.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 133
    Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от xPafx Виж мнението
    Едно не мога да разбера, окей, има хора, които слушат метъл, но защо трябва да бъдат поставяни под етикет "метъли"? Това винаги ми е било адски глупаво, а и още нещо, сто процента, всеки от тях, и сега някой ако отрече ще излъже, не слушат само това, то просто човек не може да се ограничи само в един стил и неговите подстилове. Всеки се заслушва и му харесват песни и от друг жанр, било то кънтри, блус, хаус, хип-хоп или нещо такова. При условие, че всеки има право на избор и мнение, защо спорите? Нито ще си наложите мнение един над друг, нито ще се убедите взаимно кой е прав, кой е крив. Драчкате се за пълните глупости, а едва ли сте на такава възраст.Колкото до Доктор Сатан, ти си бахти шибаното копеле.Всяко мнение различно от твоето е грешно? Кво ще кажеш да си останеш сам тук и да си водиш монолозите. Спри се вече с лекциите, не си такъв музикален експерт.. а и съм на сто процента сигурна, че след някоя друга година, ще ти мине тази вълна.. Просто при всеки е така, зачетох се в поста на психото, така де психопата, извинявам се ако греша ник-нейма, та, явно и при него е било така, и при още много хора, и при мен е така, слушам си метъла от време на време, но някак си рока ми е по-мелодичен и приятен. Не разбирам защо така нападаш хората... а и, кой ти е втълпил че метълът е създаден за бунт? Та така де..

Хахаха, това беше най-тъпото мнение досега...
    Защо хората трябва да бъдат поставяни под етикет метъли ли? Защото истинският фен си цени музиката..... И да го кажа на повечето в прав текст.... това че слушате 2-3 метъл групи не значи че можете да се изказвате за метъла.... Ама то не може да ми слушате Bullet for my Valentine или Godsmack или там какъвто е модерен сега шитак, и понеже слушате тези групи да се взимате за метъли. ТОВА НЕ Е МЕТЪЛ... Музиката се категоризира най-вече според настроението. Метъла е брутален, мрачен и зъл. Това е най-важното! Важно е защото Ози Озбърн като е влезнал в едно кино през 1970 му е хрумнала идеята да прави музика, която да плаши хората... В слушането на викинги пиещи бира няма нищо плашещо, в слушането на скандинавска фолклорна музика с китари няма нищо страшно също....Затова е цялата работа. Метълът е дяволската музика, още от създаването си - Блек Сабат, и всичко което излиза от категорията на зловещото или поне екстремното и странното, вече не е метъл. Китарите и барабаните не са всичко, важно е настроението. А в тези групи които вие наричате метъл, това настроение го няма. И именно защото слушате "приятни" групи, то съответно можете да слушате и каквито искате други жанрове ЕДНОВРЕМЕННО и затова ми се чудите защо не приемам нищо друго освен метъла и рока. Ами да, не приемам нищо друго защото само в рока и метъла, го има това, което търся и което ми е интересно да слушам. И то е характерното за метъла. А вие подхождате с различно настроение към музиката и затова ви допада само "приятната" страна на метъла.... която всъщност е позьорска и неистинска за този жанр. Затова и мрънкам постоянно и ви казвам, че това което слушате вие не е истински метъл... Разбирам че е нещо друго, нещо приятно, което може би в харесва, аз нямам нищо против това, слушайте си го колкото си искате, но по дяволите, не го наричайте метъл. Истинският метъл фен няма как да обича много други жанрове, защото в другите жанрове музиката води до други състояния на духа и мисълта - веселие или забавление(което за мен си граничи с чалгата, но няма значение) Затова няма как да слушаш метъл и чалга едновременно. Не можеш в един момент да слушаш някакви адски звуци и апокалиптични рифове, а в следващият момент да въртиш гъобеци и да щракаш с пръсти. Но пък ако слушаш неистински метъл, това е напълно възможно, и точно това е вашият случай. Нямам нищо против това, но просто ме дразни че се слагате в една и съща музикална категория като мен, а пък всъщност музикалните ви търсения са коренно различни.
    За рока вече е отделна тема...

Нито съм казала,че слушам Bullet for my valentine, нито Godsmack, преди да се изказваш по подов моите музикални предпочитания, то, моля те, прочети първия ми пост *онзи най-горе*.Металът не е мрачен и зъл, нито пък рока, музиката е направена, за да изказва чувства.. Независимо дали са по-брутални или са блудкави. Не мога да се съглася просто с твоето твърдение.Откъде накъде трябва да е плашеща тази музика? Та защо? Кой го казва? Някой злобен пубер или а-социален 30-годишен човек, без личен живот ли? О, моля те.. И защо ти трябва да определяш кое е позьорско и кое не? Кой ти дава това право? Ти музикален специалист ли си? Музикант? Нещо?
    И я.. какво, радостта и веселието и забавлението граничат с чалга, я пак?!
    Нека позная.. искаш да станеш гробар, мечтата ти е да се возиш в катафалка, или като Варг Викернес да подпалваш църкви[между другото, за това съм за]да убиваш хора..
    Извинявай , но това твое състояния на ярост, агресия и умопомрачение граничи до сериозни психични отклонения и го забелязвам дори и без да съм специалист в областта. Не разбирам що за сбъркано същество трябва да си, та да не обичаш веселието.. то бива, бива мазохизъм, ама чак пък до там ли? И сега ще ме попиташ защо мазохизъм.. еми, да ти кажа, то си е чист мазохизъм да живееш без веселие, затворен в някакъв порочен кръг на ярост. Това ще те погуби, говоря ти от чисто здравословна гледна точка, това не влияе добре на нервната система.. За бога, това не влияе добре на нищо!
    Също така, не мога да разбера, кой е нарекъл леките неща като Godsmack или Bullet или там Nirvana, GnR, и тем подобни метъл? Аз лично не съм прочела такова нещо, а ти?
    Нямам за цел да обиждам или съдя, но в крайна сметка-каквото повикало, такова се обадило!
    WindScar <3333
    obesendomat (superman) <3

Голям фен
    Да, възможно е да съм леко асоциален и умопомрачен, но това са си мой лични работи, които нямат връзка с това за което говорим. Къде е казано че метъла трябва да е зъл ли? Ами може би когато метъла възниква под въздействието на точно такива идеи. Музиката на Блек Сабат е точно такава... на следващите вълни от метъл - също. Смърт, насилие, мрачност, черепи, гробища и т.н - това е бил метъла и това трябва да си остане. Това къде е казано че метъла е зъл, е все едно да ме питаш: "Къде е казано че филмите на ужасите трябва да страшни?" Ами то се подразбира. Така е възникнал жанра, вярно че е бил изпълнен и с много групи, които са пеели за такива неща, само защото тогава е имало интерес към тях, и за да спечелят публика. Но в последствие жанра е еволюирал в нещо по-сериозно. Насилието и мрачността, които са били използвани с цел печалба и продажби, вече се утвърждават и придобиват истински характер, с което идват и наистина злите и сатанински групи. И това е всъщност метъла, или поне аз така го разбирам, поне от това, което съм изслушал. Аз търся точно това в тази музика, както и много други хора. Но наред с тези които спазват идеята и традицията, има и такива изпълнители, които искат да се харесат на по-широк кръг от хора, и да печелят пари.Но истинските гениални метъл групи никога не са подхождали с този принцип. Мисля че това обяснява и защо днес няма наистина революционни групи и албуми, както е имало през 80-те и 90-те, просто света се комерсиализира, и всеки търси само кинтите. Единственото качествено е останало предимно в блек метъла, и тук-там в траш, дет и дуум. Останалото е вече боклук.Е, интернета пък предлага поле за изява на много нови таланти и идеи.Така че има надежда... Ето примерно на какво попаднах наскоро:http://www.youtube.com/watch?v=tz0FjiS5xaU абсолютно гениално!

Та не те обвинявам какъвто и вкус да имаш, но това са фундаментални неща в метъла и трябва да се знаят.Мамка му, отвори си някое документално видео за метъла и виж. Вярно е че повечето метъли се кефят на мрачни и агресивни неща, само защото искат да са "брутални" и съответно доста от метъл музиката е насочена към тях. Но в истинската сърцевина на жанра стоят именно хората с онази вродена мрачност в себе си, както изпълнители, така и фенове.Така че с право думаш, че доста хора слушат само метъл няколко години и после се отказват, и това са само юношески прищевки и психологични процеси свързани с развитието на тийнейджърите. И това с времето отминава. Уверявам те че моя случай не е такъв.

Супер фен Аватара на sashko705
    Само не разбирам защо oграничаваш новите групи в BFMV или Godsmack.. Според мен има и много нови групи, които също пресъсдават тази мрачна атмосфера и бруталността:

A и все пак не е задължително да е метъл, че да съсдаде някаква по-мрачна и тягостна атмосфера. На пример този вид музика http://www.youtube.com/watch?v=n1vjTJTRn48 е също толкова мрачен, колкото и метъла...

