Цитирай Първоначално написано от redhead333 Виж мнението
Понеже имам проблеми с яйчниците съм изчела просто всичко, което мога да намеря по тези теми. :д Беше ми редовен цикъла, но се промени. Не веднъж съм чувала, включително и от специалист, че когато едно момиче почне да прави секс настъпват много хормонални промени и е възможно цикълът да се измести . Последния месец си беше на време, но предните 2-3 и може би пак през месец закъсняваше. И за преди съм си смятала овулацията, тя може да се сметне от началото на цикъла. Около 14я ден след започване и трябва да се внимава следващата седмица примерно, точно защото може да се измести. И да, партньорът е повече от сигурен. Всичките тези неща ги знам, просто ми се прииска чуждо мнение, не такива нападки.
Еми, хубаво си чела, ама май още трябва. При започване на полов живот цикълът може да се измести, да. Но това изместване е еднократно, не през месец-два-три.
Овулацията е 14-17 дни преди първия ден на менструалното течение, не след, т.е не се смята от началото на цикъла. При 26 дневен напълно редовен цикъл овулацията ще е около 12-тия ден, при 30 дневен цикъл около 16-тия. И все пак зависи от дължината на лутеалната фаза.
При нередовен цикъл, като в твоя случай, овулация можеш да определиш с измерване на базална температура и тестове за овулация. Календарният метод за теб е като игра на тото - чисто налучкване.