.
Отговор в тема
Страница 2 от 7 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 164

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^Мхм.
    Четенето на книги е вид дишане, живеене. Всяка думичка представлява цвят, всяка думичка е част от една голяма картинка, досущ като частите на пъзел. Закачливо танцуво върху езика ни, удряйки се в каменните стени на зъбите ни, преди да се търкулне от устата ни и да бъде оформена от множество също толкова красиви буквички.
    Книгата обогатява въображението ни. Разнообразява монотонното ни ежедневие, прави ни по-щастливи. Изпълва ни с духовно удовлетворение, усъвършенства характера ни.

Ох.
    Като четеш се гмуркаш в дълбокото си въображение и в съзнанието ти излизат най-различни картини - права си
    Но не и при всички хора
    Духовното удовлетворение и усъвършенстване чрез четенето също е доста точно казано

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от sashko705 Виж мнението
    В училище ме гледат като извънземен като кажа, че обичам да чета...
    Същото, обаче един съученик просто спомена и целия клас О_О О_о о_О Той чете, КНИГИ !?!?!

Ах, чета, харесва ми да чета, обаче трудно си намирам интересна книга за мен.
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 10-03-2012 на 21:42
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Супер фен Аватара на sashko705
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Същото, обаче един съученик просто спомена и целия клас О_О О_о о_О Той чете, КНИГИ !?!?!
    Аз веднъж защитих едно момиче, с което няколко човека от класа се заяждаха, защото си беше донесла книга и си четеше.. И тогава им казах, че и аз обичам да чета и те след т'ва ме питха как така съм бил могъл да чета по повече от 20 страници без да съм умрял от скука.... И от тогава, фейт ин хюманити лост .

"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew

"Imagine all the people
    Living life in peace"- John Lennon

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Харесвам момчета,които четат, защото самата аз чета и обичам да мога да говоря за нещата,които ми харесват без да ме гледа като извънземно.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Мега фен
    Никога не съм носил книга в училище, обаче ми беше редовна практика да вземам учебници назаем през часовете които са ми скучни и да ги чета като художествена литература, ей така заради самия кеф от четенето.
    Независимо от пола ми прави много тягостно впечетление като отида на гости на някой и видя че няма нито една книга у тях.

Супер фен Аватара на nymphadora
    Въпреки,че приятелят ми не чете книги,аз обожавам и често сме се джавкали на тая тема.
    В училище само това правя,и без това е адски тъпо.

Бтв,кой да знае,че Железният светилник ще ме грабне толкова.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от nymphadora Виж мнението
    Въпреки,че приятелят ми не чете книги,аз обожавам и често сме се джавкали на тая тема.
    В училище само това правя,и без това е адски тъпо.

Бтв,кой да знае,че Железният светилник ще ме грабне толкова.
    +1 много ме зарадва тоя пост, повечето дето познавам си мислят че това е някакъв могъщ артефакт от някоя игра

Цитирай Първоначално написано от sexblqn Виж мнението
    Не те познавам ама се влюбих в теб. Това са ми любимите български романи.
    Ох стоп ит, ю..
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 10-04-2012 на 11:15
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    обожавам образованите хора,тъпото е че рядко ги срещам -.-
    иначе около мене има такива два-три индивида и евала им правя!
    много се натъжавам и ядосвам като видя хора,за които четенето е срамно,задръстено,безполез но -.-

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    за класовете- в моят клас има 3 момичета, които винаги имат книжка у тях, аз понякога си нося и понякога още 2-3 девойки и това е
    момчетата-абсурд.. само 1 от време на време чете, ама докато ги няма другите момчета, да не му се подиграват, дафуя
    абе рядкост са момчета , които четат нещо
    ако четат да е най-много ''железният светилник''
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    абе рядкост са момчета , които четат нещо
    ако четат да е най-много ''железният светилник''
    Най-много? Това си е сериозна книга...
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Мен ми е мъка, че изобщо съществува тази тема.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Мхм.
    Затова бях изключително щастлива и горда, когато брат ми прочете до край книга от 400 стр, на втори чужд език. :Д

Оставам разочарована от хора, които казват, че четенето на книги е загуба на време. Момчетата в моя клас не четат изобщо книги. Достатъчно големи са, обаче, за да не се засмеят. Просто не им е интересно и не го правят.

