.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Как да постъпя?

Здравейте.
    Изглежда рано или късно на всеки се налага да пусне тема тук, като природен закон е.
    Преди "проблема", нека спомена, че съм момче и съм от Пловдив (градът може би няма значение). И както обикновено (и вече очаквано), темата е свързана с момиче. Със въпросното момиче сме близки приятели от години и винаги съм я ценял много, но не съм си я представял като гадже. Сега, четейки това, вече се досещате за какво иде реч, нали? Става ясно, че имам чувства към нея. Другото е, че и тя има такива към мен, знам го, но разбрах, че и двамата ни спира приятелството, което имаме. Проблемът е, че точно в тази ситуация не знам какво да направя, наистина. От всички тези години приятелство - връзка. Нямам си на идея как да подходя, какво да и кажа. В пълен мрак съм. Всъщност, колкото и егоистично да звучи, готов съм да жертвам това приятелство с надеждата, че ще се получи страхотна връзка. С бившата ми приятелка ми беше добре, предполагам, но тя никога не ме е разбирала достатъчно, всъщност, не съм имал толкова готини моменти или спомени с нея, както момичето, за което говоря, мисля, че това е причината да съм готов да рискувам приятелството ни.
    Накратко - искам помощ, наречете го съвет, каквото и да е. Как просто да отида и да и кажа, че трябва да се съберем като двойка? Как да и кажа, че имам чувства към нея. Всъщност, осъзнах, че я обичам. Навреме съм се сетил, а? Никога не съм попадал в подобна ситуация и не знам какво да правя, не знам кога ще е най-добре да говоря с нея по въпроса. Ако нещата се развият към връзка, дори не знам как ще мога да я целуна, толкова ми е объркано всичко. Точно за това пускам темата и се надявам на помощ.
    Също, благодаря, че прочетохте "романа"! Честно, не съм очаквал да се стигне до всичко това, но животът е интересен, изглежда!

Ако искаш, може да си поговориш с нея и да направите нещо като връзка, но не в пълния смисъл на думата. /приятели с превилегии/ Тоест да го има онова приятелство, но придружено с повече ласки, секс (ако се стигне до там/не знам на колко си) и т.н. По принцип толкова години приятелство и накрая повече от това - може да приключи с тъжен край за някой от вас.

п.п. Свойството на дългата връзка е повече търпение, вяра и див секс

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Давай директно с "искам да сме повече от приятели".

Супер фен Аватара на shmatarok
    Направо я целуни, щом знаеш, че и тя има чувства.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Говори с нея. Някак не е правилно, за мен, да имате взаимни чувства, а да не сте заедно. Да не ви плаши това приятелство - понякога така се получават едни страхотни връзки. Едни семейни приятели са се влюбили и споделили живота си точно така: приятели от дълги години, накрая осъзнават, че имат чувства и са решили да пробват. И вече приблизително 15 години са си заедно. Т.е. това може да е един шанс да откриеш човека за теб - това може да се окаже, че е тя. Съветът ми е да пробвате. Пък, ако наистина държите на това приятелство и нещата не се получат - може да си поддържате пак приятелските отношения, макар и трудно, докато изчезне с времето чувствата и тръпката.

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Имай в предвид, че хората са едни в отношенията с приятелите си и съвсем други с любимия човек.. Помисли над това..
    Иначе според мен опитайте, иначе цял живот бихте се чудили какво би станало..
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

anonymous708973
    Guest
    Не е добра идея. Ще ви липсва страст, според мен.
    Наскоро jghgh беше потвърдила становището ми.

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от shmatarok Виж мнението
    Направо я целуни, щом знаеш, че и тя има чувства.
    и

Цитирай Първоначално написано от FuckedUp Виж мнението
    Давай директно с "искам да сме повече от приятели".

Щом имате чувства един към друг какво приятелсвто.. утре,ако поиска би ли я уредил с някой познат? Или тя теб? Или да си искате съвети за срещите? Странно е.. и неестествено.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Познавам момче и момиче във вашата ситуация. Четири години са били колеги и добри приятели. Преди половин година започнаха връзка и доколкото знам са щастливи заедно. Аз лично не виждам проблем да опитате.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си