"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew

"Imagine all the people
    Living life in peace"- John Lennon

Оф, смешно ми е да чета и едните и другите... Doctor Satan, бях останал с впечатлението, че слушаш хубави групи, недей да го разваляш с такива мнения :/
    Остави ги да слушат каквито си искат помии... Какво ти е на тебе ? ;D
    И на мен не ми харесват особено Bullet и тем подобни нови групи и групички... Ама като им е кеф - да ги слушат.
    Дали са метъли ? Никак даже. Дали аз съм метъл ? Не искам да съм метъл. В днешно време метълите са пияници и олигофрени със страшно забити възприятия за всичко, най-вече за музика.
    Да, слушам Manowar, голям фен съм им. Слушам Sabaton, Ensiferum, Slayer, Arch Enemy, Majesty, Iron Maiden и още десетки групи.
    НО
    Слушам и Pero Defformero. Слушам Depeche mode, слушам Wolfsheim, слушам и Otto Dix, ако искам ще слушам и Цеца Величкович... Имам периоди, имам настроения, ще си слушам каквото ми е кеф, не мога да съм в някакво унасящо, полу-заспало настроение и да си пусна Том Арая да ми крещи, че Господ ни мрази всички, преди да заспя...

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от DesireToFire Виж мнението
    Охх, не се сдържах просто пак да се включа. Как не харесваш хора с предразсъдъци, след като ти самата заключи, че потребител е чалгар, само защото не слуша блек. Колко човека, слушащи чалга познаваш? Е, не са всичките..

Само, защото не слуша блек? Ти къде го прочете това? Беше заради целия безсмислен пост,който ми се видя на човек с ограничено до "чака-рака" мислене както вече казах - никой не е безгрешен..

Doctor_Satan, убеждавам се, че имаш проблеми със социалния живот. Както ти казаха вече - мислиш,че само твоето мнение е правилно. Музиката е нещо,което се възприема различно от всеки, спри да се опитваш да си налагаш мнението (което никой не ти и иска) тук на хората,които влизат да си напишат какво им харесва да слушат (защото няма по-нормално нещо от това да правиш каквото ти харесва, при теб не е по-различно - харесва ти да се депресираш и си си улучил какво да слушаш...)..
    Мислиш,че като си си въобразил ,че малко мрак и зловещи припеви са нещо кой знае колко дълбоко замислено, си открил някакъв нов свят, в който ние не сме посветени.. Ще ти кажа нещо - и метъла,който не ти харесва пак е метъл!
    Последно редактирано от Azoria : 09-27-2012 на 23:04
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от DieselBlood Виж мнението
    Не, не можах да ида. Точно, когато бяха концертите, аз все бях зает.
    Гадничко, щеше да се изкефиш! :Д

Град
    София
    DoctorSatan е абсолютен ретард, няма смисъл да се занимавате...кон с капаци. Преди съм спорил с него точно на такава тема и разбрах, че е изгубена кауза, а не ми се занимава да си чеша езика.

xPafx, слушал/свирил съм много метъл, но имам по-любими стилове (ако ви е толкова любопитно ще ги изброя, заедно с групи/изпълнители), никога не съм слушал САМО метъл, а напоследък доста рядко, като изключим снощи - малко си направих водка вечер с пауър метъл. :Д
    Не ми беше това идеята де, малко се отплеснах...относно музикалните вълни. Да, има такива принципно, но има групи и като цяло стилове, които слушам от 10-15 години примерно

