.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 76

Тема: Тъжно...

Мега фен Аватара на nepowtorima
    Град
    ^___^
    За бога.. тя парадира със страданието си.
    Първо започва да говори как когато баща и починал и го видяла в кафявия ковчег легнала при него. - окей ама тва не е ли показност. Може да си го запази за себе си. После казва как загубила и втория си баща и как майка и ходила на гроба му често, а на баща и веднъж годишно. И изтъква колко много е преживяла и един вид се е изправила на краката си, а после показва цинични знаци и се чувства много горда с целия си измъчен житейски живот.
    Добре ама колкото и да си добър и да искаш да помогнеш.. точно на това същество ще ти е адски трудно.
    Шруделче и все пак какво ти разказа тя. Добави ли още неща към всичко, което и се е струпало. И според теб дали сега и е олекнало като си и обърнала внимание и дали няма да почне да се самосъжалява и да се тръшка още повече.
    Каквото и да направи няма да върне баща си.

~ ` всяка минута, в която сu тъжен,
    губuш по една мuнута щастuе..
    ♥♥

Мега фен
    Показност е, ама е от 12 годишно дете. Ти осъзнаваш ли че тя е на възраст в която може да вземе един нож, да разчлени целия си клас и срещу нея няма да се предприемат никакви наказателни действия? Най-много да я пратят в възпитателно училище(не ТВУ) и то защото майка и не е могла да се справи с нея.
    И мен ме дразни как може да се връзваш на 12 годишно дете, и да го обвиняваш че е манипулатор, все едно се мъчи да ти вземе десерта. Единствената отговорност която тя носи е пред майка й. Не е отговорна пред теб, не пред мен и със сигурност не пред обществото.
    На тея годни може да вярва в еднорози, дядо коледа, русалки и квото се сетиш.
    Що не идеш да и разсееш и тея глупости от главата с някой шамар?
    Като й се връзваш на 12 годишния акъл, това какъв те прави теб?
    Може да има нужда от внимание и като не го получава в къщи да го търси където не трябва.
    Същата работа като с онези братче и сестриче и педобеара дето го арестуваха, май и в същия идиотски сайт беше.
    Всички изреваха колко лоши били децата и много малко хора се замислиха че при едни адекватни родители такова нещо не би станало никога.

Град
    ^___^
    Окей съгласна съм, че има много общо с майка и, но момичето защо не е решила да отиде при нея и да и говори. Дори и да не и обръща внимание майка и все пак ще си излее мъката малко или много.
    Всъщност има много варианти за това какво и се случва и защо не общува с майка си или и аз не знам точно каква е ситуацията там, но нуждата от внимание не се печели по този начин.
    Всъщност майката е отговорна за държанието на дъщеря и, а не тя да е отговорна пред майка и.

♥♥

Супер фен Аватара на djipsito
    И понеже майката е отговорна, майката трябва да реши да говори и да отиде да говори с детето си, а не обратното..

(бахти постоянно засичам числото 23..)
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Град
    ^___^
    Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението
    И понеже майката е отговорна, майката трябва да реши да говори и да отиде да говори с детето си, а не обратното..

(бахти постоянно засичам числото 23..)
    Е вие не отивате ли при майките си и да си поговорите с нея за това какво ви тежи, а не да чакате тя да дойде да ви говори?

♥♥

Понякога, да. На 12 не си спомням. И все пак на майката тря да й е близо до акъла, че детето й също страда заради загубата на баща си. Там няма кво да се чуди и да се мае и да чака малката да иде при нея да говорят, а ще вземе нещата в свои ръце (ако е грижовна майка).

Майката е майка, няма значение на колко години е детето. Тва, което аз разбирам под добра майка е грижовна майка (и не само де..). Моята винаги е познавала когато нещо ме мъчи, дори без да казвам нищо. Колкото и да се опитваме да крием, те усещат. Разбират даже когато вече не си девствена и без да си споделяла...И т.н. Не знам ква е тая магия, надявам се да разбера един ден. Тва предполагам, че се случва само при хора, които познават децата си.
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Супер фен Аватара на LeprikonA
    nepowtorima ,Представи си ти, че майка ти има за задача да дойде да ти каже, че баща ти е починал. Как си представяш, че се чувства тя? Какво може да и минава през ум на нея? Да, тя е отговорна за детето, и най-вероятно се е хванала да поговори с него, но не става с един разговор. Това НЕ Е нещо дребно и ежедневно (за конкретен човек, а не за смъртните случаи в по света). Факт е, че всеки на някаква възраст преминава през това. Факт си е. Но да си келеш и баща ти вече да не съществува в света, който ти познаваш, е голям удар.

