.
Отговор в тема
Страница 2 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 133
    Супер фен Аватара на DesireToFire
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Ако аз съм ораничен в музикалният си вкус, то ти си умствено ограничена.....Да правиш(или слушаш) само нещата които ти харесват или са(звучат) "яки", е повече от ограничено.... Разсъждението ти е като на всички останали хора, и заради такива като теб, хората приравняват рока и метъла, до просто поредните музикални жанрове.... И те в по-голямата си част са такива, но има и немалко гениални и различни неща, заради което си струва да ги извисим над другите жанрове... Но с твоето първосигнално мислене - "Това ми харесва как звучи, значи е добро" няма как да ме разбереш. Мисли малко извън общоприетите представи, отърви се от тези представи за добро и лошо, за това какво трябва и не трябва, и чак тогава може би ще ме разбереш. Но ти не искаш, ти предпочиташ познатото и приятното, също както на циганина който дъвче хляб в каруцата не му трябва да гледа живопис..... Явно толкова ти е умствения капацитет, не можеш да вдигнеш летвата... Не те обвинявам, може би някога ще прозреш как стоят нещата.... На мен ми отне доста време.. Но затова се иска мислене извън границите на познатото, а нямаш ли желание за такова мислене, винаги ще си стоиш на дъното на мисълта и усещането. А там стоят множеството илюзии, полезни за човешката психика и битие, запълващи неясните представи на човека за света с готови постулати и житейски философии... Затова и тези приятни за ума, готови илюзии са толкова разпространени, но са далеч от истината....
    Та докато не надскочиш тези представи, няма как да ме разбереш, и ще продължаваш да ме четеш по диагонал и да изливаш първосигналните си реакции.
    Музиката е забавление и нещо приятно за теб, а за мен и за някой изпълнители е нещо много повече... И ти твърдиш, че аз изпускам много? Хаха! Та нали ти ограничаваш музиката само до едното забавление, също както несъзнателния човек свежда житейската си философия просто до едното ядене, пиене и спане...
    (facepalm) Хем ме обвиняваш, че ти чета мненията "по диагонал" и не вниквам в смисъла им, хем и ти го правиш... Къде съм казала, че музиката трябва да се слуша САМО защото звучи добре?! Казах просто, че няма нищо лошо да си слушаш песен, която ти харесва и ти носи настроение и енергия, дори и да е е нещо кой знае какво. Благодаря много за съвета, но ти ме обвиняваш за неща, които и ти правиш - "отърви се от тези представи за добро и лошо", "ти предпочиташ познатото", "се иска мислене извън границите на познатото, а нямаш ли желание за такова мислене, винаги ще си стоиш на дъното на мисълта и усещането." Помисли върху собствените си думи. Иначе не се притеснявай нито за мен, нито за умствения ми капацитет.. Аз слушам музика, която ми харесва И която смятам, че си има необходимата музикална стойност. Харесвам талантливи музиканти и силни личности, допринесли за развитието на различните им стилове. И да, считам че няма смисъл някой да слуша музика, която не му харесва, колкото и гениална да е за някой друг. Има и гениални художници - от изкуство интересуваш ли се? Познаваш ли всичките им велики творби? Има и гениални писатели, с повече от стойностни литературни произведения.. А прочел ли си ги всичките? Оценяваш ли всичките велики и гениални хора, мисли, идеи, организации, открития и прочие? Изкарваш се като целител на изкуството и творчеството.. Е, това не е само музиката. И както ти не се интересуваш от всичко, не може да обвиняваш и останалите, че не се интересуват от даден вид музика и да съдиш за умственият им капацитет. Ако бях ограничена, каквато ме изкарваш, можеше и да тръгна като теб с нападки, че не можеш да различиш картина от Ренесанса от такава, направена през периода на Романтизма.
    Продължавай да се мислиш за нещо повече от останалите, но не очаквай някой, някога да мисли същото. И не, не се опитвам да те убедя в моята гледна точка, защото съдейки по мненията ти и по други теми, не мисля че има някакъв смисъл.
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от DesireToFire Виж мнението
