми е наистина трудно и не го разбирам, и считам, че ще имам наистина лоша оценка. Разделяме силите с най-добрия ми приятел. Всеки се мъчи максимално да зацепи неговия дял и да го обясни като хората на другия. Резултат: Без кой знае какви усилия, хем научаваме всичко, хем каквото си изкараме, това си и заслужаваме. Така аз отговарям редовно за цитология, химия, биохимия, анатомия, физика и прочие, а той за ботаниките, зоологиите и тн. На края на семестъра се събираме и пада здраво преподаване един на друг. В крайна сметка, и двамата имаме много добър успех и никой от нас не е изкарал коя да е оценка без реални знания. Да не говорим, че като разказваш на някого, той не разбира, ти обясняваш, той задава въпроси, ти отговаряш... и накрая знаеш 11 пъти по-добре всичко, защото си го осмислил така, че да го вкараш в главата на човек, който не го разбира. Не знам защо никой не прави така вече. Хем е по-лесно, хем е справедливо.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

и аз съм рак B)

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Мнението ми е като това на ЛейдиДи, но имам специално отношение към осигуряването на по-ниска заплата и облагодетелстването от нея.
    Какво ти е мнението? Интересно ми е. Може и на ЛС, че да не отиде темата в четвърта посока.

Мега фен
    Напротив. Изразявам 2 различни мнения, поставяйки се от двете страни на барикадата.
    Ако можех да си взема книжката след 3 дни в КАТ, а не след месец, щях. Ти не би ли? Ако казваш, че умишлено би чакал един месец, ако имаш леля, която оправя въпросните документи... лъжеш
    Не съм лицемерна, напротив. Честна съм. Признавам, че използването на въпросните връзки/контакти ме дразнят, когато аз трябва да мина по целия ред на тромавата ни система. Но ако можех, щях да ги използвам. И не говорим за влизане в университет или получаване на работа. Тези неща са въпрос на чест.

Не загрях връзката с темата за шестиците.

Хубав начин да се измъкнеш от ситуация.(за барикадите говоря)
    Ако съм те разбрал правилно, като си зад барикадата мислиш така, а като си пред нея иначе.
    Лицемерно, обаче в много случай тва е печеливша позиция. ( шантав свят, а?)
    Откровенна си, прави ти чест.
    Обаче хайде да не се поставяме в хипотетични ситуации, щото всяка си е различна и уникална сама за себе си.
    Конкретно за книжката, моята я пуснах с бърза поръчка, за 10 дена, а така се случи че я взех чак след месец и половина.

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Не съм лицемерна, напротив. Честна съм.
    "Ако можех да вляза в еди-си-кой университет без да минавам по класиранията...
    Ако можех да работя в еди-си-коя фирма, а не в тази мизерната...
    Щях.
    Ти не би ли?
    Ако казваш, че умишлено би работила на ниска заплата или би се борила с десетки други за място, въпреки че имаш леля, която да оправи това... лъжеш.
    Не съм лицемерен! Напротив! Честен съм."

П.С Звучи ли познато?

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    ^ Въпрос на чест? Но нали преписваш и така изкарваш оценки? Сама каза, че в университета, за когото се гласиш, се гледат оценките от дипломата. Значи ти с пищови ще имаш по-висока диплома. Някое дете, което вярно е учило, не е преписвало и както често става в такъв случай, не се е справило навсякъде чак блестящо, ще има по-ниска от твоята. Ти го цакаш с измислени знания. То отпада с реални. Наистина ли не го разбираш?
    Измислени знания = знания, които съм позабравила, да. Ти също имаш такива, сигурна съм. Това, че аз не съм си направила труда да ми влезе нещо (непотребно за мен) в главата, а в твоята е влязло и после е излязло... няма особено значение. Едва ли е оправдание, но средата около мен... няма човек в класа, който да не преписва. С такива хора се състезавам... затова ще мерим с еднакъв аршин.
    Не оставай с впечатлението, че си уреждам оценката на всяко контролно с пищов - не е така. Отивам на контролно, прочела всички уроци, слушала в час, а на пищов са ми трудните неща. Да не говорим, че при нас постоянно изтичат контролните в интернет. Първият клас, който го е направил, снима и качва в групата на випуска във фейсбук. Не би погледнала ли? Честно?
    Вчера така изтече контролното по математика, аз го нямах, защото съм банната от въпросната група. Дадоха ми задачите, за да ги обясня на една съученичка, така и аз си направих упражнение. Тези на контролната бяха от същия тип, но различни числа.
    Онзи ден изтече контролното по физика - е, няма такива непреговорени теоретични въпроси. Видяхме в учебника и знаехме отговорите. Целия клас. Шанс.

