Здравейте! Имам няколко въпроса относно немския и като цяло изпита DaF и ще съм ви благодарен ако може да ми отговорите. Значи в момента съм 12 клас, първо мислех да си уча тук, заради липса на средства, но тези дни извадих късмет и може би ще ми се отвори парашута за Германия. Да, обаче нямам никакви познания по немски. В училище изучавам френски, 2 часа седмично. Та сега ще трябва да започна да уча усилено езика и то от самото начало. Знам, че за една година е на практика невъзможно, но аз не се притеснявам от учене, готов съм да отделям и по 5-6 часа на ден за подготовка.
Проблемът ми обаче е, че живея в село и нямам възможност да пътувам редовно, за да взимам уроци, още по-малко да плащам за самите тях, та ще се наложи да уча сам от интернет. Та въпроса ми е, реална ли е целта ми, като пак повтарям, не ме е страх от учене - всичко, което зависи от мен ще го направя, упорит съм. Не отказвам и варианта да си взема една допълнителна година за подготовка и да кандидатствам по-следващата. Две години със сигурност ли ще ми стигнат да се подготвя за изпита?
И тъй като ще се подготвям сам, някой може ли да ми нахвърля накратко какво се изучава г-д, хронологично. Говоря като граматика, защото нямам идея откъде да започна - сегашно ли време, перфект ли, неправилните глаголи и т.н.
Да, знам, че ще е доста трудно, но силно се надявам да не се окаже невъзможно. Моля ви, ако някой е по-запознат с нещата да помага, защото нямам никакво време, всеки ден е ценен.