Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
Ами направих препратка към едно есе на ученик, което осмиваха по новините. Беше написал момъкът, че Ботев е терорист. Може да не са се борили рамо до рамо, но са имали кауза и са си дали живота за нея. А ти нямаш такава кауза, не си допринесъл нищо за човечеството, народа си или дори за града си, така че не е уместно да се изказваш така. Аз също не съм, не ме разбирай погрешно. Не смятам живота си за жалък сам по себе си, защото е ценен само защото е живот, но сравнен с този на такива личности е такъв. Пояснявам, за да не схванеш грешно изказването ми, че те обиждам, наричайки живота ти жалък.
Виж, и ти не ме разбирай погрешно. Вапцаров е сложна и обаятелна личност. Аз съм абсолютно гол на тема поезия, но от това което съм слушал, гледал и чел съм останал с впечетлението че е много добър, дори гениален поет.
Освен поет, обаче е участник в терористична група, осъден и разстрелян по ЗЗД за тероризъм в военно време. Жалко е наистина, че така нелепо и безумно си отива един талант, но той е жертва на идеализма си.
Моя е грешката, че като ученик се впечетлих повече от политическата му дейност, а не от литературната.