    (facepalm) Хем ме обвиняваш, че ти чета мненията "по диагонал" и не вниквам в смисъла им, хем и ти го правиш... Къде съм казала, че музиката трябва да се слуша САМО защото звучи добре?! Казах просто, че няма нищо лошо да си слушаш песен, която ти харесва и ти носи настроение и енергия, дори и да е е нещо кой знае какво. Благодаря много за съвета, но ти ме обвиняваш за неща, които и ти правиш - "отърви се от тези представи за добро и лошо", "ти предпочиташ познатото", "се иска мислене извън границите на познатото, а нямаш ли желание за такова мислене, винаги ще си стоиш на дъното на мисълта и усещането." Помисли върху собствените си думи. Иначе не се притеснявай нито за мен, нито за умствения ми капацитет.. Аз слушам музика, която ми харесва И която смятам, че си има необходимата музикална стойност. Харесвам талантливи музиканти и силни личности, допринесли за развитието на различните им стилове. И да, считам че няма смисъл някой да слуша музика, която не му харесва, колкото и гениална да е за някой друг. Има и гениални художници - от изкуство интересуваш ли се? Познаваш ли всичките им велики творби? Има и гениални писатели, с повече от стойностни литературни произведения.. А прочел ли си ги всичките? Оценяваш ли всичките велики и гениални хора, мисли, идеи, организации, открития и прочие? Изкарваш се като целител на изкуството и творчеството.. Е, това не е само музиката. И както ти не се интересуваш от всичко, не може да обвиняваш и останалите, че не се интересуват от даден вид музика и да съдиш за умственият им капацитет. Ако бях ограничена, каквато ме изкарваш, можеше и да тръгна като теб с нападки, че не можеш да различиш картина от Ренесанса от такава, направена през периода на Романтизма.
    Продължавай да се мислиш за нещо повече от останалите, но не очаквай някой, някога да мисли същото. И не, не се опитвам да те убедя в моята гледна точка, защото съдейки по мненията ти и по други теми, не мисля че има някакъв смисъл.
    Никъде не съм казал че има нещо лошо в това да слушаш музика, която ти харесва. То щом я слушаш е ясно че ти харесва. И аз слушам музика която ми харесва постоянно, дори и такава, която няма заложени мотиви и която просто ми харесва.Но не се ограничавам само до това дали нещо звучи приятно(в смисъл на общоприетата представа за приятно), за да ми хареса. Това исках да кажа.... А т.нар. "метълки" дето се изписаха тука, се ограничават само от това.... дали им звучи приятно. Еми това е пълна простотия. Да не говорим пък да слушат нещо заради атмосферата която създава. Против такива "метъли" се изказвам, които слушат само повърхностното в метъла, само приятното и незадълбоченото ... А повърхностното не е характеристика, която присъства в "метъла" като понятие. Или поне не би трябвало. А те изписаха 1 тон лигави псевдо-метъл групи, нямащи нищо общо с идеята на метъла. Затова се издразних.
    Колкото до литературата и изобразителното изкуство, да интересувам се и оценявам изкуството. Може да не съм прочел всичко, но това не значи че и там не е същото като музиката - хора внасящи нещо ново и такива, които само копират или търсят парата. И същото може да се приложи там... Примерно книгата "Здрач" е роман, но и примерно "Фермата на животните" на Джордж Оруел също е роман. Това значи ли че можеш да слагаш бъркоч като "Здрач" в една категория с Джордж Оруел? Сега виждаш ли проблема? Това че нещо е в един и същ жанр УСЛОВНО, не значи че и двете могат да се приравнят. Аналогично и с музиката. Само че докато роман е просто литературен жанр и стил на писане, то метъла и рока са нещо много повече. И да ги принизяваш като причисляваш към тях помиярски псевдо-метъл групи, е просто идиотщина.
    Извинявай за личните нападки, не разбирай ограничена като тъпа... всички сме ограничени, но има една бариера създадена от обществото, която можем да премахнем. Това дали имаш потенциала и желанието, аз не знам, а и не е моя работа. Вмъкнах го като обяснение защо не можеш да ме разбереш.... Но както и да.
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-26-2012 на 13:18

