Аз си слагам.
По принцип супер много ми харесва много добре седи - прави ноктите по дебели и устойчиви, не се бели, не се губи блясъка на лака. Носила съм един гел-лак по 3 седмици нагоре и е изглеждал като в деня в който е сложен - идеален блясък и цвят, само ноктите ми отдолу са пораснали. Не се чудиш да се лакираш през ден, дали ще се получи, дали няма да си замажеш лака някъде - абе, спокойствие! А и ако си като мен с по-гадни нокти, които се чупят това е добър начин да пораснат. В един момент за около два месеца носене на гел-лак ми бяха станали невероятно дълги, постоянно ги подкъсявах и нищо, че в момента съм си с обикновен лак нямам проблеми с белене и чупене. Може би времето в което са стояли на спокойствие под лака е помогнало да израсте здрава плочка.
Иначе сама вкъщи не можеш да си го правиш, освен ако не си купиш лакове, инструменти, обезмаслител и лампа. След като ти оформи ноктите маникюристката ти слага специална основа за гел-лак. Пече се. После ти слага 2 слоя от самия лак, които също се пекат, ако искаш някакви декорации се правят и отгоре се слага топ лак за гел, който също се пече. Самите лакове, топ-лака и основата са по 60 лева (ако не ме лъже паметта от това, което тя ми каза). Свалянето на лака е доста бавно - завиват се ноктите в някакъв спец. лакочистител и седят така 30-40 минути, докато лака падне.
Моя съвет е за всичко това да си ходиш на маникюрист. Погледнато реално е веднъж в месеца, но си е удоволствие да се погрижат за теб, да ти оформи професионалист маникюра, декорациите, които може да ти направи. И после си ходиш с идеални нокти.