.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 114
    Цитирай Първоначално написано от kPuCkA Виж мнението
    Минала съм я тази възраст отдавна.
    Сега искам да си "обогатявам знанията", за което естествено си плащам сама, ако изобщо има някакво значение....
    По скоро ме интересува сега изкарваш ли пари от всичко това което си научила?

Дано това желание те съпровожда и през следващите 4 години!
    Вярвам че така ще е ! Дори съм се замислял и за Магистратура след това !

Супер фен Аватара на kPuCkA
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Positive_SouL Виж мнението
    По скоро ме интересува сега изкарваш ли пари от всичко това което си научила?
    Първо, благодаря за въпроса. Обичам да говоря по тази тема.
    Да - изкарвам пари. Говоря език, който не е много разпространен в България, а там където живея се цени, поради масовото посещение на туристи, а аз естествено работя в тази сфера от доста време. Така че 2в1, неочаквано добра комбинация....
    Преди бях на мнение, че дипломата не е важна, важно е да я има. Вече имам доказателство (личния пример), че не е така.

Мхм. Е щом си доволна от парите които изкарваш значи си е заслужавало.

Град
    Варна
    Май в България е по-важно просто да имаш някаква работа, за да преживяваш, а пък кой колко пари взема - това си е вече лукс.
    Но да, аз съм доволна, за човек на моята възраст без особено много отговорности все още (if you know what I mean)...

Ако имаш дом и има кой да ти плаща тока,водата и храната, то тогава и 100 лв могат да бъдат достатъчни.
    Аз обаче търся работа с която да бъда самостоятелен и не мога да намеря такава в България. Само наема ми е 200 лв, а във големите градове заплатата е 400 лв в повечето случаи. И затова питам защото не виждам разлика с диплома или без.

anonymous708973
    Guest
    а във големите градове заплатата е 400 лв в повечето случаи. И затова питам защото не виждам разлика с диплома или без.
    За касиерка в супермаркет - сигурно.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    В големите градове има условия за реализация. Може да работиш за 400, а може и за много повече. Колкото до дипломата, да необходима е. За един бъдещ работодател ти си просто една диплома и едно CV. В повечето случаи той с теб поема риск. Не е сигурен дали ще бъдеш добър работник и ако си и без опит, образованието е това, което означава, че донякъде можеш нещата.

Учих Славянска филология във ВТУ, после заминах да уча в Ягелонския университет (Краков, Полша) и след всичкатата тази филология сега записах Туризъм в един колеж във Варна.... Voilà!
    Предполагам говориш полски. xD Как е образованието там?
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Предполагам говориш полски. xD Как е образованието там?
    Да, говоря. За къде ме питаш, Търново или Полша?

Град
    Варна
    Ако имаш дом и има кой да ти плаща тока,водата и храната, то тогава и 100 лв могат да бъдат достатъчни.
    Аз обаче търся работа с която да бъда самостоятелен и не мога да намеря такава в България. Само наема ми е 200 лв, а във големите градове заплатата е 400 лв в повечето случаи. И затова питам защото не виждам разлика с диплома или без.
    Дипломата има значение най-вече, ако искаш да се развиваш в точно определена сфера. Не може да си завършил IT, а да искаш да работиш като психолог, което пък до някаква степен ти ограничава избора, но пък за това нали се предполага, че трябва да сме добре обучени в дадената сфера. Знам ли....Така или иначе без диплома си за никъде.

Мега фен
    За никъде, друг път. Толкова много са хората без дипломи, които въртят далавери за хиляди. Да, може и по долен начин да го правят, но всичко е зависи от мисловните процеси и умствените способности. Има най-различни начини, от които може да преуспееш, дори без висше. Но в никакъв случаи не изключвам, че за един човек в повечето случаи - то е жизнено важно. Въпреки това държавата е пред гражданска война и вече всичко е относително и грозно.

Да, говоря. За къде ме питаш, Търново или Полша?
    За Полша, за Полша. Хареса ли ти там? В Краков е много красиво, жалко че още не съм го посетила.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Така или иначе без диплома си за никъде.
    Моето мнение е друго, но то няма значение за хората тука така че няма да го споделям. И аз съм учил висше между другото, но прекъснах защото намерих начин да се развивам и да печеля без диплома и то много повече и по много по лесен начин.

anonymous708973
    Guest
    Да бе, сигурна съм, че дипломата много щеше да ти пречи да вадиш пари и да ти е лесно.

