- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- На какво мирише Коледа?
Говорихме си на тази тема сутринта. Та с едно момче българско селянче като мен говорихме, че Коледа мирише на сено, пърлено прасе, дърва и гювеч. Смисъл така миришеше българската Коледа на село.
Сега Коледа мирише на канела, горена захар и френски парфюми.
Изобщо никой не може да оцени Коледа в наши дни. След като цяло лято и есен си бачкал на къра, правил си зимнина, компоти, лютеница, туршии, вадил си картофи, събирал си царевица, цепил си дърва, обръщал си сено, то Коледа е благо време.
Добитъка се буди късно понеже е тъмно, пък и числено е намалял. Масата се огъва от ядене, отворили сте тазгодишното вино, ракията е блага. Печката бумти нон-стоп и от нея излизат вкусни гювечи.
Абе Коледа. Нищо общо с коледните промоции на лъжците от Ментел, глобул и тн., псевдопромоции по магазините, усмихнат дядо коледа, лъскавите подаръци. И дементите, които купуват пуйка!
Grumpy old madman
ИСКАМ КАПАМА :3333333333333333333333
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Да де, ама не всички момченца са овчарчета и не на всички им мирише на сено.
Нямам нищо против Коледния шопинг, лампички, светулковци, весели мелодии и препълнени магазини. Човек трябва да се глези. Т'ва няма нищо общо с баницата и прасето.
А прасчо с червено винце е задължително за трапезата.
Колкото и да ви е мъка - българската Коледа е селската Коледа.
Българската Коледа не е СМС за сирачета. Сирачета преди комунизЪма не е имало както го знаем сега. Голяма рода все някой ще го прибере.
Пък и който е ял коледни манджи от стара печка на огън и в гърне изобщо не би ги сравнявал с електрическите недоразумения.
Grumpy old madman
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Коледа е мирис на гуми, киша и нитро.
Всяка коледа с моите приятели от Русье отиваме до местния нитро дилър и си фалираме касичките. Слагаме яките тунинги и въртим, докато не свърши нитрото... класно е
Съгласен съм, че единственото по-лошо от това да свързваш КОледа с МОЛ-а (поне пазаруваш подаръци за приятели, с идеята да ги направиш една идея по-щастливи), е това да свързваш Коледа с чревеугодничество, боб с наденички, пък бил той и на автентична печка и ракийката на масата. Нима се събираме по Коледа за да се угоим?
Лъжеш. Къде ще намериш в Русье почистена улица, че да гориш гуми на нея? Или като хитри русенци се пързаляте с регенератките Вида на леда и отстрани палите по една стара гума, на която ѝ се виждат вече теловете, за аромат?
Grumpy old madman
Мразя самия празник коледа, но поради други причини, не възражението срещу комерсиализирания му характер. Това, че за повечето хора коледа означава консумация, молчета и подаръци, не ме бърка особено, защото нито аз, нито приятелите ми, нито семейството ми ни пука за материалния аспект на коледа.
Oбичам времето между 15 и 31 декември обаче. Ваканционно е, хората, които са в чужбина се прибират. Имам възможност да се виждам с тях и да не ми пука особено за проблемите ми. Нова година пък винаги е време за равносметка за мен.
Миризмата която асоциирам с това време е миризмата на изгорели дърва и въглища, която се носи горе-долу навсякъде, не само на село. Има някаква романтика и уют в тази миризма.
вече всичко за манджа и подаръци мисли на Коледа
браво на вас
ОДИН!!!
Мачо става дума за традиции не каква е печката
много хора не го разбират това
не ни е запазила печката
ОДИН!!!
А нима е лошо да се угояваме?
Welcome to the Jungle...
На мен ми мирише на повече пари, подаръци, почивка и тъпчене по цял ден в леглото с филмчета. В общи линии не ми е много по-различна коледа-та от уикенд в нас, ако ме е нямало известно време.
Не съм от най-големите почитатели като цяло. Като малка много се радвах - вкусни манджи от баба, аз и тате бръмчим с шейните по цял ден, мама прави сладки, но сега ми е ден като всеки друг, а и не съм почитател на 'нека всички се обичаме, помогнете на бедните, Коледа е'.
Между другото като четох темата се сетих за невероятния боб, сготвен в глинено гърне, който си хапвах при всяко минаване покрай с. Български извор (който пътува по Хемус знае за какво иде реч). Като се добави и някоя от хубавите мръвки на скарата на дървени въглища, става по-хубаво дори от секс.![]()
Welcome to the Jungle...
на лайна и борови свещички
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride