- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Издаване на Дебитна Карта
Искам да си изкарам Дебитна Карта, тъй като вече имам 18 години, за да мога да си слагам пари и да пазарувам спокойно от нета))
Та, въпроса ми е, мога ли да отида самичък, да си я изкарам, да подам молба или там, каквото се прави. Каква е цената г/д за издаване на тази дебитна карта? И таксува ли се всеки месец, това че имам Дебитна Карта???
Мога да дам пари като за начало за издаването, но не искам всеки месец да съм им "длъжен" и да плащам. Та, това ми е най-важния въпрос?
А например нямам пари в картата, тогава от къде ще теглят тези 30 стотинки за всеки месец?
3.60 лв. на година значи трябва да плащам
Също така вземат ли се допълнителни такси за вкарване на пари в дебитната карта???
И колко "взема" банкомата, когато тегля от него
Взима ли ми допълнителни пари, когато си купя нещо от интернет?
Последно редактирано от waller12345 : 10-05-2012 на 18:13
хич не си запознат като гледам
пък искаш карта
Искат да имаш, ако не си внасял да речем пари от година и са ти свършили парите по сметката, тя става с отрицателен баланс и при следващо зарежда/прекратяване, внасяш дължимите пари
n00bs
Също така вземат ли се постоянно допълнителни такси за вкарване на пари в дебитната карта и колко???
И например мога ли аз да реша, колко години да е срока на годност на картата?
Моля отговорете, последни въпроси са това![]()
Всяка банка си има своя политика. Но мисля, че не вземат пари за захранване на сметка. Те ти обесняват всичко подробно, когато отидеш на място. Може да си я закриеш когато решиш. И пластиката обикновено идва след седмица.
n00bs
Много благодаря!
за пазаруване в нета искай виза електрон
ОДИН!!!
А забравих да попитам - трябва ли да имам сметка в банката, за да може да ми издадат тази дебитна карта или те ще ми направят там, когато подам искане за издаване на дебитна карта?
Мен пък ми казаха, че първо трябва да им кажа да им отворят сметка, че чак след това да искам дебитна карта...
А ПЛАЩАТ ЛИ СЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА ТАЗИ СМЕТКА ИЛИ САМО ТЕЗИ 0.30 ЛВ. ЗА ПОДДРЪЖКАТА НА ДЕБИТНАТА КАРТА ВСЕКИ МЕСЕЦ?
аз що си мисля, че таксата беше от рода на 2 кинта месечно?
Yesterday is history, today is a gift, tomorrow is a mystery..
таксата е според банката, като има някои карти, които нямат месечна такса (в промоция)
едит: представям си ако тръгнеш кола да си купуваш.
n00bs
Извинете ме, но кой е глобала?
^^ един, дето го издирват от психодиспансера.
Иначе иди в няколко банки и питай, няма да ти отрежат езика. Не можем да знаем всички последни промоции/новости около обслужването на сметки.
Кажи им и точно за какво ти трябва - за пазаруване в нета... искаш или не искаш да я обвържеш с PayPal и такива работи.
За всяка банка условията са различни. И да, трябва да имаш сметка в банката, за да ти се издаде карта. Ако нямаш, откриват ти я при издаването на картата.
Моята дебитна карта примерно има месечна такса от 3 лв., но за сметка на това не ми се взема такса за теглене от банкомат. От какъвто и да е банкомат, не само на обслужващата банка. Нямам такса и при плащане на пос терминал (това обаче не знам дали се таксуваше преди да мина на тоя план) и още некви гъзории там ама не помня какви![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Илкобанк издава ли карти?
Искам да си направя сметка при него!
Grumpy old madman