.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 103
    Мега фен

Какво ви е мнението за таксите за найлоновите торбички..

които доколкото знам ще влязат в сила от понеделник?
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Безсмислено, парите ще отиват в джоба на някой дебел чичка с БМВ/мерцедес/ауди.
    n00bs

Мега фен Аватара на Blab
    ПРО!

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Недопустимо е да направиш сметка примерно за 20 лева, и ако не си купиш торба да ти разпилеят продуктите да си ги носиш както можеш ...

Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
    Недопустимо е да направиш сметка примерно за 20 лева, и ако не си купиш торба да ти разпилеят продуктите да си ги носиш както можеш ...
    Недопустимо е и да си вземеш един продукт и да искаш торбичка.

Супер фен Аватара на DennisCobain
    Тук си таксуват торбичките от няколко месеца. 5-10 стотинки къде не отишли.. кво толко. -.-

Град
    Niggaland
    да сложим, че си купуваш 300 торбички за цяла година (вашето семейство) това са 30 лв на година ако в българия 1м бъглари го правят ?
    n00bs

Мега фен Аватара на TrollFaace
    Пълна простотия ...

Мега фен Аватара на ilovedeath
    Цитирай Първоначално написано от DennisCobain Виж мнението
    Тук си таксуват торбичките от няколко месеца. 5-10 стотинки къде не отишли.. кво толко. -.-
    Предпочитам да си взема една дъвка от 5-10 стотинки вместо найлонова торбичка.

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Затова като отиваш на по-голям пазар си носиш пазарска торба от Фантастико/Метро/Кауфланд ... кое му е сложното?
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    да сложим, че си купуваш 300 торбички за цяла година (вашето семейство) това са 30 лв на година ако в българия 1м бъглари го правят ?
    а ако това отива за зелена кауза? нали уж тва е идеята.

Град
    Niggaland
    Колко години стана събират кинти от винетки, не съм видял пътищата да са по - добре.
    n00bs

Ти ако си преднамерен и след 10 години няма да ги видиш.

Аз, понеже пътувам доста доста, противно на очакванията ти виждам много нови и нови неща свързани с пътната инфраструктура, особено София не е това, което беше преди 5 години, има коренна разлика, но пък не го отдавам на сегашното правителство толкова, колкото на естествения път на развитие, който би трябвало да го има и при който положението трябва да е сходно който и да е на власт. КОЙТО КОЙТО

Голям фен Аватара на Pikachu
    Ама хора, целта не е да се съберат пари за нещо...
    То е ясно, че тия пари не отиват в праведни джобове.
    Пък и, за кво ни е, нали валят европейски пари за всякакви "каузи".
    Целта е да не се купуват постоянно нови и нови найлонови торбички, при положение, че има предостатъчно и са сериозен екологичен проблем.
    Не е толкова трудно да си вземе човек торбичката от вчера в джоба и с нея да напазарува отново.
    Тъпо е за всичко само да се оплакваме от "несправедливата власт"...

Град
    Niggaland
    България не е само София. В северна България има пътища дето настилката е износена до чакъл. Отвадна не съм ходил Варна - Шумен, но магистралата там в началото е мн зле.
    n00bs

То цялата третостепенна мрежа и около София и около Варна е под всякаква критика, но нали не очакваш с едно щракване на пръсти да станеме Дубай? Аз виждам това, което наистина се е направило и то е в огромни размери.

Голям фен Аватара на Pikachu
    Мачок, недей така, ако разясниш, че всичко всъщност е доста добре, от какво ще се оплаква човека?

Град
    Niggaland
    Не го очаквам, но не може да строиш магистрали и тн, при положение, че наличните такива се нуждаят от ремонт. Да оправят поне пътищата с голям трафик. Във Варна примерно е яко дупки по булевардите дори, ясно ми е, че пари няма откъде да се вземат, но имам чувството, че пари за това въобще не се и отделят. В моя град за 8-9 години оправиха всички улици. Дори и малките, да ти е приятно да караш, без да се чудиш откъде да минеш да не си смажеш предницата в някоя яма.
    n00bs

Мега фен
    Очаквах повече мнения в темата за Белене.

Мачок не смяташ ли, че повечето неща, които са направени в Бг в последните няколко години (пътната инфраструктура) са направени с евро пари ? Според мен парите, които ни взимат като данъци и винетни такси отиват за други неща, такова чувство имам, защото не съм видял нещо кой знае какво да е било направено в последните 10 години да речем

А иначе да питам околовръстното за калотина (нз северната дъга ли му викате) оправиха ли го, преди години беше така все едно току ще е било бомбандирано
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Град
    Niggaland
    Според мен всичко е в балканския манталитет на 70+% от населението, които си падат селски тарикати и от алчност и майка си ще продадът.
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от Oy7ofCon7roL Виж мнението
    Очаквах повече мнения в темата за Белене.

Мачок не смяташ ли, че повечето неща, които са направени в Бг в последните няколко години (пътната инфраструктура) са направени с евро пари ? Според мен парите, които ни взимат като данъци и винетни такси отиват за други неща, такова чувство имам, защото не съм видял нещо кой знае какво да е било направено в последните 10 години да речем

А иначе да питам околовръстното за калотина (нз северната дъга ли му викате) оправиха ли го, преди години беше така все едно току ще е било бомбандирано
    Не съм компетентен по темата Белене.

