- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Метъл култура...
видях че няма такава тема (ако има се извинявам) ии искам всички почитатели на тази музика да си спамиме тука за нови групи албуми ии ткам...:ДД кои групи предпочитате? кои са ви любимите песни? : ))
Най-любимата ми група - GUNS N' ROSES, други любими: Nightwish, AC/DC, Scorpions, The Rolling Stones, Godsmack... Харесвам също Bon Jovi, Nirvana, Led Zeppelin, на Metallica повечето песни, въпреки че самата група ми е леко противна... Има и много други групи,които слушам и харесвам, но не до голяма степен,а и 100% не съм написала всички любими
За песните... повечето песни на тези групи ми харесват и са сред любимите ми.![]()
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Nightwish, Within Temptation, Xandria, Hammerfall, Apocalyptica, Epica, Evanescence, Imperia също й Tarja със самостоятелната й кариера. Любимата песен често се сменя, но за сега е Sisters of the light на Xandria.
^Към предните два поста....
Хахаха, това ли наричате метъл? Bitch please.....
Това е нежната, позьорската страна на метъла, Това е "чалгата" в метъла.... Сега, разбирам че сте момичета и не харесвате чак толкова брутални неща, но моля ви не говорете глупости... Метълът е замислен като екстремен и брутален. Това е единствената важна и отличителна черта на метъла. Така че слушайте си популярните групички със сладникавите текстчета и весели мелодии.... но НЕ ГО НАРИЧАЙТЕ МЕТЪЛ ЗА БОГА!
Ето това е метъл...
В моя пост има повече рок групи, отколкото метъл (аз лично рока го харесвам повече) и ако малко разбираш от хубава музика, Doctor_Satan , не би нарекъл едни от най-великите групи в историята на музиката "чалга"... Слушам и по-хард стилове, просто съм отбелязала най-най ,което е за мен. Това,което си пуснал е същинската помия... нито музиката му е музика, нито вокала има нещо повече от дарба за звучно повръщане...
Аз повече харесвам неща от сорта на http://www.youtube.com/watch?v=91h6qUikXjA , http://www.youtube.com/watch?v=XGwWH7eqpwA ... И изобщо - музика,която не е писана от бездарни хора.
Последно редактирано от Azoria : 09-25-2012 на 14:14
Ако имаш грам обща култура за метъла ще знаеш, че изобщо не е измислен като екстремен и брутален, смешно е да обясняваш какво значи тази музика като ти самия не знаеш какво е. Не се опитвай да пробуташ крещящите изроди.
Боже, истинска война се заражда тук.. ахах
Та за групи, емии
Lacrimosa, Children of Bodom, Burzum, Draconian ,Norther, Bring Me The Horizon, Samael , Axxis и така нататак. ;d
WindScar <3333
obesendomat (superman) <3
А какво е метъла тогава? Розови понита и сини птички ли? Истинският метъл е възникнал точно на тази основа - екстремност. Ако не бруталност, то поне странна различност, различен светоглед, екстремност в мисленето, бунт срещу обществото и закостенялото мислене...Това обединява метъла, това е духът му. И той естествено води началото си от рока.... Само че там е малко по-различно.Но при всички случаи метълът не е позьорщината и фалша които лъхат от популярните псевдо-метъл групи.
Видях че има повече рок групи, и не се заблуждавай, на половината и аз съм фен.... Но рока си е съвсем различно нещо от метъла. Така че не ги наричам чалгата в метъла, просто приятното им звучене се копира от днешните изпълнители, и се получава комерсиален боклук. Така че звученето на тези групи си е било актуално за 70-те, и тогава е било брутално и екстремно, по тогаващните стандарти - говоря най вече за Led Zeppelin, AC/DC и Scorpions, но не разбирам къде слагаш Nightwish и Godsmack сред тях. Тези песни, особенно новият метъл, тук включвам и двата видеоклипа пуснати от теб, имат приятно и разбираемо съдържание по днешните стандарти, НО нямат нищо шокиращо, нищо екстремнно, нищо което да провокира мисъл.... А самата идея на творчеството, и особенно абстрактно като това на метъл музиката, е именно да бъде някакъв бунт, мисъл, идея.... Такава липсва тук. И в този смисъл, няма значение дали ще слушаш това или Ивана и Преслава. Всичкото е вече изтъркано, познато, конформистко... разликата е единствено в това че слушаш по-богата и по-добре изсвирена музика, но иначе няма нищо различно. И затова казах че, това което сте постнали вие е като "чалгата" в метъла. Един жанр еволюира, творчеството еволюира с цел да събуди някаква нова емоция, нещо неизпитано все още... А с вече заученото и познатото.....такова нещо няма.