CoNviCt, неслучайно съм пояснила, че за мен влизането в университет с честно изкаран изпит, както и взимането на работа, е въпрос на чест. Може да е нелогично спрямо другите ми мнения, но кеф ми е да побеждавам. Самото усещане да отида, набъкана със знания, да си направя теста за отрицателно време и да щракам с пръсти, след което да треперя от резултата и да видя, че съм се справила повече от отлично. Кеф ми беше, влизайки в гимназията, да ме поздравят със "Здравей, госпожице номер едно"

П.П. Бих работила на ниска заплата, ако в момента няма възможност за висока.
    И бих се борила с десет други за едно място, единствено и само с цел да докажа, че съм по-добра и затова ще вземат мен. Гордост го наречи.

Град
    София, България
    Казваш, че има непотребни знания. Но същите тези "непотребни знания" биват оценявани, и същите тези оценки влизат в дипломата ти. Така че в края на краищата, не са толкова непотребни, нали?

Това, че другите преписват не означава, че и ти трябва да преписваш. Ако другите се хвърлят от някой мост, и ти ли ще го направиш? Бъди различна, докажи им че можеш да постигнеш същите резултати (че дори и по-високи) като тях, но с честен труд.

Какво означава на пищов са ми трудните неща? Трябва ли да се предаваме пред всяка срещната трудност, вместо да дадем още повече от себе си, да надминем себе си и да докажем себе си. Не за някой друг, просто за свое лично удовлетворение.

Колкото до това с изтичането на контролните - много лошо. Сигурно бих погледнала, да, но в никакъв случай не бих седнала да наизустявам всичко, за да си изкарам после 6-чката, и да обикалям наляво-надясно щастлива и горда, че съм "победила" Да, разбирам, че много хора (ако не всички) биха погледнали и научили, за да си изкарат 6-цата, но какво удовлетворение получаваш от това?
    Горделива си, казваш. Е, тогава защо не седнеш и не научиш нещата, вместо да използваш пищови? Пищовите не са ли оръжие срещу гордостта ти?

И как може да ти е кеф да побеждаваш, когато знаеш че тази победа не е заслужена? Че ти не си знаела нещата, че не ти и твоите знания са постигнали въпросния гол.

Ох, разочарована съм. Непонятно ми е всичко, което описваш.

Град
    София, България
    Още нещо:

аз не съм си направила труда да ми влезе нещо (непотребно за мен) в главата, а в твоята е влязло и после е излязло... няма особено значение.
    това е единствената добра точка от целия ти пост.

И действително е така. Учим нещо, имаме тест, изкарваме си оценката, и след това обикновено го забравяме. Затова ми харесва и моята програма. Учиш 2 години усилено и в голяма дълбочина 6 предмета, и чак след тези 2 години ти са ти изпитите. Така, знанията които си придобил не избледняват (не се губят) веднага след като предадеш теста по дадения предмет, просто защото си принуден да помниш всичко, да преговаряш непрекъснато докато имаш възможността да седнеш, да напишеш теста и да си изкараш оценката.

А дотогава тези 2 години непрекъснато повтаряне на материала НЯМА да ти позволят да го забравиш след като завършиш гимназия.

Мега фен
    Образованието в бг има много кусури, ама все пак дава доста добра обща подготовка. Щото квото и да си говорим общата култура е хубаво нещо, иначе ставаш като една моя позната която живее в Пловдив, минава по мостовете му всеки ден и не знае коя река тече отдолу. С кеф да и забиеш 2-3 задвратки и да и запалиш вратчето.
    Отделно че никога не съм разбирал тея дето се натягат за оценки. В моя клас може би 1/4 бяха такива на няколко пъти оркестър груби гаври е свирил по техен адрес. Ама не може да учиш урока 1 към 1, барабар с запетайките и после да вадиш самочуствие. Конкретно имаше едно момиче, което като го изпитват, даскала казава името на урока, тя си поема дълбоко въздух, повтаря заглавието и почва все едно рецитира "Аз съм българче". А ние седим отзад, сверяваме в учебника и ревем от смях. От 9ти до 12 клас сигурно имам 1000+ извинени отсъствия обаче съм сигурен че ако ни извикат двамата да ни препитат по целия материал ще се справя по-добре от нея, макар че тя има 60 стотни по-висока оценка ов дипломата от мен. Ако трябва да съм честен съм преписвал, по-скоро съм карал съученици да ми помагат по математика, (мразя я) просто за да има мир вкъщи.