Мега фен Аватара на Blab
    ^на теб ти личи интелекта още от аватара;
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    ким.
    покрай мен няма хора, които не четат.
    //единствено брат ми, но работя и в тази посока.

Повече от фен
    аз чета предимно на английски, но не от книга, а от GSM. брои ли се?
    а мнението ми за хора, които четат прекомерно много, е по-скоро негативно. повечето от тях приемат прекалено буквално прочетеното, вземат го много насериозно и губят връзка с реалността,,,

До някъде го приемам за нормално мъжките да четеме по-малко от женските.... но е и малко странно пък хич да не се чете.... Аз предпочитам да чета някви технически книги.. или нещо историческо, но пък не се случва често да чета примерно в трамвая или на работа... тъй, че донякъде е и нормално да не забелязвате толкова четящи по улицата. Приемете, че не може всеки втори да е забол нос в книга. По-скоро хората предпочитат да четат вкъщи на спокойствие.

Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от KRAKOMOBILA Виж мнението
    До някъде го приемам за нормално мъжките да четеме по-малко от женските....

Защо? о_О
    Нали мъжете претендират за по-умни и интелигентни в повечето случаи? А интелекта не расте по дърветата..

В нашият клас си четем редовно. Аз поведох парада още от 8-ми клас и редовно виждам хора да си носят книга и да си четат в час. Дори на много съученици съм давала книги.
    Приятелят ми и той много обича да чете. Въпреки че с него за книги, филми и музика сме на тотално различни мнения. Мечтата ни е да си направим библиотека като от Красавицата и звяра. В момента обаче и двамата нямаме време за книги, което е доста тъжно.
    Не бих се интересувала от човек, който не чете.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Как се мери ум ? Аз може да съм по-начетен от някого в една насока, а той в друга - това прави ли ме по-тъп от него ?

Според мен не можеш да прецениш един човек (мъж в случая) колко е интелигентен по това дали си носи книга в трамвая.

Град
    Bulgaria
    ^^ Дали чете по принцип. Не съм казала какво. Просто четенето развива ума, въображението, паметта и т.н.

Така съм съгласен. И все пак - моите наблюдения са, че около 80-85% от хората (около мене) четат... От тях да кажем, че 25-30% четат докато са на работа/училище/навън. Останалите си четат вкъщи на спокойствие. Та реално погледнато не сме толкова малко четящите мъже. Дерзайте.

Да добавя и друго... интелекта на хората може да се развива и чрез разни други работи освен четенето... Фотография, рисуване, туризъм и т.н.т - от което за мен лично следва, че ако не четеш не значи автоматично, че си малоумен.
    Прав ли съм ?

Мега фен
    Четенето, особено на художествени разкази с ловна тематика или свързани с природата и тнт ми е особено интерено,но гадното е ,че от тези книги не се научава много Смисъл те обогатяват речниковия запас на думи, развиват мозъчния процес на мислене , ограмотяват ти общата култура ,но...
    Едно е художествена творба, роман и друго е например научна книга-учебник ,която те учи на конкретен занаят
    Аз като малак доста четох,но нещо спрях и не знам защо ..
    Иначе ми е интересно..
    Последно редактирано от klimatronik : 10-04-2012 на 10:06

Град
    Bulgaria
    Четенето е само плюс. Интелекта може да се развива и по други начини - да, но когато прибавиш и четене става още по-добре. Все пак човешкият ум е на принципа "Колкото повече - толкова повече".

Именно това се опитвах и аз да кажа... Просто ми стана странно, че имаше и изказвания от рода на - "Ако не чете - дори бих спрял/а да комуникирам с него". За мен това е тотално грешно мислене.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Би трябвало да е така при всички хора. В пъти по-интересно е. Научаваш се да откриваш красотата в най-малките детайли, които те даряват с щастие :3

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си