Не знам какъв ви е проблемът, честно.. Момичето иска помощ да си ушие костюм, вие я псувате, че щяла да празнува Хелоуин със съученици в дискотека. Ако беше казала, че компанията й са решили да си направят маскен бал и се чуди как да си ушие костюма, сигурно щеше да ви е друго отношението, което е адски тъпо. И аз смятам, че ако не е католичка, е тъпо да празнува Хелоуин (особено ако иска бонбони и т.н., но чак толкова луди не знам дали има) или Св. Валентин, но пък всеки има право да прави каквото си иска.
А пък и относно изказване за "тия дето са по чалгата тва си им е ежедневие", вземи да станеш малко по-широкоскроена. Това, че някой слуша чалга, било то постоянно или само по купони, не го прави по-малко свестен. Познавам много такива хора и да ти кажа, че не са по-различни от тези, които слушат само дъбстеп, рок, поп или каквото и да било друго, и мога да разчитам адски много на тях.
Колкото за костюма ти - намери си кройки за панталон, блуза и пончо и си ги уший нормални, а после ги дооформи, за да станат като на картинката - там да отрежеш нещо, да сложиш коланчета и т.н.