Цитирай Първоначално написано от h323 Виж мнението
Не съм фен на нищо, но по едно време ми омръзна да се занимавам с чистене на вируси, антивируси, преинсталации и подобни екстри, съпътстващи живота на Windows потребителя. Ползвам основно linux, но и OS X. Въздъжам се само от Windows - така си спестявам време. При положение, че не играя не виждам за какво ми е да се мъча с Windows.
Аз(а и повечето хора които познавам) не сме имали проблеми с вируси нито нужда от преинсталации.
Като влизаш където не трябва, теглиш съмнителни торенти и ръчкаш където не знаеш всичко може да ти се случи с уиндоуса.
И то нямам антивирусна(само вградената windows defender в момента) и съм с админски акаунт и съм спрял UAC примерно което доста улеснява зловредния софтуер. Linux като технология не е по-сигурен от windows, разликата на практика идва от броя, вида и групата потребители на системите където са инсталирани windows и Linux, както и от целта на MS да направят Windows по-лесен за ползване което понякога е за сметка на сигурността.
Android е с Linux kernel и даже java виртуална машина която доста помага за сигурността, но отново поради функционалността му и за улеснение на потребители и девелопъри(т.е. липсата на ограничения и контрол) е бъкан с вируси и напомня на windows.