.
Отговор в тема
Страница 7 от 7 ПървиПърви ... 34567
Резултати от 151 до 164 от общо 164
    Мега фен Аватара на xoxi
    Осрахте темата.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен
    а ти на върха на всичко се изпика...

Никво право да ми осирате темата пък -.-
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мега фен
    Имам предложение. Ако ще се коментират книги, нека не са тези от задължителната литература, тъй като е ... смешно.
    Поне да има файда да я чета тази тема, че иначе ми приличате малко на ментално хендикапнатите дами от ФБ, които са прочели 2 книги в живота си и само те са им в устата.

Не че нещо , ама стига с тия български автори. Достатъчно години са ме приспивали с тях в училище. Дайте нещо интересно за четене (и пак - по възможност нека не е заглавие, за което всеки образован човек е слушал хиляди пъти).

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Добре. В последно време се радвам на Мо Хейдър. За великите критици: не е нещо философско, дълбоко, затрогващо или изпълнено с поуки. Криминалета са, малко садистични, с приятни за четене, но не прекалено задълбочени герои. Увлекателни са и ми е кеф да си ги чета преди заспиване.

Иначе сега издирвам книжки, преведени на български на Даря Донцова. Руски криминалета, много забавни с едно такова сладко, тънко чувство за хумор и приятно заплетени. Не може да се мери чак с Агата Кристи, но си струва определено. Имаше още една писателка с подобен стил... четох и една книга и повече не съм. Не си спомням името, но ще потърся.

На миналия панаир на книгата с мама си накупихме загадъчни криминалета. Тя ужасно хареса "Стъклен град" на Арналдур Индридасон. Не е лоша като четиво за отпускане, но на мен специално не ми допадна много много.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    Джек Лондон Хиляди дозина

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Ами направих препратка към едно есе на ученик, което осмиваха по новините. Беше написал момъкът, че Ботев е терорист. Може да не са се борили рамо до рамо, но са имали кауза и са си дали живота за нея. А ти нямаш такава кауза, не си допринесъл нищо за човечеството, народа си или дори за града си, така че не е уместно да се изказваш така. Аз също не съм, не ме разбирай погрешно. Не смятам живота си за жалък сам по себе си, защото е ценен само защото е живот, но сравнен с този на такива личности е такъв. Пояснявам, за да не схванеш грешно изказването ми, че те обиждам, наричайки живота ти жалък.
    Виж, и ти не ме разбирай погрешно. Вапцаров е сложна и обаятелна личност. Аз съм абсолютно гол на тема поезия, но от това което съм слушал, гледал и чел съм останал с впечетлението че е много добър, дори гениален поет.
    Освен поет, обаче е участник в терористична група, осъден и разстрелян по ЗЗД за тероризъм в военно време. Жалко е наистина, че така нелепо и безумно си отива един талант, но той е жертва на идеализма си.
    Моя е грешката, че като ученик се впечетлих повече от политическата му дейност, а не от литературната.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Темата умря?

Заговорихте в съвсем не правилна посока , не смятам , че някой го интересува (сега ще ме изядете с парцалите) това , смисъл всичко това което говорите е дъвкано ли дъвкано в час, после изплюто на матурата, и няма смисъл от повече коментари..

Ето няколко любими цитата от на скоро започнатите
    "Песен за огън и лед" - може да го разпознаете като наскоро нашумелият "Игри На Тронове" - "Game Of Thrones"
    за тези, които са гледали екранизацията, прочетете книгата тя е 10 пъти по епична и интересна.

Та любими цитати и реплики.

Power is a curious thing. Who lives who dies? Power resides where men believe it resides. It's a trick a shadow on the wall.And a very small man can cast a very large shadow... - Варис

A mind needs books as a sword needs a whetstone, if it is to keep its edge - Тирион

I will hurt you for this. The day will come, when your joy will turn to ashes, and you will know the debt is paid - отново Тирион

"Всички джуджета са копелета в очите на бащите си, но не всички копелета са джуджета!" - Тирион

и още едно от него:

"Аз съм родоубиец, кралеубиец, лъжец, изменник, джудже и какво ли не още, но ти какъв си? И по - важното: КОЙ СИ?"

Това е от един от най-интересни герой в книгата.
    "Сега започва моят страж и няма да свърши до смъртта ми. На поста си ще живея и на поста си ще умра. Защото аз съм мечът в мрака, защото аз съм стражът на ледения вал, защото аз съм огънят, пламтящ против студа. Светлиникът съм, от който надига се зората, рогът, спящите събуждащ, щитът, пазещ света човешки. Обричам живота си и честта си на Нощен страж. За тази нощ и всички нощи бъдни!" - Джон Сняг

И Любимият ми момент в който даже пророних мъничка сълза
    Става въпрос за сватбата в гората, между Роб Старк и Талиса

The Priest: In the signs of the seven, i here by seal these two souls, binding them as one, for eternity, look upon one another and say the words.
    Rob & Tallisa: Father , Smith , Warrior , Mother , Maiden , Crown , Stranger
    Rob: I am hers
    Tallisa: I am his
    Rob: And she is mine
    Tallisa: And he is mine
    Rob & Tallisa: From this day, until the end of my days!

http://www.youtube.com/watch?v=yJZm-9nITWQ (ето това е екранизация на сватбата, която в книгата е още по хубава дори и от тази на видеото)

Да това не е Ботев,Вазов и нито един от тези дето изброихте, но пък е невероятно.
    Харесвам всякаква литература но "Fantasy" са ми слабост, относно сериозността на книгата е не е като "Под Игото" "Клетниците" и т.н но е разтоварваща.

(Сега ще ме изядете с парцалите)
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 10-07-2012 на 13:45
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен
    "Защо, по дяволите, всеки иска да успее? Бих искал да срещна някой, който иска да се провали. Това е единственото възвишено нещо."
    Manhattan Transfer
    AnarchyBoy, никой не обича да яде парцали

Град
    София
    "Игра на тронове" и мен ме чака. :P В моя случай ще се чете от електронен четец.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Какъв електронен четец?

Град
    София
    Приятелят ми наскоро си купи електронна книга от Multirama и вероятно тази поредица ще си я чета оттам.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Натоварва ли очите? Какви са впечатленията ти?

Град
    София
    Никак. То си е направено специално да щади очите, не се рефрешва постоянно. Сам си настройваш шрифтовете (което е хубаво, каквато съм кьорава :d ). Засега съм чела на неговия само един път в рейса и бях доста доволна. Чувствам си го почти като истинска книга, дори понякога като се зачета и разсея се пробвам да го разлистя.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си