Не възприемам как очаквате да е едно и също нещо да се справиш с това когато си на 12 и когато си на 30. Има Балкан разлика. Вярно е, че на тези години (12-13) започват да си оформят мнение по повечето въпроси, да правят разни неща сами. Ама това не е нещо, с което идеално да се справиш сам, има възрастни хора, които изпадат в депресии дори.

Не казвам, че това което прави е 100 процента оправдано. Изобщо. Глупаво е да го раздухва из какъвто и да е сайт, но, баси, как може да го омаловажите така! Jghgh Много хубаво каза, че изобщо не върви на човек, който старада да му се каже "Братле, и децата в Африка страдат" (мисля, че така се беше изразила). За момичето е проблем, избива си емоциите по неправилен начин, някой ден, ако и дойде акъла ще погледне и няма да се гордее с това. Но не всички сме супер адекватни и адски силни характери. Някои сме слабохарактерни и правим глупости. Това не е оправдание - за това след глупост и малко влят акъл се израства. Това е идеята.

//а мислех да не се меся..
    Последно редактирано от LeprikonA : 10-08-2012 на 12:02
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Айде и родителите намесихме. Добре защо и търсите по всякакъв начин да я оневините не разбирам, като тя отлично осъзнава какво прави. Тва не знам за кой пореден път го пиша.

И да, ако има проблем с нещо - тя ще отиде при майка си/настойника си/близкия си а няма да чака да и се сипе на готово всичко. Заслужава игнориране или в нааааай-елегантния случай "за ръчичка и при човека, който я отглежда". Там е мястото където да си излее всичко, което я тревожи/тормози и пр. и да получи подкрепа. Но не и да получава внимание от където не трябва, щото ще се научи да цица от неправилната бозка, и за това няма да е виновна майка и. Щото ние я учим че няма проблем да излага на показ личните си неща и да очаква съчувствие от непознати. Като получи игнор или отказ от 3-4 места ще пшодвие опашка и ще се върне в дупката, от която е изпълзяла. А там за пореден път казвам е мястото където ще получи каквото и трябва, по начина по който и трябва.

Ей тва е цялата простотия заради която писах изобщо в темата.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Ти пък откъде знаеш колко съзнава или не съзнава какво прави ??? Много ми е интересно.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Ох, ама като се заловихте за това на колко годинки е... Бях на същата възраст, когато ми се случи почти същото и досега не съм обикаляла да обяснявам ТОЧНО как съм се чувствала, кошмарните неща, съпровождащи една смърт на близък. Обидно е, наистина ли не разбирате? Обидно е спрямо мъртвия, най-малкото. Тази крива гордост за това колко е преживяла. Грозно е. Хич няма значение на колко години е. Това, което прави е търсене на внимание и изкарване на жертва. Е, има и по-големи жертви. Един бивш беше ПЪЛЕН сирак от 11-годишен. Няма профил в аск и за този факт знаехме аз, най-добрия му приятел и чичо му. Толкоз. Какво си мислите? Че той не го е преживявал? И че не го е боляло? Ама да седнеш да обясняваш наляво надясно какъв мъченик си, е възможно най-тъпото нещо. Нима всеки, който е загубил близък трябва да се държи така? И е оправдан за всяка своя простотия и грубост? Дори няма общо със сила, воля и нам си какви велики качества. Човек, ако е нормален, ще се справи с това без да се опитва да върти всички около себе си на малкия си пръст и да го играе най-страшната жертва на света. Такива неща се случват! Оставят дълбоки рани, но са за лична консумация. Никой не е длъжен да проявява някакво специално мега съжалително отношение. Това е същата простотия като да си обръснеш главата, защото твой близък има рак и му е опадала косата от химиотерапия. Показност. Себеизтъкване чрез друг човек. Подигравка. Всеки от вас ще го сполети същото, нали знаете? Мислите ли, че родителите ви са вечни? Аз се опитвам да свикна с мисълта, че не са, не е лесно, но е факт! Сериозно ли е оправдано за вас да се държиш така, защото си преживял загуба? Като ви се случи, и вие ли планирате да се държите така? Не би ли ви било срам? Ако светът беше устроен така, нямаше да останат свястни хора. Всички щяха да го дават сърцераздирателно и чакащо внимание, а като не го получат: агресия.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    Сиси, никой не оспорва тъпотата на цялата история. Не можеш да очакваш от едно 12 годишно дете да има адекватно социално поведение. И вината за тея клипове е на майката че оставя щерка си да записва такива произведения.
    Казваш, че ако човек е нормален ще се справи. Ами ако не е нормален? Да го убием с камъни ли? Мисля че всички разбрахме позицията ти и първия път когато я изрази.
    За втори път се сравняваш с 12 годишно момиченце загубило баща си и изтъкваш силния си характер при "подобни" обстоятелства.

