- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Към момичетата: Какво търсите у едно момче?
Лично аз не мисля, че съм те обидила.
От самото начало се опитвам да обясня, че висшисти и среднисти са еднакво важни. Не можем да съдим човека по броя дипломи в чекмеджето. Има хиляди фактори, които обуславят решението да се учи след гимназия и те определено не правят човека по-малко стойностен.
Няма срамна работа, всичко е в задръжките, които сами си налагаме. И без да си завършил висше може да си видял достатъчно неща, да си прочел, научил и да седнеш с някой висшист с безброй възможности и да го затапиш в най-обикновената житейска дискусия.
Също, не съм съгласна (с вече не помня чие изказване, а не ми се и рови), че непременно трябва да учиш висше, за да си направил всичко възможно да осигуриш себе си и семейството си.
Човек сам си избира средата, в която да се развива, НО професията му не е автоматичен критерий за стойността му като човек. Нито за амбициозността.
Да, има гнили ябълки. Има хора, които ги мързи да учат и това е причината да не го правят. Както има и висшисти, които са пробутали образованието си по тъча - я с рушвети, я с връзки и накрая си излизат от университета по-тъпи, отколкото са влезли.
И да потретя в поста - стойностният и интелигентен човек не бива да бъде определян по броя дипломи.
Това ми е тезата и съм готова да споря с всеки, който е на друго мнение.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last