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    А взимането на книжка по съкратена процедура с помощта на лелята? Не е ли въпрос на чест? Значи би бачкала за мизерни пари, ако леля ти е еди-си-коя, защото си горда. А би пренебрегнала гордостта си за нещо толкова дребно като изчакването на няколко дни?
    Не ти ли е кеф да победиш на контролно, набъкана със знания?

П.С Какво мислим за себе си, какво искаме да бъдем, е различно от това, което сме.

И бих се борила с десет други за едно място, единствено и само с цел да докажа, че съм по-добра и затова ще вземат мен. Гордост го наречи.

Ако и аз мисля същото за себе си? Кой ще победи? Кой ще вземе мястото?

Град
    Варна
    Аз навремето съм си учила съвестно по всички предмети. И в училище, и в университета.
    В последствие, с времето, съм изхвърлила непотребните неща от ума си. Това, което ми е трябвало, си го помня и до днес. И въпреки това, ако нещо ми е нужно, дори да не го знам в момента, знам къде мога да си го намеря.
    Ученето не трябва да е самоцел. Оценките не трябва да са единствения стремеж.

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Мхм, и аз

П.П. Раците можем да бъдем мн мили същества, нищо ни няма :Д
    Така е. Стига да не ни бъркат в здравенцето.
    Относно другото. Всеки мрънка,но на дадено място почти всеки би се възползвал от дадена екстра. Колко се мрънкаше за онази шефката на болниците ли беше на образованието ли сега забравих че била взимала големи бонуси и каза пред обществеността че си ги била заслужила.Да, тя така мисли и за нея си е напълно права.Просто гледа по егоистично на нещата. И мен ме подразни изказването и. Даже и от ГЕРБ я призоваха да напусне и тя го направи.Но тук много хора сами си признават как биха се облагодетелствали от дадена позиция. Е, поне не лицемерничат де. Само дето една част от тези дето бяха състуденти на брат ми дето поголвно преписваха и чакаха някои друг да им направи чертежите в университета сега имат някакви хартийки само дето грам не разбират от материала.И той е преписвал нямам какво да си кривя душата,но пък е било изключително рядко.Имах едно време една съученичка дето всички учители знаеха че преписва,но никой никога не можеше да я хване. Та и това си е вид изкуство.Аз веднъж пробвах и след първата дума щяха да ме хванат. И например докато една комшийка се хвалеше наляво и надясно как си е купила книжка превръщайки се в камикадзе на улицата пък и друго мои познати го направиха брат ми си я взе съвсем честно въпреки че го скъсаха на практиката заради някаква дреболия и инструктора му беше намеквал да даде някой лев под масата той се запъна и следващият път не плати, а си я изкара честно въпреки че му излезна малко повече отколкото да си я купи, а тогава не беше особено добре с финансите, а скоро идваше времето когато изпитите стават по скъпи.

То някои хора имат и една друга практика.Да се спрителяват и да се мазнят на разни хора, само защото имат връзки без значение че може да не ги радват особено.Те и много от актуалните известни VIP мацки подхождат по същият начин.
    Последно редактирано от Niakoitam : 10-04-2012 на 10:29
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Стига да не ни бъркат в здравенцето.
    Споки. Вие достатъчно добре се справяте и сами.

Град
    Варна
    Вие двамата ще спрете ли да се дъвчете?

Град
    София, България
    Не се дъвчем. Поне, аз никого не дъвча. Прозвуча адски надменно:

"Стига да не ни бъркат в здравенцето."

като че ли ние сме виновни за сбъркания им характер

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Не е сбъркан характерът. Мисля, че имаше предвид, че раците мнооого лесно се засягаме. Като ни "бръкнат в здравенцето", последствията са по- тежки отколкото при другите зодии. Колко това е сбъркано, зависи от критериите. Раците са чувствителни и се задълбочават прекалено много, което от гледна точка на повечето зодии, които са повърхностни, вече става ненормално. И така.
    Тя темата хубаво се развива в различни посоки, но не мисля, че астрологичната е най- подходяща. За всяка зодия може да се каже нещо кофти, но аз лично не смятам да влизам в ролята на съдник.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си