.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 95
    Мега фен Аватара на fUcKsMiLe

Имам си кученце <3, + въпрос

Мъжко.
    На 2 месеца.
    Кръстих го Роко (на галено Роки).
    Брат ми го взе от едно семейство.
    Не съм сигурна каква е породата, днес докато го разхождах из улицата ми казаха, че щяло да стане голямо и мязало на българска овчарка :О
    До тук с хваленето <3

Въпрос.
    Вие опитвали ли сте се да си го дресирате
    (да върви до вас без каишка, да пишка и ака само там къде му е позволено и т.н.).
    Ако има някой който е успял да сподели как го е направил ^^

За момента знам как да го храня, но не съм особено запозната с хубавите гранули и т.н.
    Така че каква храна от тия, които в момента са на пазара, е най-хубава и най-безвредна за по-малки кученца (чувала съм за неща от сорта на пристрастяване/капризничене към/за една определена храна) и цени ако може някой да ми каже :д

Не мога да се доверя на Чичо Гугъл, щото има само реклами и отстъпки за нещо, което не знам дали е хубаво и т.н.
    А и искам сама да си се грижа за него.

А и още нещо.. за бълхи нещо да препоръчате. за сега няма, но ако случайно се появят.. мда :д

Та, мерси предварително! )
    *сън*

Голям фен Аватара на OnlyGirl
    Честитооо ^^ Да те радва дълги години
    Искаме снимки.
    <3 d(ˆˆ)b

*едитната, щото не искам снимки на него тук, който видя, видя ;д *
    Последно редактирано от fUcKsMiLe : 09-15-2012 на 00:11
    *сън*

Я не ми обиждай кучето >.>
    *сън*

Голям фен Аватара на OnlyGirl
    Ойй изглежда много сладко и пухкаво <3
    <3 d(ˆˆ)b

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    С Харитов напоследък доста си говорим за кучешките навици и как трябва да се отгледа и възпита едно куче.
    Куче се възпитава с бой. По дупето го попляскваш като направи някоя беля. Ако се изпишка на неправилното място му навираш муцунката и му се караш + леко пошляпване, за да знае да не прави така. Но това след като стане на 4-5 месеца, че на 2 още почти нищо не разбира.
    До 6 месеца трябва да се храни по 5 пъти на ден с гранули за подрастващи кучета. Има за по 7-8лв килото и не са лоши. Трябва да му вземеш пластмасова мерителна купичка, с която да му отмерваш грамовете гранули, които ще му даваш.

За бълхи имаш 2 варианта - или от спрейовете и капките, или каишка.
    Фронтлайн спрей има за малки кученца на по 2-3-4 месеца. Можеш първоначално да му вземеш него.
    Иначе сертифект, дуоин и фронтлайн комбо. Струват около 15 лева.
    Нашийници има най-различни. Харитов каза, че един компромисен вариант е нашийник от 25 лева, който държи 6 месеца далеч кърлежите и бълхите.
    Като го къпеш, го къпи с шампоан за кучета ONLY! Не си прави експерименти с шампоан 'бебе' или този, с който ти се къпеш, защото може да раздразни кожата и ще трябва да се ходи на чичо доктор.
    Иначе може да го храниш и с консерва кучешка храна. Примерно дробиш му 1 филийка с малко от консервата. Но не прави така, че да свикне на консерва, защото ще ти излезе много по-скъпо отколкото да му вземеш килограм хубави гранули от порядъка на 10 лева.
    Тва е общо взето.
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

Мерси Ели ^^
    А тия нашийници на 100% сигурни ли са или е по-добре с капките/спрейовете да го караме?
    В смисъл кое е по-надеждно от двете?
    Ако има нещо друго май само теб ще питам вече
    *сън*

Град
    Galapagar
    По-надеждни са каишките естествено. Пък и са по-икономични.
    Btw, ако искаш да го учиш да сяда, да дава лапа и т.н. му вземи бисквитки и солетки за кучета или някакво друго лакомство. Така най-бързо и лесно се учат кучетата. Аз така съм учила мойто. Нямаше и 1 седмица и го научих да дава лапа.

Град
    Galapagar
    Иначе питай - няма проблем.

ПП: http://i46.tinypic.com/vnmhcx.jpg какъв ми е мъничък и смеличък тукаа ^_^ Оф, кво беше малко, пък сега къв дзвер е станал..
    http://i47.tinypic.com/160epzr.jpg awww тука още когато ушаците му бяха по-големи от главата
    Последно редактирано от elito0o0o0 : 09-15-2012 на 00:12

Омо, омо, омо <3
    Какви са прекрасни!
    Това малкото сега не е ли много по-голямо.. ?
    *сън*

Голям фен Аватара на supersonic0
    Пиши на ЛС или ако искаш дай скайп, ще се радвам да ти помагам и отговарям на въпросите. Откакто се помня гледам кучета ;д

Град
    Galapagar
    Цитирай Първоначално написано от fUcKsMiLe Виж мнението
    Омо, омо, омо <3
    Какви са прекрасни!
    Това малкото сега не е ли много по-голямо.. ?
    Да... тва са стари снимки. <3

http://i49.tinypic.com/11qod34.jpg
    http://i47.tinypic.com/ea302q.jpg
    http://i47.tinypic.com/2dsi790.jpg
    http://i47.tinypic.com/bx501.jpg
    http://i45.tinypic.com/294j7ro.jpg физиономия тип 'кво ме снимаш ма?'

