Цитирай Първоначално написано от irrationalDecision Виж мнението
^ В общия случай -да. Но гледаш избирателно на нещата.Хвана се за фаянсаджията.Ами лихвата,като не е човек плочкаджия , не би било лошо да може да си я сметне и сам. Ще кажеш, че има специални калкулатори за целта. Да, има, ама е тъпо всичко да ти поднесат наготово. Ами ако те излъжат примерно? Как ще ги хванеш? (-8

Колкото да карикатурата - едва ли на мястото на математиката можеш току-така да сложиш всяка наука. Гаус, не Chacho, аз или някой друг, харесващ математиката, го е казал - тя е царицата на науките. Заобикаля ни навсякъде.
Мислех и за лихвата да се заям, но бях сигурен, че веднага щяхте да ме упрекнете, че расъждавам праволинейно. Тъпо, остро факт е, че има калкулатори, но трябва да знаеш какво да им зададеш, защото пак ще сбъркаш. От друга страна те не те лъжат в лихвата, а в малкия текст отдолу - с дребна сума почти никога не можеш да излезеш на голяма печалба от лихви, както е в случая. Разбирам, че това е пример, който да покаже ползата от разбирането на математиката, но в реалния живот нещата стоят по доста по-различен, не толкова праволинеен начин.

Цитирай Първоначално написано от Cybershot Виж мнението
Добре, че има и такива като авторката, все пак като седнеш в кафето, някой трябва да ни обслужи
Не всеки умен и млад човек успява да се реализира там, където иска. Следователно е напълно възможно да срещнеш тъп шеф, който не разбира от математика и сервитьорка, която разбира от математика. Нещата са относителни и не толкова праволинейни, математика е точна наука, но живота не е направен да бъде точен като математиката.