Ем да, аз за това не обичам да споря. Защото дефакто имаме най-подобни мнения по въпроса, а най-много нафлуудихме темата :Д И аз, лично за себе си, си имам едно наум за определени групи (смисъл не влизат в моите представи за метъл), но просто смятам, че всеки трябва да слуша това, което иска и че няма нужда да си налагам моето мнение на никого. Хората трябва да са по-разбрани един към друг и да не се създават излишни спорове и напрежение. Малко уважение на личното мнение никога не е излишно.

О боже, защо трябва да има пререкания?! Хващате се тука за косите направо? Деба, секи има право на мнение и да слуша квот иска, ставате досадни вече..
    Айде , давайте, нападнете ме и мен..
    WindScar <3333
    obesendomat (superman) <3

^ Ти пък защо се нервираш :Д Разбрахме се, че приключваме спора. Напълно цивилизован разговор си беше :Д

Превърнахте темата в някъв пазар с пенсионери.
    WindScar <3333

Цитирай Първоначално написано от xPafx Виж мнението
    Превърнахте темата в някъв пазар с пенсионери.
    Ъм, това не го схванах.. Ако модератор прецени, нека да ги махне, но мисля, че са си по темата :Д

Голям фен Аватара на nor4eto99
    Защо винаги спорите кое е истински метъл и кое не е в таквис теми тип коя група ти харесва?? Просто напишете ко харесвате... Не е трудно....

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от DesireToFire Виж мнението
    Ем да, аз за това не обичам да споря. Защото дефакто имаме най-подобни мнения по въпроса, а най-много нафлуудихме темата :Д И аз, лично за себе си, си имам едно наум за определени групи (смисъл не влизат в моите представи за метъл), но просто смятам, че всеки трябва да слуша това, което иска и че няма нужда да си налагам моето мнение на никого. Хората трябва да са по-разбрани един към друг и да не се създават излишни спорове и напрежение. Малко уважение на личното мнение никога не е излишно.
    Добре, разбрахме се... И на мен има някои групи които не ми влизат в представата за метъл, и като професионален хейтър и трол, просто нямаше как да не се заяда след прочита на първите 2-3 поста от темата... Просто не устоях
    За това че хората трябва да се разбират и изслушват повече, не съм много съгласен. Точно такова това мислене поощрява тъпотията сред хората, като всяка малоумщина казана от някой си, може да бъде оправдана с думите "Всеки си има право на лично мнение"... И изведнъж тъпотията става някак си легитимна, наравно с мъдрото и обосновано мнение.
    Но това са подробности....
    http://www.youtube.com/watch?v=gMyH4XTlVgs

А да, забравих да кажа кои са ми любимите МЕТЪЛ!!! групи: Black Sabbath, Saint Vitus,Sleep, Electric Wizard, Reverend Bizzare, Toner Low, Goatlord, Mercyful fate, King Diamond, Judas Priest, Venom, Sodom, Slayer, Sepultura, Morbid Saint, Burzum, Immortal, Bathory, Nargaroth, Absurd, Marduk,Septic flesh иии още доста други. Също така съм голям фен на White Zombiе(и Rob Zombie съответно)
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-26-2012 на 21:07

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    нема читав човек, който да слуша блек метъл
    само некви ретарди, ама абсолютни ретарди, девствени глупаци хахахах
    метълите са пидали, к'ур за тях.
    повечето писали в темата, дори не слушат метъл иначе.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от psychopath Виж мнението

0/10 fail troll....Постарай се малко повече следващия път....

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    На мен нищо ми няма.

Нито съм девствена, нито съм глупава...което не знам дали може да се каже за теб...

Да, определено...всички "пидали" метъл слушат, да знаеш...

разкри ни...

Така като гледам сигурно си някъв деградирал чалгар, попил от простотията на гениалните текстове на ромските поп-фолк звезди...
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Ее вие пък съвсем :Д Не ви съвпада с мнението => чалгар е :Д Не че виждам проблемът и с това, но по спомени от стари наблюдения, ако не се лъжа, пича си слуша прилична музика. Отказвам се от тази тема, ще си пропагандирам щастието, оптимизма и разбирателството между хората в някоя друга тема ^^

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението

0/10 fail troll....Постарай се малко повече следващия път....
    аз не тролвах, приятелче... самата истина казвам хахаха

Град
    София
    Всъщност госпожице, когато аз съм слушал и свирил метъл, вие сигурно още не сте знаели за какво ви е това между краката. : )
    Това, че слушам по-различна музика (въпреки че все още слушам малко метъл понякога)... не означава, че не разбирам повече от вас по отношение на музика. : )
    А 99% от метълите действително са ретарди и паляци.

