.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Омазняване на косата

Мацки, помощ. От години се къпя с един и същ шампоан, но напоследък започна да става все по-бързо мазна. Не знам защо, преди като я изкъпя примерно в неделя, в сряда вечерта вече е за къпане, а сега като я изкъпя в неделя и във вторник по обед/следобед вече стои мазна в корените Знам, че колкото по-често я мия, толкова по-бързо се омазнява, ама не мога да ходя така.... какво се случва с тая коса просто не знам, съвети?

Супер фен Аватара на bilqnavod
    ох, мила, от години съм с този проблем. Мия я или всеки ден или на 2 дни. Просто не издържам повече от това. Доколкото знам, омазняването се дължи на ген. Баща ми беше с мазна коса, майка ми е със суха. Аз и сестра ми сме с мазна.
    Мисля, че единствения вариант е миенето. Има и сухи шампоани, но не мога да си представя да си мажа косата с такова нещо. Звучи ми много гнусно...
    Орехова шума помагала за мазните корени. Но аз лично не съм пробвала. Можеш да си купиш от билкова аптека, да направиш отвара. нищо не струва да опиташ.

Голям фен Аватара на SWT
    същото е и при мен
    1964356468 вида шампоани ползвах,но няма ефект
    сега за ден,ден и половина и косата ми е мазна ..
    ще следя темата

Всъщност шампоанът за мазна коса, премахва себума, но не предотвратява омазняването. Напротив. Тъй като изсушава скалпа, производството на себум е още по-обилно. Затова шампоаните против омазняване не помагат. Те просто имат почистващ ефект, който се оказва доста агресивен, а за тънка и мазна коса направо вреден.
    Доколкото знам е добре при мазна коса да се използва мек шампоан, за всекидневна употреба. Даже най-добре бебешки, за да се запази хидролипидния баланс на кожата на главата.

Моята коса е гъста и мазна. Ужасна е. Преди много ми се омазняваше и като използвах някакъв шампоан, след баня пак стоеше мазна в корените и накрая си взех на wash&go против мазна коса, уникален шампоан. Като се изкъпя и като се изсуша, в корените става един такъв съвсем лек обем, много ми харесва. И държеше по 3-4 дена , сега продължавам с тоя шампоан, смених няколко,дори бебешки пробвах, от него пък ми излезе пърхот, после си купих Здраве против пърхот и за мазна коса, ефект нулев......единствено ми се струва ,че косата ми става уникално права и не е бухнала от хининовия шампоан на Милва,и пак ми държи по толкова време, но за жалост пък, пърхот ми излиза от него...

Banned Мега фен
    сменяш шампоана... ако не помогне тогава мислиш за други неща

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Прави си маска с хума за коса и кисело мляко,може да сложиш и малко хининова вода.Пробвай и виж дали ще ти подейства.

Не я мий често, така само ще влошиш нещата. Виж тази статия, има много полезна информация: http://www.neznam.bg/%D1%81%D1%82%D0...BE%D1%81%D0%B0
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Повече от фен
    За мазна коса - доброто старо яйце.
    Измиваш косата с яйце - цялото - и жълтък, и белтък. Без да слагаш шампоани и балсами.

Шампоан - Ducray Sabal е хубав. За мазна коса.

Голям фен Аватара на albi951
    Прави маски и сменяй шампоана. защото например ако има ефект за блясък или какъвто си си взела след време косата свиква с него и той не действа толкова добре или въобще губи ефект.

Ръчно изработени дрънкулки: http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=420545

облаче

travel.

Мерси, Албенче, и на другите също!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от albi951 Виж мнението
    Прави маски и сменяй шампоана. защото например ако има ефект за блясък или какъвто си си взела след време косата свиква с него и той не действа толкова добре или въобще губи ефект.
    Точно така е. На мен ми действаше супер шампоанът на WELLA SP за обем, обаче. . . само първата опаковка. Купих си втора и. . . .греда. Та се наложи да го подаря, в крайна сметка.

Супер фен Аватара на BrainDamage
    Аз пък като бях започнала да ползвам хининова вода редовно забелязах, че по-бързо се омазнява. Не чак някаква фрапираща разлика, но все пак.. Не знам дали сама съм си го навила или наистина беше от хининовата вода, ама като спрях да ползвам се подобри положението.
    Everybody has been through some shit,
    whether it's drastic or not so drastic.
    Everybody gets to the point of "I don't give a fuck".

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от BrainDamage Виж мнението
    Аз пък като бях започнала да ползвам хининова вода редовно забелязах, че по-бързо се омазнява. Не чак някаква фрапираща разлика, но все пак.. Не знам дали сама съм си го навила или наистина беше от хининовата вода, ама като спрях да ползвам се подобри положението.
    И при мен се омазняваше от хининовата вода.

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    И при мен също ^^

Цитирай Първоначално написано от don't say anything. Виж мнението
    От години се къпя с един и същ шампоан
    Недей!Трябва да се сменят, защото косата привиква и вече няма ефект.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от strawberry88 Виж мнението
    И при мен се омазняваше от хининовата вода.
    +

Супер фен Аватара на ~The Smile~
    Охххх...и аз имам такъв проблем. И понеже от години се миех с един и същ шампоан,при това бебешки-джоусън и от миналата тая година почна да ми се омязнява косата,например измия я в неделя с бебешкия шампоан и във вторник следобеда е мазна..сега вече се мия с шампоана "Пантен" например измия косата си в неделя в Пантена и някъде четвъртък почва да се омазнява.

Цитирай Първоначално написано от ~The Smile~ Виж мнението
    измия косата си в неделя в Пантена и някъде четвъртък почва да се омазнява.
    Това си е напълно нормално.Никакъв проблем нямаш.Направо ти завиждам, че толкова бавно ти се омазнява. :X

Цитирай Първоначално написано от strawberry88 Виж мнението
    Това си е напълно нормално.Никакъв проблем нямаш.Направо ти завиждам, че толкова бавно ти се омазнява. :X
    и аз така

Супер фен Аватара на Jaune
    сейм стори, от години съм така и нищо не помага, братче, направо откачам :Д с бритона е най-зле

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Jaune Виж мнението
    сейм стори, от години съм така и нищо не помага, братче, направо откачам :Д с бритона е най-зле
    бритона можеш да си го миеш и без останалата коса.. иначе иди до аптеката за хума, прави си маски с хума + оцет примерно и стои с тях поне 1 час ... почти сигурна съм,че ще ти помогне - дори и 1 ден по-бавно да се омазнява си е един ден... ще видиш разликата след 4-5 маски - това са г/д. 3 седмици ако правиш маската 2 пъти в седмицата

Цитирай Първоначално написано от Jaune Виж мнението
    Бритон много трудно се поддържа при коса, склонна към омазняване, затова обикновенно не се препоръчва.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Супер фен Аватара на Jaune
    знам, ама супер много ми отива :Д е тя не е брутално мазна, ама доста бързо се омазнява.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си