Това че наричаш музиката на видеото помия, значи че изобщо не разбираш от музика, и това което тя представлява като изкуство. Сигурен съм, че и някой преди 50 години е казал за рока: "Това е същинска помия... нито музиката му е музика, нито вокала има нещо повече от дарба за звучно повръщане..." Затова ти казах, слушай си хубавите песнички, и на мен ми харесват.... Но харесването, далеч не е единственото нещо, по което разумният човек оценява музиката. А пък и за да харесаш нещо, първо трябва да го разбереш.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-25-2012 на 15:02
бунтарчетааа ;ррр обичам ги ! http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphoto...98812482_n.jpg
Woah, I almost gave a fuck. Try again!
Аз не съм на мнение,че в нещо трябва да има бунт, за да е истинско... Музиката или има своите качества или ги няма. Това, че нарекох твоя клип помия не значи,че не разбирам от музика и от изкуството й, а че за съжаление в днешно време станаха прекалено много бездарниците,които си мислят,че правят музика и чрез интернета набират все повече почитатели,които пък си мислят,че това ,което правят - понеже е нещо различно - е голямата работа и затова трябва да ги слушаме. Широко скроен човек съм ,не отхвърлям нещо преди да съм му дала шанс...изслушах го и не намерих нищо,за което да се хвана... няколко повтарящи се акорда и нечленораздени звуци... наистина ли ти харесва?
Колкото до Nightwish - ако си пускал тяхна музика http://www.youtube.com/watch?v=r3ntHpYocc0 не можеш да ми кажеш,че не виждаш гениалност в инстументалите им (не само за тази песен, това ми дойде първо на ум). За Godsmack - те просто ме кефятимат хубави песни, железн текстове, хубава динамична музика...
Е, явно разбиранията ни за музика се различават. На мен ми харесва, това което буди интерес в мен. А стандартното и общоприетото разбиране за приятна и хубава музика, не буди никакъв интерес в мен. Иначе и аз харесвам всякакъв метъл, но истински хубавото нещо е новото и различното. Само то е било и само то винаги ще бъде истински значимото и хубавото. А нека си признаем, Nightwish и Godsmack колкото и да са им хубави песните, все пак с нищо не са допринесли за развитието на жанра, нищо ново не са измислили. Просто са взели нещо наготово и са го популяризирали, така че да се харесва на хората и да се правят пари.... Също както и Cradle Of Filth.
Да харесва ми, но аз го слушам с други уши. Като го слушаш малко повече и започваш да го разбираш(ако естествено имаш потенциала за това). Ти чуваш няколко повтарящи се акорда и грозно грачене(Това впрочем не е ли същото като пуснеш на един чалгар метъл и той не може да го понася?), а аз чувам много повече, всякакви образи изкачат пред очите ми. Аз не слушам китарите и грозният вокал, аз слушам атмосферата...А каква атмосфера има в Nightwish - една просташка епика, която вече се изтърка вече толкова много....
Виждам професионална посредственост..., не липса на талант, а липса на идеи....
За какво си говорим....
Изобщо този спор е безсмислен, тъй като явно моите очаквания от музиката са коренно различни от вашите....
Но извинявайте, да си фен на някаква музика, само защото ти е приятно да я слушаш, показва че по нищо не се различаваш от всяка останала субкултура обособила се около определен музикален жанр(рапъри, чалгари и т.н.).
И на чалгарите им харесва да слушат Галена, това значи ли че музиката им е добра? Добрата музика за мен е тази в която е вложена мисъл и оригиналност, не толкова талант и безупречност на изпълнението....
Ето примерно Venom http://www.youtube.com/watch?v=Z85TenAJFUA не са безкрайно добри музиканти, но песните им за далечната 1981 са били нещо невиждано дотогава. И като изпълнение, и като идея...