Не знам защо реши, че трябва да слушам чалга, щом не слушам глупавия блек (честно казано предпочитам чалгия пред тази псевдомузика без никакъв смисъл ), но това е едно от най-типичните неща за метълите...който не слуша метъл или е достатъчно адекватен, за да смята, че метълите са кенефи - задължително трябва да бъде чалгар.

Град
    Bulgaria
    това е едно от най-типичните неща за метълите...който не слуша метъл или е достатъчно адекватен, за да смята, че метълите са кенефи - задължително трябва да бъде чалгар.
    По-типични са за чалгарите изречения от сорта на "всички метъли...."... Какво ще рече 99% са едикакви си? Ти познаваш 99% от металите? Хора с предразсъдъци не ме кефят като цяло..
    Колкото до блек метъла.. не виждам смисъл да започваме спор. Не виждаш смисъл в него - никой не те и кара. Както виждам и с хора със сходен вкус може да се спори за глупости ,какво остава такива с различен...

+ аз не бих се нарекла "метъл" - не се ограничавам до стил, два в музиката,които да слушам и да отказвам да приема варианта,че и нещо "леко" би могло да е приятно... (или пък да мисля,че това,че е достъпно го прави по-малко интересно, както явно някои хора в темата мислят)

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Ок, аз имам въпрос към Доктор Сатан. Ако ти кажа, че слушам Korpiklaani, Alestorm, Ensiferum, Amon Amrth(50:50), считам ли се за метъл??
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Azoria Виж мнението
    По-типични са за чалгарите изречения от сорта на "всички метъли...."... Какво ще рече 99% са едикакви си? Ти познаваш 99% от металите? Хора с предразсъдъци не ме кефят като цяло..
    Колкото до блек метъла.. не виждам смисъл да започваме спор. Не виждаш смисъл в него - никой не те и кара. Както виждам и с хора със сходен вкус може да се спори за глупости ,какво остава такива с различен...

+ аз не бих се нарекла "метъл" - не се ограничавам до стил, два в музиката,които да слушам и да отказвам да приема варианта,че и нещо "леко" би могло да е приятно... (или пък да мисля,че това,че е достъпно го прави по-малко интересно, както явно някои хора в темата мислят)
    Не ми говори за предразсъдъци, защото какво да кажем за твоето умозаключение, че "сигурно съм еди какъв си чалгар..." : )
    Не се правете на интересни с тези глупости, че не съм познавал 99% от метълите и т.н... много добре знаеш, че това е базирано на наблюдения и лични впечатления.
    Аз не съдя хората по това какви са, но група от хора ги съдя според общите им признаци, тенденции, лични впечатления и наблюдения... кое е толкова трудно за схващане?

За блек метъла наистина не виждам какво позитивно може да кажете така или иначе

Аз не съм те наричал "метъл", ти дори не слушаш толкова и метъл, по-скоро рок и като цяло комерсиални групи. (и не казвам, че са лоши, за да не ме разбереш погрешно)
    Не знам защо си останала с впечатлението, че не признавам "лека" музика или нещо такова? Слушам доста разнообразна музика, прослушал съм всякакви стилове музика, общувал съм с хора от най-различни субкултури и по този начин съм си изградил мнението по тези въпроси.
    А конкретно метъл съм свирил повече от всякаква друга музика, макар и да звучи малко парадоксално. : )

Офф: Дизел, беше ли на концертите на изброените групи? :Д Аз не помня дали всичките идваха, ама Ейлсторм бяха със Сабатон и беше доста силно, а Енсиферум бяха с Бодом иии бяха 100 пъти по-готини от тях ;Д