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Нито съм казала,че слушам Bullet for my valentine, нито Godsmack, преди да се изказваш по подов моите музикални предпочитания, то, моля те, прочети първия ми пост *онзи най-горе*.Металът не е мрачен и зъл, нито пък рока, музиката е направена, за да изказва чувства.. Независимо дали са по-брутални или са блудкави. Не мога да се съглася просто с твоето твърдение.Откъде накъде трябва да е плашеща тази музика? Та защо? Кой го казва? Някой злобен пубер или а-социален 30-годишен човек, без личен живот ли? О, моля те.. И защо ти трябва да определяш кое е позьорско и кое не? Кой ти дава това право? Ти музикален специалист ли си? Музикант? Нещо?
    И я.. какво, радостта и веселието и забавлението граничат с чалга, я пак?!
    Нека позная.. искаш да станеш гробар, мечтата ти е да се возиш в катафалка, или като Варг Викернес да подпалваш църкви[между другото, за това съм за]да убиваш хора..
    Извинявай , но това твое състояния на ярост, агресия и умопомрачение граничи до сериозни психични отклонения и го забелязвам дори и без да съм специалист в областта. Не разбирам що за сбъркано същество трябва да си, та да не обичаш веселието.. то бива, бива мазохизъм, ама чак пък до там ли? И сега ще ме попиташ защо мазохизъм.. еми, да ти кажа, то си е чист мазохизъм да живееш без веселие, затворен в някакъв порочен кръг на ярост. Това ще те погуби, говоря ти от чисто здравословна гледна точка, това не влияе добре на нервната система.. За бога, това не влияе добре на нищо!
    Също така, не мога да разбера, кой е нарекъл леките неща като Godsmack или Bullet или там Nirvana, GnR, и тем подобни метъл? Аз лично не съм прочела такова нещо, а ти?
    Нямам за цел да обиждам или съдя, но в крайна сметка-каквото повикало, такова се обадило!
    знаеш какво ми е мнението за Русия руската музика и армия

както съм метъл знам и всички български бойни маршове

явно съм крайно извратен метъл или Пафата е права
    ОДИН!!!

Цитирай Първоначално написано от D12Respect Виж мнението
    Ако имаш грам обща култура за метъла ще знаеш, че изобщо не е измислен като екстремен и брутален, смешно е да обясняваш какво значи тази музика като ти самия не знаеш какво е. Не се опитвай да пробуташ крещящите изроди.
    YES!
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

В тоя ред на мисли - ходих и на Sabaton/Alestorm, и на Ensiferum/Children... Неслучайно Children of Bodom са на второ място, за мен те подгряваха на Ensiferum, нищо че бяха след тях ;D

Георги! Не ми викай Пафа, това звучи като кобила/не че един приятел днес не ме оприличи на такава де, ама моята красота или липса на красота, или квот е там не е темата/та.. аз просто изказвам мнение, не обвързвам никого с него. А теб никога не съм те оприличавала на нещо зло или извратено..то си е до човек и начина, по който приема музиката , а не до самата музика.
    WindScar <3333

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Цитирай Първоначално написано от psychopath Виж мнението

xPafx, слушал/свирил съм много метъл, но имам по-любими стилове (ако ви е толкова любопитно ще ги изброя, заедно с групи/изпълнители), никога не съм слушал САМО метъл, а напоследък доста рядко, като изключим снощи - малко си направих водка вечер с пауър метъл. :Д
    Стана ми любопитно какво слушаш :Д
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

И на мен.
    WindScar <3333

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Георги! Не ми викай Пафа, това звучи като кобила/не че един приятел днес не ме оприличи на такава де, ама моята красота или липса на красота, или квот е там не е темата/та.. аз просто изказвам мнение, не обвързвам никого с него. А теб никога не съм те оприличавала на нещо зло или извратено..то си е до човек и начина, по който приема музиката , а не до самата музика.
    аз правилно се изказах ама копирах грешния ти коментар трябваше да е предния всъщност
    напасни написанато към него и ще разбереш на къде бия ^^

сори няма да ти викам повече така
    ОДИН!!!

е ти какво искаш бе ,човек, аз съм си още едно дете.. ;Д
    WindScar <3333

Голям фен
    DoctorSatan е абсолютен ретард, няма смисъл да се занимавате...кон с капаци. Преди съм спорил с него точно на такава тема и разбрах, че е изгубена кауза, а не ми се занимава да си чеша езика.

Не ми беше това идеята де, малко се отплеснах...относно музикалните вълни. Да, има такива принципно, но има групи и като цяло стилове, които слушам от 10-15 години примерно

