- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не искам тя пак да страда....
Здрасти! Моля наистина да ми дадете съвет, защото темата е сериозна.
В четвърти клас дойде едно момиче при нас от друго училище. И страшно много се сприятелихме аз и тя. Станахме си големи дружки и така вече 7 години. Стана така, че сега учиме в една и съща гимназия. Подържаме страхотни отношения. Тя е човек, който страшно много обичам и ценя. Бих направил всичко за нея. Имаше период, в който ходехме, ама беше за малко. Винаги съм и правил какви ли не услуги, както и тя на мен.
Проблема, обаче не е тука. Преди десетина месеца се запозна с един долен боклук, който и завъртя акъла много яко. От самия му вид знаех, че нещо не е за нея ама си мълчах. стана така, че след 5 месеца връзка се разделиха по много грозен начин. Тя по - късно ми сподели, че той и е посегнал на няколко пъти. За негово нещастие пъследния път го видях и окончателно връзката им приключи с големо, ама много големо млатене. В края на тия 5 месеца тя плачеше горе долу всеки ден, буквално е имало нощи, в които ми е звъняла и съм ходел да ми плаче на рамото. Добре, че не живееме много далече. Почти не я оставях сама, докато не започна да се посъвзема, защото тя го обичаше истински тоя нещастник.
Ок. Пооправиха се нещата, тя си хвана друг. И вече 2 месеца с него са си перфектна двойка. Този новия го познавам от много време и е страшно свестен човек. Дотука всичко върви пеерфектно.
Оня ден, докато се прибирахме, тя ми каза, че тоя тапанар (предишвия) и бил писал предната вечер. Говорили си за общи неща. Аз не отреагирах много адекватно, щото и аз си имах малко раздори, но след това като се прибрах нещо ми прищрака лампата и почна нещо да ме гризе отвътре. На другия ден пак се видях с нея и ми каза , че предишната вечер тоя пак и писал и и обяснявал как бил друг човек, как все още я обичал и не можел да живее без нея, ала бала, такива проститии. Аз я попитах дали има все още чувства към него, при което очаквах бурно да отговори НЕ. Да, ама не беше не - беше не знам...
При което бях малко в шок след това. Сигурен съм, че това нищожество пак ше я нарани, пак ще я накара да страда и тоя път треа да го убия. Тя, глупачката, все още има чувства към него.
Не казвайте - не се мешай, защото тя ми е като сестра. За нея съм готов на всичко. И ако я видя още един път да плаче заради тоя таранар нз какво трябва да му направа. Сегашната връзка и е в перфектно състояние, обичат се с момъка, ама ако тоя педал продължи да и пише, щото е и добър оратор, си мисля че може да се стигне то нещо много лошо и пак да се повтори същата история.
Помогнете....
Тоя е още повече пропаднал, тя го съжалява. Една от опциите е пак да си "поговориме" да я остави.... за друга не се сещам. Или с нея да поговоря, макар че нз дали ще мога да я обедя и ако той продължава да и пише шенсовете падат...
Заслужаваш някакъв сносен съвет задето си се постарал така. Тъпо клише е, че насила хубост не става.
Мога да ти препоръчам със спокоен тон да си изкажеш съображенията и да и кажеш, че хората често правят грешката да се върнат при някой, който ги е наранил и това никога не свършва добре.
Не може нищо да ти гарантира, но ти не си и баща и дори бащите не могат да свършат нещо такова, като да задържат дъщеря си от поредния хаймана.
Може да иска да го промени и да го вкара в правия път, което често е случай при жените, така че може и това да изведеш като теза. Но в един момент трябва да я оставиш сама да реши и да се поучи от грешката си, колкото и тежка да е тя.
Няма да разрешиш нищо с бой. Според мен единственото, което можеш да направиш е пак да говориш с твоята приятелка за бившия й и пак да й припомниш какъв е бил и колко много я е наранил. От там нататък..няма как. Тя има глава на раменете, а ти не можеш вечно да я пазиш.
Не се мешай. Сериозно.. ти ще обереш пешкира и ти ще излезеш кривото колело за всички световни беди. И накрая ще те заебат много брутално.
Приеми го като съвет, от човек, който е минавал през същата ситуация, но усетил се навреме.
Можеш да и покажеш правилния (според теб) път, но не бива да я караш да върви по него.
И отново - стой настрана, давай съвети само ако те питат, бъди до нея, помагай и и я утешавай и не прави НИЩО.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Прекалено много ти пука за нея, дистанцирай се малко...
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Проблема наистина ще е там ,ако накрая ти излезеш виновен.Не се меси,ако тя има малко сиво вещество ,ще го използва.
Приятели сте,но мисля ,че е време да се дистанцираш и да я оставиш да реши ,кое е важно за нея.Просто поговори с нея,припомни и причините поради които са приключили връзката си с бившият и,държанието му ,както и всичко останало което я е наранило.Да помисли ,че сега до себе си има момче,което вероятно я цени и е свестен.Също така,че вълкът си мени козината,но нрава не.
Защото когато затворя очи, виждам само теб...
http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)
ОК. Мерси много за съветите. На първо време ще говоря с нея. Даже съм намислил какво точно да и кажа. После ще видиме...
Остави я да си живее живота,ако го обича още ,не можеш да я спреш
П.С. абе хора аз ли съм глупав ама какво е това "мешай" правилната форма не е ли "не се меси" .
Докато самата тя не осъзнае каква грешка е няма да спре да се връща при него.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Свалям ти шапка за това което правиш за нея. Дано да се вразуми![]()