Град
    София
    Напротив. Нямам силен характер. Даже на моменти съм прекалено лесно ранима. Просто ме дразни как за всичко казано казвате: "Ама тя е на 12." Това за мен не е оправдание. И не виждам с какво прави нещата различни. Ако беше на 18, нещата много различни ли щяха да са за вас? На всяка възраст човек преживява. Аз пак ще се потретя, че нейното не е израз на страдание, а търсене на внимание и съжаление.

Да, вярвам, че и майка и не реагира адекватно. Това също е така.

ПП. Ужасно са ми обидни тези кавички на думата "подобни" обстоятелства. Загубата си е загуба и тежи еднакво, когато е на много близки хора.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен
    За мене щяха да са, ако беше на 18, даже на 16. Тя може да има нужда от внимание, да има нужда от съжаление. Всякакви хора има. Пошло е, обаче като не знае друг начин кво да прай. Според мене хората дето я гледат и се връзват са по-кофти ама тва е друга тема.
    Не съм целял да те обидя, обаче по отношение на болката природата е изключително била щедра. Всеки си има лични демони и те си зная как да го мъчат. Някой се справят достойно и мълчаливо, някой хленчат и търсят съжаление, някой не се справят изобщо. Това че ти си получила хубаво възпитание, или си по сдържана по характер е хубаво за теб, обаче не всички са с тоя късмет.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от nepowtorima Виж мнението
    Шруделче и все пак какво ти разказа тя.
    Разказа ми доста, но не мисля, че е уместно да казвам.
    Само ще кажа, че ме изумява нечовечността на повечето писали. Все едно да окажеш някакъв вид помощ е нещо лошо, или тежко.
    Дори и да дразни супер много с начина си на 'скърбене', какво пречи да й се помогне дори да не го прави по този начин, макар че звучи тъпо да учиш някой как да тъжи за близък човек..
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Град
    София
    В тази връзка на изграждане на характер, мисля, че не са само родителите виновни, но главно средата и като цяло... настоящият модел на поведение, който се налага. А именно, че да си максимално драматичен е хубаво качество и животът е чалга песен, но това вече наистина е друга тема.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    В мислите на хората
    Аетернал мсилиш ли че някой изобщо знае за тия клипове? Нали ако разберат нейните ще последва мини вариант на втората световна. Което отново показва че ние я поощряваме да търси внимание на неправилното място. А тя е почти убедена че ще мине номера.

Ти като си бил/а тийнейджър да не би майка ти да е знаела всичко, което си правил/а? Да не кажа че дори и една десета от действията ти не са били известни на родителите ти. Което отново е естествено за повечето тийнейджъри, но не е нормално. Което вече е една друга тема.

Джипси - да кажем че е прекалено перфектно за неопитен и начинаещ, ок?

Щруд - не е лошо да помагаш. Другаде е идеята. Да помагаш когато не се иска от теб. Ей това е лошото.
    Последно редактирано от valdesbg : 10-08-2012 на 14:03

Dr. Gregory House

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    В тази връзка на изграждане на характер, мисля, че не са само родителите виновни, но главно средата и като цяло... настоящият модел на поведение, който се налага. А именно, че да си максимално драматичен е хубаво качество и животът е чалга песен, но това вече наистина е друга тема.
    Наистина е друга тема и няма нищо общо. В случая майка й е доста виновна, но наистина не искам да й разказвам историята.
    4XCOKИ

Валдес, само за последното съм съгласна с теб. Някои хора не искат да им се помага, а щом е така, по-добре да си пас, колкото и да съчувстваш.

Мега фен
    Валдес, на 12 се предполага че майката все още има контрол. Ако беше 2-3 години по-голяма си е друг въпрос и щях да се съглася с теб. Според мене е възможно това поведение да го е видяла вкъщи и с същите заучени фрази да търси внимание в интеренет. Да подражава на по-големите един вид.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Щруд - не е лошо да помагаш. Другаде е идеята. Да помагаш когато не се иска от теб. Ей това е лошото.
    Лошо ли?

