- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Разликата в годините?
Да
Не
Разликата в годините няма никакво значение.
Бащата на една приятелка редовно ми казва, че акъла на мъжа идва след 40тата година и е хубаво приятелят ти да е по-голям. Има нещо вярно. Не това да не се занимаваме с мъже преди критическата, разбира се, но това за голямата разлика. :д Сигурно за пети път го казвам във форума, но продължавам да твърдя, че не самата разлика, а възрастта на партньорите има значение. Едно е да съм на 14 и гаджето ми да е на 20, съвсем друго да съм на 19 или 20 и приятелят ми да е с 9-10 години по-голям. Баткото има повече житейски опит (и не само) от теб и може да ти даде много съвети и да ти помогне да се изградиш като личност, от негова страна той се чувства по-млад и щуротиите, които върши са му простени.
Относно родителите, редно е да знаят от самото начало какво се случва. А дори да ти забранят да се занимаваш с по-голям от теб, ти едва ли ще си стоиш вкъщи и ще ги слушаш ако искаш да си с него. Та след време като видят, че момчето е сериозно, ще мирясат. В моята ситуация беше доста интересно. Още когато се запознах с готиния батко казах на мама за него, бях сигурна, че искам да ми е само приятелче, никакви влюбвания повече и така. Тя само ми каза сама да преценявам какво да правя и да внимавам. Ами, не знам как стана, ама се взехме, имаше представяне пред родата, приказката завърши с преспиване у дома, сутрин аз отивам на училище, а мъжо ми остава да си пие кафето с нашите. Идилия. Така че, не е въпроса в годините, а в човека.
![]()
Познавам двойка с 38 години разлика. Имат три деца и са много щастливи. Не, че аз го приемам, но е видимо, че си зависи от самите субекти.
Не съм имала много връзки и като знам в какво време живеем направо се гордея със себе сиИ все пак, била съм с мой връстник, с момче, две години по-голямо от мен, също и с малко по-голям - осем години. Ами, най-готино ми беше с най-големия. Съгласна съм с Кити за житейския опит, може би това е причината. Но това не е универсална истина, просто така се е получило при мен. Всичко си е до човека. Ако си пълнолетен (колкото и банално да звучи) и вярваш, че това е твоя човек, разлика до десет години примерно е напълно приемлива.
Ако някое момоче на 14 е с мъж на 25-30 примерно за мен е недопостимо колкото и да се "обичат" имат много различия в характерите и връзката им няма да продължи дълго
В връзките понякога, когато нещата се случат супер прибързано може и да има много страст и химия между двамата, но с времето страстта отшумява, а чувствата въобще нямат време да се зародят и така финала идва също толкова бързо, колкото началото.![]()
С над 10 години разликата надминава нормалното, но не и невъзможното. връзки всякакви
Да има такава вероятност