Баа, и мен ме мързи да разтягам локуми, ама жегваш ме да пиша ....
    Човешкият живот е преобладаващо психичен процес. Човешките мисли са образи и сенки в главата на мислещия. Това може да се види примерно, когато хората си говорят сами, разиграват въображаеми сцени и т.н. Лошото е че хората приемат и самите себе си като образи, и пречупват цялата постъпваща информация през призмата на своите образи... Просто няма как да разбереш логиката и начина на подреждане на информацията в моите мисли, невъзможно е. Също както и аз няма как да разбера твоите. Затова се получава разлика между това което аз казвам, и това което ти чуваш(или четеш). Така че тези спорове като цяло са безсмислени.
    Да ме обвиняваш, че съм бил кон с капаци, е просто лицемерие, тъй като и ти хейтваше досега доста стабилно.
    Едно заключително твърдение: Метълът е богата музика и предлага за всеки по нещо, според това какво търси. А това какво търси е определено преди всичко от умствения му капацитет. Така че дори и това, което повечето от пишещите тук наричат метъл, деиствително да е метъл, то това не ви прави по-малко тъпи . Да казвам ви го, повечето от тези които ми отговориха тук са абсолютни малоумници, прости и неистински хора, с големи претенции и обществено коректен начин на разсъждение. Психопат, както ти имаш своите наблюдения че 99% от метълите са ретарди(което всъщност е близо до истината, но то като цяло 99% от хората са ретарди), то така и аз имам наблюдения върху хората слушащи различна музика. И макар да има изключения, могат да се видят някакви условни закономерности между това каква музика слушат, какво търсят, дали изобщо търсят нещо, и какъв им е умствения багаж.
    И за бога, спрете да ми слагате думи в устата " Ъъъ който не слуша само метъл е пълен идиот hurrr durr"... Още повече че аз слушам повече прогресив и психаделичен рок, отколкото метъл.

Пич, вече си противоречиш, първо, това което се пускало тук, като предпочитания на другите не било метъл, сега пък било.. После бил разнообразен и имал за всеки по нещо, зависи кой какво търси, а ти в същото време го ограничаваш ,само да тази тъмната му страна и уж само това е истинския метъл.
    Още нещо, защо музиката да говори за капацитета? Не съм съгласна, познавам много по-умни, добри и мили хора, слушащи дори чалга,да ЧАЛГА, от такива, които слушат друг стил музика. Друг е въпроса, естествено, че чалгата не може да те обогати по никакъв начин.
    WindScar <3333

Голям фен
    Отказвам се просто, написал съм достатъчно, който иска, да чете и да осмисля...
    Ето ви една хубава песен, и си останете с добро, на мен повече не ми се занимава...

Град
    София
    Ами основно слушам пънк, ска и се набляга на ска-пънка, Ой!, хардкор, РАК, рок, малко инди ; от метъла - спийд, пауър, хеви, фолк (но определено не слушам 'основно' метъл). Хардкор техно и пр. по-хард електронни стилове.
    Слушам групи от различни държави, съотвено различни езици. (италиански, испански, немски, руски, скандинавски и т.н... голям фен съм на хърватската сцена!), също така леви, десни, аполитични...
    Примерно в ласт.фм-а от първите 20 групи, 4-5 са по-познати на сравнително широката общественост...не, че не съм слушал и не слушам и популярни изпълнители, разбира се. Малко по-ъндърграунд ;д
    И него бих пльоснал, но колекцията с музиката ми замина със стария компютър, а ласта го направих след това...

Като групи : Dropkick Murphys, Perkele, Streetlight Manifesto, Project Vandal, Kategorie C, H2O, Talco, Sniper, Clown's'ball, Clockwork Times и др.
    Електронни - Evil Activities, Tha Playah, Korsakoff...

а, тва Перкеле ме кефи,като израз, на фински е, нали?
    WindScar <3333

Голям фен
    Абе ласт.фм-а не го ли направиха платен? На мен не ми дава да си пускам нищо там.
    А и.... пънка е голяма музика. Определено има какво да предложи, но просто не ми е по вкуса.
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-28-2012 на 14:07

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Ами основно слушам пънк, ска и се набляга на ска-пънка, Ой!, хардкор, РАК, рок, малко инди ; от метъла - спийд, пауър, хеви, фолк (но определено не слушам 'основно' метъл). Хардкор техно и пр. по-хард електронни стилове.
    Слушам групи от различни държави, съотвено различни езици. (италиански, испански, немски, руски, скандинавски и т.н... голям фен съм на хърватската сцена!), също така леви, десни, аполитични...
    Примерно в ласт.фм-а от първите 20 групи, 4-5 са по-познати на сравнително широката общественост...не, че не съм слушал и не слушам и популярни изпълнители, разбира се. Малко по-ъндърграунд ;д
    И него бих пльоснал, но колекцията с музиката ми замина със стария компютър, а ласта го направих след това...

Като групи : Dropkick Murphys, Perkele, Streetlight Manifesto, Project Vandal, Kategorie C, H2O, Talco, Sniper, Clown's'ball, Clockwork Times и др.
    Електронни - Evil Activities, Tha Playah, Korsakoff...
    Сетих се съвсем, и друг път си споменавал:Д С Perkele те помня точно.
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си