[10/7/2012 11:46:46 PM] - ½ Mish: и така общо взето
    [10/7/2012 11:46:47 PM] - ½ Mish: НО
    [10/7/2012 11:46:59 PM] - ½ Mish: искам да ти кажа
    [10/7/2012 11:47:08 PM] - ½ Mish: че живота понякога не е хубав
    [10/7/2012 11:47:11 PM] - ½ Mish: но не е и лош
    [10/7/2012 11:47:18 PM] - ½ Mish: и
    [10/7/2012 11:47:25 PM] - ½ Mish: не трябва да бъдеш слаба
    [10/7/2012 11:47:29 PM] - ½ Mish: и слабохарактерна
    [10/7/2012 11:47:41 PM] - ½ Mish: в аск-а беше споменала, че си си рязала вените
    [10/7/2012 11:47:44 PM] - ½ Mish: това е ГЛУПОСТ
    [10/7/2012 11:47:49 PM] - ½ Mish: напротив
    [10/7/2012 11:47:53 PM] - ½ Mish: трябва да си силна
    [10/7/2012 11:48:00 PM] - ½ Mish: защото каквото и да си преживяла
    [10/7/2012 11:48:03 PM] - ½ Mish: си го усещаш само ти
    [10/7/2012 11:48:06 PM] - ½ Mish: и докосва само теб
    [10/7/2012 11:48:13 PM] - ½ Mish: никой друг няма да го усети както ти
    [10/7/2012 11:48:22 PM] - ½ Mish: и никой няма да се трогне от това
    [10/7/2012 11:48:26 PM] - ½ Mish: повече от теб
    [10/7/2012 11:48:32 PM] - ½ Mish: така вредиш само и единствено на себе си
    [10/7/2012 11:48:40 PM] - ½ Mish: не обвинявай никой
    [10/7/2012 11:48:44 PM] - ½ Mish: не се оставяй да те тъпчат
    [10/7/2012 11:48:55 PM] - ½ Mish: и не страдай прекалено дълго, защото това е твоя живот
    [10/7/2012 11:49:03 PM] - ½ Mish: това ще си остане за цял живот в теб
    [10/7/2012 11:49:10 PM] - ½ Mish: но 100% съм сигурна
    [10/7/2012 11:49:17 PM] - ½ Mish: че баща ти не би искал да се измъчваш
    [10/7/2012 11:49:26 PM] - ½ Mish: защото също толкова съм сигурна и за моя
    [10/7/2012 11:49:37 PM] - ½ Mish: да, връзката между баща и дъщеря е адски силна
    [10/7/2012 11:49:47 PM] - ½ Mish: и моя винаги се ядосваше, когато ме виждаше да плача, защото ме обичаше
    [10/7/2012 11:49:59 PM] - ½ Mish: и винаги когато ми е тъжно сега
    [10/7/2012 11:50:02 PM] - ½ Mish: се сещам за него
    [10/7/2012 11:50:03 PM] - ½ Mish: винаги
    [10/7/2012 11:51:25 PM] c: ne te poznawam koe si no ot tvoite dumi razbiram kolko si mudra i dobra....naitina mnogo mi pomogna i mi dade mnogo cenni suveti
    [10/7/2012 11:51:31 PM] c: blagodarq ti za vsichko
    [10/7/2012 11:51:33 PM] c: naitina

Не се чувствам герой, дори преувеличава в това, че съм мъдра и добра, но пак ще кажа, че е малка и се впечатлява от глупости, НО ако е искрена в думите си, ще се радвам, ако съм й 'помогнала' поне мъничко.
    4XCOKИ

добре си направила, дано наистина да й е светнала лампичка.

Град
    В мислите на хората
    Друг отговор недей и да очакваш. Престорената любезност винаги ме е дразнила.

Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Валдес, на 12 се предполага че майката все още има контрол. Ако беше 2-3 години по-голяма си е друг въпрос и щях да се съглася с теб. Според мене е възможно това поведение да го е видяла вкъщи и с същите заучени фрази да търси внимание в интеренет. Да подражава на по-големите един вид.
    Сериозно ли ще продължаваш с тоя един и същи аргумент за възрастта?
    Спри да пишеш, плс.

Мега фен
    Друг аргумент оправдаваш поведението й няма.
    И като се обади, измисли по-добър или gofuckyourself (ама нежно, да не се нараниш)

Град
    В мислите на хората
    Няма защо да я оправдаваме. Не е с нищо по специална от мен или теб. Ако тва беше някоя 20 годишна кака, щяхте да я изядете с парцалите. Ама ся, само щото е малка дай да свалим всичко което не пасва на възрастта и, щото видиш ли е невъзможно да го притежава.

Dr. Gregory House

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си