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Нищо лично, просто ми припомняш защо не се събирам с така наречените "метъли". Повярвай ми, разбирам те перфектно. Тази музика трябва да се разбере, да се усети. И аз не слушам повечето от новите групи, точно защото не намирам нишо интересно и оригинално в тях, атмосферата е различна, липсва енергия. Но не може да живееш като кон с капаци и да си мислиш, че всичко различно не е метъл. Извинявай, но стилове колкото искаш, не може да обвиняваш хеви групите, че не свирят траш примерно. Важното е всеки да свири това което иска, а не това което се продава, и да вложи всичко от себе си в творчеството си, а не да е просто за да се направят 12 песни за нов албум. Всеки си намира своя собствена истина в музиката, която слуша. Няма такова нещо като хубава и правилна музика и всичко останало. Не знам колко ограничен трябва да си за да го мислиш. Ще направиш живота си далеч по-хубав и позитивен, ако спреш да съдиш хората по това, което слушат.
ПП: Чиста самозаблуда е да обясняваш, че една музика не трябва да се слуша просто защото ти харесва как звучи. Щом е нещо, което ти е приятно и те прави щастлив, какво го прави грешно?
Гънс енд роузес, Металика, Нирвана и...Бон Джоуви - толкова брутални ъндърграунд метАлисти не бях виждала от бая време. Особено т'ва Нирвана са истински блек метъл.
Брал на вас, брал.
Ето че схващаш идеята, но ти направи същото, в което ме обвиняваш, и прибърза да ми сложиш етикета на "лошото Тру", дето се прави на интересен. Глупости, аз слушам много стилове, както в метъла, така и в рока. И ако си мислиш че съм кон с капаци, дето става рано сутрин под звуците на Immortal, и не признава нищо друго.... това съвсем не е така. Слушам от рок до самоубийствено-депресивен блек метъл...И жанра няма много общо с това дали групата има какво да предложи. Но когато това стане, и групата дефакто дава нещо ново, то тогава се получава еволюция и групата вече преминава(или измисля) в нов жанр.
За всеки влак си има пътници.... Но да приемаш че всеки музикален вкус трябва да се уважава, е все едно да казваш:"Съгласен съм с твоята глупост и я приемам". Еми не става така. Има си музика за различни хора. Несъзнателният чалгар е тъп, и музиката отговаря на интелектуалните му потребностти.
Значи за това е цялата работа, да те направи щастлив и да ти е приятно? Колко гениално и философско..... Колко артистично и проникновено. Аз ако исках да се забавлявам докато слушам музика, щях да въртя гьобеци в махленската дискотека... Е, явно всеки търси различни неща...
Сега се сетих за един цитат на Хитлер, който доста си пасва със случая....Беше нещо подобно:
"Човекът, за който е по-важно да задоволи основните си нужди, като да се нахрани и да се напие, никога не може да разбере онзи човек, който предпочита да е гладен и жаден, но да задоволи глада на душата си"
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-25-2012 на 17:14
Само ми е странно защо човек, говорещ за т.н. "истински метъл" е сложил снимка на Мерлин Менсън.И да казваш, че например групи, като Пърпъл, Пинк Флойд, Цепелин и прочие, не са оргинални, гениални, а напротив - скучни и посредствени, само защото песните им не се състоят от 90% грачене...Музиката им съдържа повече бунт от всяка блек или дуум метъл група създадена някога.
А по темата:Слушам предимно рок - почти всички поджанрове, от време на време метъл и пънк.
Снимката с Мерилин Менсън беше постната като изразяваща реакцията ми при прочита на два тъпи коментара, не като свързана с това кое е истински метъл.Пък и според мен Мерилин Менсън си свири метъл, точно защото в неговата музика има много символика и идеи, има бунт,нещо което липсва в Nightwish и Godsmack и т.н. псевдо-метъл изцепки.
И може би ако не четеше повърхностно щеше да ме разбереш. Пинк Флойд се ловя на бас, че ги слушам в пъти повече от теб... Всъщност аз слушам повече рок околкото метъл, но не и комерсиален шитак... Казах че обичам музиката с вложени идеи, с нещо което да обогати жанра..... А в това отношение Пинк Флойд са най-великите, и затова са ми една от любимите групи.И къде видя изобщо да съм казал нещо негативно за Цепелин и Пърпъл? Аре четете малко какво съм написал и вникнете в него.... Старите групи са пионери за своето време, слушам ги и ми харесват. Изказвам се против днешните комерсални групи, който свират лигав и бездарен метъл, но който звучи достатъчно добре за да се продава....
