- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Разликата в годините?
Да
Не
Годините са просто цифра. Има много по-важни фактори, които биха определели дали една връзка ще просъществува или не.
Няма нормална и ненормална разлика.
Глупаво е само, когато момчетата използват малките наивни момичета, само за да задоволят нуждите си с тях.
Много истории съм чела за двойки с малко по-голяма разлика, из много форуми съм ровила (дори в този има поне 50 такива теми), като цяло съм се начела и нагледала (в реалния живот съм виждала) на такива двойки/семейства.
Самата аз се старая да не ограничавам себе си, разделяйки хората по възраст, пол и т.н., но да не навлизам в тези подробности.
А относно моментът с родителите... Предполагам няма хора, които винаги са си падали по техни връстници, по-малки или с до 3-4 години по-големи от тях и изведнъж да се запознаят с някой, с който разликата им е 20 години примерно и да се окаже любовта на живота им. Такава новина ще е шок за всеки неподготвен родител.
Аз примерно винаги съм се разбирала с хора по-големи от мен. Още когато бях в началното училище излизах с по-големи и майка ми винаги ме предупреждаваше да внимавам. С времето видя, че ми е по-лесно да намирам приятели, с които разликата ни е по-голяма, отколкото да се сприятелявам с хора на моите години. Видя също, че главата ми не е празна и мога да се грижа сама за себе си, т.е. няма да се подхлъзна към грешното. Колкото повече самата аз пораствам, с толкова по-възрастни от мен се запознавам/излизам/сприятелявам/споделям.
Настоящият ми приятел (гадже) е само с 3 години по-голям. Но имам приятели, които са и с по 15+ по-възрастни. Преди няколко месеца вметнах на майка ми, че излизам с един от тях, тя само ми пожела приятно изкарване и това беше.
С такава нагласа, мисля, че няма да й е проблем ако някой ден й съобщя, че ще се омъжвам за човек с Х години по-голям.
И спря да се върти за миг земята..