- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Момчета, които четат.
Темата умря?
Заговорихте в съвсем не правилна посока , не смятам , че някой го интересува (сега ще ме изядете с парцалите) това , смисъл всичко това което говорите е дъвкано ли дъвкано в час, после изплюто на матурата, и няма смисъл от повече коментари..
Ето няколко любими цитата от на скоро започнатите
"Песен за огън и лед" - може да го разпознаете като наскоро нашумелият "Игри На Тронове" - "Game Of Thrones"
за тези, които са гледали екранизацията, прочетете книгата тя е 10 пъти по епична и интересна.
Та любими цитати и реплики.
Power is a curious thing. Who lives who dies? Power resides where men believe it resides. It's a trick a shadow on the wall.And a very small man can cast a very large shadow... - Варис
A mind needs books as a sword needs a whetstone, if it is to keep its edge - Тирион
I will hurt you for this. The day will come, when your joy will turn to ashes, and you will know the debt is paid - отново Тирион
"Всички джуджета са копелета в очите на бащите си, но не всички копелета са джуджета!" - Тирион
и още едно от него:
"Аз съм родоубиец, кралеубиец, лъжец, изменник, джудже и какво ли не още, но ти какъв си? И по - важното: КОЙ СИ?"
Това е от един от най-интересни герой в книгата.
"Сега започва моят страж и няма да свърши до смъртта ми. На поста си ще живея и на поста си ще умра. Защото аз съм мечът в мрака, защото аз съм стражът на ледения вал, защото аз съм огънят, пламтящ против студа. Светлиникът съм, от който надига се зората, рогът, спящите събуждащ, щитът, пазещ света човешки. Обричам живота си и честта си на Нощен страж. За тази нощ и всички нощи бъдни!" - Джон Сняг
И Любимият ми момент в който даже пророних мъничка сълза
Става въпрос за сватбата в гората, между Роб Старк и Талиса
The Priest: In the signs of the seven, i here by seal these two souls, binding them as one, for eternity, look upon one another and say the words.
Rob & Tallisa: Father , Smith , Warrior , Mother , Maiden , Crown , Stranger
Rob: I am hers
Tallisa: I am his
Rob: And she is mine
Tallisa: And he is mine
Rob & Tallisa: From this day, until the end of my days!
http://www.youtube.com/watch?v=yJZm-9nITWQ (ето това е екранизация на сватбата, която в книгата е още по хубава дори и от тази на видеото)
Да това не е Ботев,Вазов и нито един от тези дето изброихте, но пък е невероятно.
Харесвам всякаква литература но "Fantasy" са ми слабост, относно сериозността на книгата е не е като "Под Игото" "Клетниците" и т.н но е разтоварваща.
(Сега ще ме изядете с парцалите)
Последно редактирано от AnarchyBoy : 10-07-2012 на 13:45
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.