Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
По-скоро ми е интересно защо мислиш така. Освен от практическа гледна точка.

Сега вече не е така, поне на теория. Ние сме държавата - хората които я населяват. Институциите служат на нас. Те за това са там, да служат на гражданите. И тия от парламента са там за да работят за нас, ние им плащаме заплатите. Ама само на теория.
На практика те работят най-много срещу нас.
Задаваш ми въпрос и сам си отговори. Точно заради това.

Честно да ти призная, до скоро и аз смятах, че мога да променя нещо, че имам силите да го направя. Но когато те понастъпи живота и ежедневието ти е запълнено от други неща, които почти винаги взимат приоритет над тези общочовешките... мирогледа ти някак се променя.
Сега за мен е много по-важно да си оправя документите, да си построя къщата, да си изкарам майчинството и ей такива прозаични неща.
И ако мога да заобиколя някоя пътека и да си спестя време и главоболия - ще го направя. Ако мога да излъжа държавата, че да ми плаща повече от 240 лв. месечно, за да си гледам детето (при условие, че само памперсите струват 300 лв. на месец), то ще го направя. И то с чиста съвест.
Защото питам: къде са ми парите, които плащам като осигуровки всеки месец от заплатата си? Как къде. Изядоха ми ги Манго и Айше, дето цял живот ще си кютат на мой гръб. Прецакана ни е системата, но аз просто вече нямам време да се занимавам с нея. И не ме интересува.