Околовръстното се прави с такива темпове, че като се кача на него и всеки път гледам като теле да не изпусна някоя отбивка. Точно защото не карам много често по него, всеки път някакъв нов участък, кръгови, надлези, все едно съм в друг град и се оглеждам за табели. В момента много ми харесва как се получава кръстовището на телевизионната ни кула, което без съмнение е НАЙ-натоварения участък в столицата..получава се перфектно с тоя надлез тип кръгово без светофари. Също целият топ център на жълтите павета и надолу до централна гара го облагородиха, бул. Черни връх, Надежда и Ломско шосе станаха като крайбрежния булевард на Сен Тропе бтв не се ебавам хахха светофарите работят на добри 'времена', въобще доооста по-евройпейки вид. И всичко се работеше паралелно и още се работи. Иначе северната дъга още е в същото си положение, не знам там какво чакат, но май имало проблем със земите отстрани на пътя. За сега само е закърпено. Сега чувам, че има проект и за Семинарията, който също ми е много интересно как ще го решат. Всички станции на метрото, които изникнаха изведнъж като червеи след дъжд също не е никак малко.

Иначе не знам как е по други места из България, имам някакви откъслячни позитивни спомени..най-накрая оправиха транзита в Търново и не обикалям през кариерите отстрани на път за морето, Пернишката детелина и магистрала Люлин, която много улеснява потока, покрай Бяла изградиха добър пътен възел с кръговото, макар по мое мнение градуса на наклон да е прекалено голям, Бургас мисля постегнаха, а сега разширяват участка до Слънчев Бряг, въобще работи се яко за пътната инфраструктура и това се вижда. За магистралата няма и да споменавам, че 20+ години стоя на едно дередже и за две лета се продължи с 200км първокласна настилка и се намали времето до морето с 2 часа и се елиминираха предпоставките за 90% от катастрофите по невралгичната зона Стара загора - Петолъчката по второстепеннта мрежа. Много малки общини и села също спечелиха Европроекти (за чиято достъпност кой, ако не настощите управляващи са 'виновници'. Все пак да не забравяме ОЛАФ колко средства ни спря заради аферите на Станишев) - или поне тези, които имАха достатъчно професионален капацитет да се явят на тръжна процедура с качествен проект и да го спечелят и се облагородиха в инфраструктурен и не само план.

Отделно, до колкото знам за земеделците и животновъдите се прави доста и се работи под пара за спасяването на сезона от слаба реколта (например за вторите започват изплащане на субсидии от средата на октомври, вместо по закон средата на декември заради проблема с фуражите на добитъка, които заради горещото лято свършиха по-рано, а за първите - гроздето, което макар и с по-добри вкусови характеристики от предишни години е тройно по-малко като реколта). Отделно разполагаме с последни технологии и 'екстри' по граничните зони и ударите срещу дрогата не закъсняха, което в крайна сметка е основния стълб за влизането ни в Шенген, което е за мен трябва да е ПРИОРИТЕТ НО 1 във външнополитически план. Отделно сме в топ 3 или 5 по отношение на кредитен рейтинг в условията на европейска стагнация. В момента не ми се задълбава, но само преднамерен човек не може да забележи позитивите, които придобихме за последните години.

Аз бих насочил критиките си срещу съдебната система и бих лобирал, ако имах тая възможност, за незабавни реформи (които уж бяха предприети преди години за мен поне началото бе поставено с обезглавяването на веригата дознател-следовател-прокурор и преназначението на първите или уволнението им както и вътрешно-ведомствения спор за висшисти следователи и прости ченгета, ама кво стана не стана ясно). Отделно добра интрижка си заформиха с последните избори за членове на ВСС, която сякаш остана медийно недооценена. Защото ако отвориш закона ще разбереш тоя орган колко безумно овластен е и неслучайно се сджафкаха за кокала. Именно в тоя сектор се дънимЕ яко.
    Последно редактирано от machoka : 09-30-2012 на 08:56

Град
    Niggaland
    Нашия ръст е около 1% за сравнение, в Полша е 8%.
    n00bs

Какъв ръст, каква Полша. Вземи една Испания и сравни процените безработица като цяло, сред младежите, където и да било. Вземи Италия. Сравни кредитният ни рейтинг с на половината евро членки и ще видиш учудващи резултати.

Мега фен
    Пф много дълго бе. Иначе аз пак съм си на мнението, че пътищата са под всяква критика като ествествено има няколко излючения, но като цяло работата е зян, а иначе како казах, повечето неща , които са направени са с евро средства.
    И другото, което е не смятам, че на фона на целия хаос в държавата, основният приоритет на правителсвтото трябва да са пътищата, а всичко друго да е на произвола. Лошото на нас е че винаги правим едното за сметка на другото.

А иначе понеже засегна темата със земеделските производители, според мен за тия хорица реално не се прави абсолютно нищо за да се преборят с конкуренцията от Гърция и Турция. Ако искаха да сме конкурентно способни можеха да премахнат акцизите на горивата(поне наполовина) за земеделските производители и другото нещо, което много ги мори са безбожните цени на торовете, да се помогне по някакъв начин самите производители да излязат на пазара, а не някви прекупвачи да печелят от техния труд, а ние да плащаме нереално високи цение за продуктите... просто никой не иска да види реалните проблеми
    Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 09-30-2012 на 09:07
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си