На последната снимка имам чувството, че е малко в 'небесата'.. с тия червени очи
    Мега яките са ти всички кучета! <3 кеке

http://prikachi.com/images/232/5273232I.jpg това е моето предното, дето умря миналата година ;( <3
    Беше голям красавец, мхм
    *сън*

Град
    Galapagar
    Те очите вечер особено са му много червени.

Иначе за кученцето ти - Аз ще орева света сигурно ако се случи нещо на кученцата ми : (((

Аз колко време плаках като разбрах за него.. ; (
    Както и да е, време си му беше, амаа.. не исках да си ходи :/
    *сън*

Banned Мега фен
    1во . първото ми кученце се казваше така и сега ми стана тъжно
    ...
    и нда.. дресирам си го,дресировката зависи от това колко е инат + че не всеки може да дресира куче... ако някои у вас е дресирал куче да ти покаже и после повтаряш нещата или си купи книга за дресировка - мога на лично да ти кажа точно от коя съм супер доволна от описания/картинки кое и как се изпълнява и т.н. в която има ужасно много информация ... но 1во трябва да го научиш на името му и на НЕ,което е лесно и предполагам се сещаш как ще стане... а и да - като го цапардосваш за нещо,което не трябва да прави да е с един удар само и отсечен т.е. не да му се каниш 10 часа,за да не го заболи много и да гледаш къде го удряш щото така забравя за какво е ударено т.н. не помни кое НЕ трябва да прави ... за храните - апф много вероятно да попаднеш на боклуци .. не взимай от тия дето за по 2лв. на килограм щото не са хубави,а и не се залъгвай с роял канин дето е 80 лв. 15 кг. щото само рекламата им е голяма .. общо взето тия масовите марки са боклуци.. от това дали ще стане голямо - виж му лапите... ако са му големи значи ще е голямо куче... за бълхите - купи му прахче,а като стане на 6 месеца можеш да му купиш противопаразитна каишка тя е около 30лв. и е до 7 месеца занапред.. има и такива,които се мокрят и такива,които не се - вземи му такава,която се мокри,за да не се налага да му я сваляш като завали и etc. действат ! ...нда.. ако се сетя нещо още ще пиша.. а и да - паспорт + всички ваксини в него !

Banned Мега фен
    искам снимката да видя де ,до сега ти писах фермани - заслужавам една снимка.. ако искаш и на лично става

Мега фен Аватара на Cucko0
    Град
    там, където свършва небето
    авввввввввввввв ЕлитО какво сладурче си имаш ...
    Френски булдог ли е или се бъркам ?
    Hostis Honori Invidia

FuCKkK13, имаш LS.

Вече обмислих да му взема каишка като порасне още малко..
    То аз обикновената, с името му не мога да я сложа като хората, щото главата му е още малка, какво остана за някоя друга
    Иначе още не смятам да му давам гранули, мисля че е доста мъничко за тях.. В смисъл освен тия дето са само за малки/подрастващи кученца де.
    И днес баща ми донесе една ампула. Не съм сигурна как трябва да се ползва, затова ще питам него, де..
    И бълхите няма да ги има... за кратко. По-нататък си казах, че задължително нашийник + шампоан за кучета против бълхи ще се купува и ще му е предостатъчно.

Имам още един въпрос - какво да правя, че да не скимти, ако го оставя самичко. Значи има си вода, храна, къщичка, играчки... огромен двор (в сравнение с неговите размери ) и веднага щом реша да се прибера, той започва да скимти и да драска по вратата. Снощи за първи път спа вкъщи и тъй като скимтеше като полудяло и драскаше вратата, го вкарахме в коридора и то заспа при обувките. И днес пак е същото и пак като го вкарах в коридора млъкна. Да не би да е така, защото е още бебе и го е страх да е само?
    *сън*

Banned Мега фен
    недейте така бе хора ! това ще е ужас без край... няма да може да свикне.. не може така - уж искаш да е навънка,а после го вкарваш.. ще скимти,ще скимти ще се измори и ще заспи... най много 4-5 нощи така и вече ще свикне.. като е навънка му направи някакво място да спи с нещо меко и да има около него неща ( нещо като къщичка) за да може да се чувства по-сигурно.. до сега е свикнало все с майка си и търси как да се сгуши,а ако няма нещо тясно,където да се мушне няма да стане...

Banned Мега фен
    а и да.. ако му угаждаш така ще се научи и като порасне ще си влиза само.. моето се научи да си отваря вратите и ме прави на луда и щастлива

Оки, значи от тая вечер спи навън.
    Има си той къща, но не иска да влиза вътре.
    Затова му сложих мекички неща около нея да си ляга там, щом не иска.
    Сега спи на стъпалата, май вкъщи му е най-хубаво.

'Роко, съжалявам, че ще ти отнема и това нещо За общото добро е Ще свикнеш! ;* '
    *сън*

Banned Мега фен
    не,просто се чувства по-сигурно .. все пак си е бебенце .. иначе в къщичката също му сложи нещо мекичко.. все някога ще влезне вътре

Banned Мега фен
    а да.. сега докато е малко също може да му купиш сухо мляко и да му даваш с гранулите - ако са му твърди.. и да.. приготви се за голямото гризане щото като почне да сменя зъбите е ужас

калций може да започнеш да му даваш като стане на 3 месеца

за друго сега не се сещам - ваксините,вътрешното обезпаразитяване и т.н. си ги знаеш...

Все пак му е втори ден при мен и още не може да се ориентира на 100%.
    И вече започна да си играе с котката на братовчедка ми :д <3
    Дано да стане миролюбив, че не искам да бягам по улицата след него, ако види някоя котка да тича
    *сън*

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си