Аааа, и само да напомня.....темата е за метъл. А онези, на които отговорих в началото, пишат Guns & Roses в тема за метъл, е как да не се дразни човек?
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-25-2012 на 19:43
Очевидно просто се опиваш да си наложиш "правилното" мнение..Аз нямам намерение повече да споря, да се доказвам или да се оправдавам за това,което слушам ,това, което ми харесва и начина, по който го възприемам. За мен бунтарските групи ще си останат онези (повечето, не всички) от първия ми пост, които никога няма да бъдат забравени ,защото не само идеи , но и талант не им липсва.. Това,че ти имаш различни и странни бих добавила изисквания за музиката... си е твоя работа.
Проблем ли имаш с това,че публикувам това,което ми харесва? Започвам да изреждам някакви групи и много ясно ще започна с най-любимата ми. Guns са група,която е стигнала до сърцата на всякакъв вид ограничени от музикални бариери хора, което не си е лесна работа. Знам,че не са метъл, но и заклети металисти слушат тяхната музика, така че не е като да съм ги споменала в неподходяща тема.![]()
хора т за тфа има много разновидности на метала и на музиката като цяло всеки слуша кфот му харесва
а по темата любими групи са ми : asking alexandria,capture the crown,eyes set to kill,bring me the horizon,crown the empire и други подобни
Ами, да, вярвам, че животът е един и трябва да го живеем така, както ни харесва. И не, няма нищо лошо в това да правиш нещо, просто защото те прави щастлив. За какво слушаш музика, освен за собственото си удоволствие? Или може би песента, която постна имаше такова гениално и филосовско послание, което сигурно е придружено и от артистичен и проникновен текст. Порасни малко и навлез в реалния свят. И не, няма никакво значение каква музика слуша един човек. Защото аз съм срещала доста по-разбрани, човечни и интелигентни хора, които не слушат метъл, от такива, с които имам общ вкус за музика. Изпускаш наистина много, от това, което светът може да ти предложи, или по-точно хората в него, и колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по-добре.
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
Ако аз съм ораничен в музикалният си вкус, то ти си умствено ограничена.....Да правиш(или слушаш) само нещата които ти харесват или са(звучат) "яки", е повече от ограничено.... Разсъждението ти е като на всички останали хора, и заради такива като теб, рока и метъла често се приравняват до просто поредните музикални жанрове.... И те в по-голямата си част са такива, но има и немалко гениални и различни неща, заради което си струва да ги извисим над другите жанрове... Но с твоето първосигнално мислене - "Това ми харесва как звучи, значи е добро" няма как да ме разбереш. Мисли малко извън общоприетите представи, отърви се от тези представи за добро и лошо, за това какво трябва и не трябва, и чак тогава може би ще ме разбереш. Но ти не искаш, ти предпочиташ познатото и приятното, също както на циганина който дъвче хляб в каруцата не му трябва да гледа живопис..... Явно толкова ти е умствения капацитет, не можеш да вдигнеш летвата... Не те обвинявам, може би някога ще прозреш как стоят нещата.... На мен ми отне доста време.. Но затова се иска мислене извън границите на познатото, а нямаш ли желание за такова мислене, винаги ще си стоиш на дъното на мисълта и усещането. А там стоят множеството илюзии, полезни за човешката психика и битие, запълващи неясните представи на човека за света с готови постулати и житейски философии... Затова и тези приятни за ума, готови илюзии са толкова разпространени, но са далеч от истината....
Та докато не надскочиш тези представи, няма как да ме разбереш, и ще продължаваш да ме четеш по диагонал и да изливаш първосигналните си реакции.
Музиката е забавление и нещо приятно за теб, а за мен и за някой изпълнители е нещо много повече... И ти твърдиш, че аз изпускам много? Хаха! Та нали ти ограничаваш музиката само до едното забавление, също както несъзнателния човек свежда житейската си философия просто до едното ядене, пиене и спане...
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-26-2012 на 11:45