.
Резултати от 1 до 25 от общо 164

Threaded View

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Абе, гложди ме един въпрос. Като книгите увеличавали всички 'убави качества (интелект, въображение и т.н.), защо едно 80% от форума са неграмотни, пък уж толкова много четете? Явно на голяма част само им минава от едното през другото и навън, докато четат задължителната литература..

Иначе, чела съм класиките (което за мен е малко по- обширно понятие, отколкото повечето ще си представят, като прочетат това) в българската литература и си признавам, че не съм се задълбочавала в някои по- модерни произведения. Харесвам чуждестранна литература, но обичам да чета в оригинал, което понякога ограничава малко избора ми.

Като ходя на лекции, стои при подлеза един човечец, който очевидно е закъсал и продава книги на смешни цени, въпреки това хората си подминават все едно го няма. Разбирам книгата да е 50 лв и да се чудиш, ама за 2-3 лв... Т.е. вече никой не се интересува от стойностното. А пък веднъж, като задуха един вятър, литнаха всички и паднаха на стълбите на подлеза и хората пак подминаваха, та даже някои ги и настъпваха. Мнооого тъпо ми стана, може би го възприех и метафорично, не знам. Освен мен, от 50ма минаващи, само още едно момче се спря да му помогне да ги събере...

ММ, спомних си какъв всъщност беше въпросът. Ами да, харесвам мъже, които четат. Аз самата ценя книгите, така че ако е някой, който ще ме пита "Под Игото" от кого е (не се смейте, има ги и такива днес), не виждам никакъв смисъл не само от връзка с него, а от каквото и да било общуване.

Последно (пре)прочетена- Fahrenheit 451. В нея с горичва ирония се представя какви са хората в един свят, където четенето е престъпление. Аз пък харесвам Шекспир. Макбет ми харесва най-много. )

П.П. Да наречеш Вазов бездарен, е смехотворно, малоумно, самонадеяно и още не знам какво (всъщност знам, ама искам да спазвам добрия тон заради естеството на темата)
    Последно редактирано от therichbitch : 10-05-2012 на 21:24

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си