- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Момчета, които четат.
Аз веднъж защитих едно момиче, с което няколко човека от класа се заяждаха, защото си беше донесла книга и си четеше.. И тогава им казах, че и аз обичам да чета и те след т'ва ме питха как така съм бил могъл да чета по повече от 20 страници без да съм умрял от скука.... И от тогава, фейт ин хюманити лост.
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
Харесвам момчета,които четат, защото самата аз чета и обичам да мога да говоря за нещата,които ми харесват без да ме гледа като извънземно.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Никога не съм носил книга в училище, обаче ми беше редовна практика да вземам учебници назаем през часовете които са ми скучни и да ги чета като художествена литература, ей така заради самия кеф от четенето.
Независимо от пола ми прави много тягостно впечетление като отида на гости на някой и видя че няма нито една книга у тях.
Въпреки,че приятелят ми не чете книги,аз обожавам и често сме се джавкали на тая тема.
В училище само това правя,и без това е адски тъпо.
Бтв,кой да знае,че Железният светилник ще ме грабне толкова.
Последно редактирано от AnarchyBoy : 10-04-2012 на 11:15
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
обожавам образованите хора,тъпото е че рядко ги срещам -.-
иначе около мене има такива два-три индивида и евала им правя!
много се натъжавам и ядосвам като видя хора,за които четенето е срамно,задръстено,безполез но -.-
за класовете- в моят клас има 3 момичета, които винаги имат книжка у тях, аз понякога си нося и понякога още 2-3 девойки и това е
момчетата-абсурд.. само 1 от време на време чете, ама докато ги няма другите момчета, да не му се подиграват, дафуя
абе рядкост са момчета , които четат нещо
ако четат да е най-много ''железният светилник''
Мен ми е мъка, че изобщо съществува тази тема.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Мхм.
Затова бях изключително щастлива и горда, когато брат ми прочете до край книга от 400 стр, на втори чужд език. :Д
Оставам разочарована от хора, които казват, че четенето на книги е загуба на време. Момчетата в моя клас не четат изобщо книги. Достатъчно големи са, обаче, за да не се засмеят. Просто не им е интересно и не го правят.
аз чета предимно на английски, но не от книга, а от GSM. брои ли се?
а мнението ми за хора, които четат прекомерно много, е по-скоро негативно. повечето от тях приемат прекалено буквално прочетеното, вземат го много насериозно и губят връзка с реалността,,,
До някъде го приемам за нормално мъжките да четеме по-малко от женските.... но е и малко странно пък хич да не се чете.... Аз предпочитам да чета някви технически книги.. или нещо историческо, но пък не се случва често да чета примерно в трамвая или на работа... тъй, че донякъде е и нормално да не забелязвате толкова четящи по улицата. Приемете, че не може всеки втори да е забол нос в книга. По-скоро хората предпочитат да четат вкъщи на спокойствие.
В нашият клас си четем редовно. Аз поведох парада още от 8-ми клас и редовно виждам хора да си носят книга и да си четат в час. Дори на много съученици съм давала книги.
Приятелят ми и той много обича да чете. Въпреки че с него за книги, филми и музика сме на тотално различни мнения. Мечтата ни е да си направим библиотека като от Красавицата и звяра. В момента обаче и двамата нямаме време за книги, което е доста тъжно.
Не бих се интересувала от човек, който не чете.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Как се мери ум ? Аз може да съм по-начетен от някого в една насока, а той в друга - това прави ли ме по-тъп от него ?
Според мен не можеш да прецениш един човек (мъж в случая) колко е интелигентен по това дали си носи книга в трамвая.
^^ Дали чете по принцип. Не съм казала какво. Просто четенето развива ума, въображението, паметта и т.н.
Така съм съгласен. И все пак - моите наблюдения са, че около 80-85% от хората (около мене) четат... От тях да кажем, че 25-30% четат докато са на работа/училище/навън. Останалите си четат вкъщи на спокойствие. Та реално погледнато не сме толкова малко четящите мъже. Дерзайте.![]()
Да добавя и друго... интелекта на хората може да се развива и чрез разни други работи освен четенето... Фотография, рисуване, туризъм и т.н.т - от което за мен лично следва, че ако не четеш не значи автоматично, че си малоумен.
Прав ли съм ?
Четенето, особено на художествени разкази с ловна тематика или свързани с природата и тнт ми е особено интерено,но гадното е ,че от тези книги не се научава много Смисъл те обогатяват речниковия запас на думи, развиват мозъчния процес на мислене , ограмотяват ти общата култура ,но...
Едно е художествена творба, роман и друго е например научна книга-учебник ,която те учи на конкретен занаят
Аз като малак доста четох,но нещо спрях и не знам защо ..
Иначе ми е интересно..
Последно редактирано от klimatronik : 10-04-2012 на 10:06
Четенето е само плюс. Интелекта може да се развива и по други начини - да, но когато прибавиш и четене става още по-добре. Все пак човешкият ум е на принципа "Колкото повече - толкова повече".![]()
Именно това се опитвах и аз да кажа... Просто ми стана странно, че имаше и изказвания от рода на - "Ако не чете - дори бих спрял/а да комуникирам с него". За мен това е тотално грешно мислене.![]()
Би трябвало да е така при всички хора. В пъти по-интересно е. Научаваш се да откриваш красотата в най-малките детайли, които те даряват с щастие :3