Град
    Bulgaria
    Аз поне "метълите", които познавам , почти всички са супер печенете хора, с които за всичко може да се говори. Не са ограничени и не съдят за хората само по музиката,която слушат. Не знам , може би съм попадала само на 1-ния процент...
    Това за леката музика изобщо не беше за теб, ако прочетеш горните мнения в темата може и да ти се изяснят последните 2-3 изречения от поста ми. Както и да е , нито си налагам мнението , нито очаквам да видя смисъл от излишни спорове..издразних се на първия ти пост - видя ми се, а и още ми се вижда, на човек с ограничено и заблудено мислене, може би ако беше вкарал малко повече мисли нямаше да стигна до 'умозаключението' и нямаше да те нахраня никой не е безгрешен

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от DieselBlood Виж мнението
    Ок, аз имам въпрос към Доктор Сатан. Ако ти кажа, че слушам Korpiklaani, Alestorm, Ensiferum, Amon Amrth(50:50), считам ли се за метъл??
    Това е подвеждащ въпрос, тъй като както вече изяснихме, представите на хората за метъл се различават... А моята гледна точка е явно доста по-различна от общоприетите. Така че мнението ми да не се взима като претенция за абсолютна истина.
    Групите които си изброил не са лоши, но не мисля че се вписват точно в това което АЗ разбирам като метъл. Иначе като жанр е съвсем ясно че свирят метъл, и в тази логическа последователност, то и ти си метъл. Но тъй като не се идентифицираш напълно с тази музика, А пък и слушането само на тези групи е крайно недостатъчно, не мисля че си метъл. Пък и по важно е като какъв самият ти се идентифицираш. Така че групите които слушаш, не са единствения критерии. Още повече пък тези групи... За мен поне Alestorm и Korkpiklaani са си пиянски шит...Вярно добро изпълнение, приятно за слушане, има музикална стойност...но просто му липсва онази мрачност, онова зло, характерно звучене на метъла....Аз поне така го разбирам. Не претендирам за абсолютна истина....

Голям фен
    За блек метъла наистина не виждам какво позитивно може да кажете така или иначе
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-27-2012 на 12:40

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    ОДИН!!!

Цитирай Първоначално написано от Azoria Виж мнението
    Охх, не се сдържах просто пак да се включа. Как не харесваш хора с предразсъдъци, след като ти самата заключи, че потребител е чалгар, само защото не слуша блек. Колко човека, слушащи чалга познаваш? Е, не са всичките..

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Офф: Дизел, беше ли на концертите на изброените групи? :Д Аз не помня дали всичките идваха, ама Ейлсторм бяха със Сабатон и беше доста силно, а Енсиферум бяха с Бодом иии бяха 100 пъти по-готини от тях ;Д
    Не, не можах да ида. Точно, когато бяха концертите, аз все бях зает.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Едно не мога да разбера, окей, има хора, които слушат метъл, но защо трябва да бъдат поставяни под етикет "метъли"? Това винаги ми е било адски глупаво, а и още нещо, сто процента, всеки от тях, и сега някой ако отрече ще излъже, не слушат само това, то просто човек не може да се ограничи само в един стил и неговите подстилове. Всеки се заслушва и му харесват песни и от друг жанр, било то кънтри, блус, хаус, хип-хоп или нещо такова. При условие, че всеки има право на избор и мнение, защо спорите? Нито ще си наложите мнение един над друг, нито ще се убедите взаимно кой е прав, кой е крив. Драчкате се за пълните глупости, а едва ли сте на такава възраст.Колкото до Доктор Сатан, ти си бахти шибаното копеле.Всяко мнение различно от твоето е грешно? Кво ще кажеш да си останеш сам тук и да си водиш монолозите. Спри се вече с лекциите, не си такъв музикален експерт.. а и съм на сто процента сигурна, че след някоя друга година, ще ти мине тази вълна.. Просто при всеки е така, зачетох се в поста на психото, така де психопата, извинявам се ако греша ник-нейма, та, явно и при него е било така, и при още много хора, и при мен е така, слушам си метъла от време на време, но някак си рока ми е по-мелодичен и приятен. Не разбирам защо така нападаш хората... а и, кой ти е втълпил че метълът е създаден за бунт? Та така де..
    WindScar <3333

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си