Айде сподели, живо ме вълнува какво е това занимание.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    За Полша, за Полша. Хареса ли ти там? В Краков е много красиво, жалко че още не съм го посетила.
    Ако имаш възможност да го посетиш, силно ти го препоръчвам! Университетът, в който учих е най-стария в Полша и в основната сграда се чувствах малко като в Хогуордс. Иначе образованието им е на ниво, само че е по-различно от тук, трябва да им свикнеш, за да знаеш как да се справяш

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Да бе, сигурна съм, че дипломата много щеше да ти пречи да вадиш пари и да ти е лесно.

Айде сподели, живо ме вълнува какво е това занимание.
    Много зависи какво точно искаш като успех, доходи, цели и разбира се липсата на диплома не е приемлива във всички специалности, но също така не мисля, че липсата и спира някого да бъде предприемач или да предлага услугите си и да печели парите които желае. Аз съм художник.

Мега фен
    Много зависи какво точно искаш като успех, доходи, цели и разбира се липсата на диплома не е приемлива във всички специалности, но също така не мисля, че липсата и спира някого да бъде предприемач или да предлага услугите си и да печели парите които желае. Аз съм художник.
    Да, но знанията от дипломата помагат.

Мега фен Аватара на draid

Кои са тия големи градове ? Защото в София и продавачките вземат едно 600.

anonymous708973
    Guest
    Сега ще те захапят, че даваш за пример София.

Ама аз мога Пловдив да дам.
    400 лв взимат продачките в магазини като Лекси, Сани, Пени етц., което е ужасно малко предвид, че са МОЛ и освен това имат още 78215454 задължения и често карат двойни смени.

Мега фен
    Абе и 600 лв да са , за къв чеп са ви , ако бачкате по цял ден кат луди кранти?

Аз завърших стоматология преди 6 месеца някъде и противно на очакванията на хората...положението не е много розово.Имало е дни,в които никой не влиза в кабинета,да речем над 10 дена...хубавото е,че 1 да влезне-30-50 лева ми е ясно,че ще получа,а лошото е,че тези,които идват само когато ги боли,не са сериозни да се лекуват до край.В тази професия най-добрата и бавна реклама е,като те препоръча някой доволен,за това....сега се радвам,че малкото са доволни,но...не ми е приятно,че отговарям за здравето на хората и вземам средно 500 лева чисто,а сервитьрките по дискотеките правят по 100 лева на вечер,като забравят да връщат ресто

Психология във ВТУ

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от thedentist Виж мнението
    Аз завърших стоматология преди 6 месеца някъде и противно на очакванията на хората...положението не е много розово.Имало е дни,в които никой не влиза в кабинета,да речем над 10 дена...хубавото е,че 1 да влезне-30-50 лева ми е ясно,че ще получа,а лошото е,че тези,които идват само когато ги боли,не са сериозни да се лекуват до край.В тази професия най-добрата и бавна реклама е,като те препоръча някой доволен,за това....сега се радвам,че малкото са доволни,но...не ми е приятно,че отговарям за здравето на хората и вземам средно 500 лева чисто,а сервитьрките по дискотеките правят по 100 лева на вечер,като забравят да връщат ресто
    Това е така, защото всяко начало е трудно. Например моята стоматоложка е и преподавател, но уменията и са на ниво и явно с годините се е доказала, има си кабинет и за да си запишеш час и да отидеш, понякога може да чакаш и месец. На ден предполагам преглежда поне по 6-8 човека средно, лятото когато не е в университета може и доста повече, часовете и са по 30мин. Това в предвид, че за пломба с лазер взема 90лв, а обикновена 50 мисля, че и докарва много стабилни доходи. Вярно е има и доста разходи, но пък 90% от стоматолозите с кабинети работят в сивия сектор.

Мисля, че ако се стараеш и си създадеш "клиантела" определено специалността ти е от тези от които може да се печели.

Супер фен Аватара на RiB
    Руси, Право - "Ангел Кънчев". Добре е, не мога да се оплача.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си