.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 94
    Мега фен
    Дойдохме си на думата най-после. Къде е оня от предната страница, дето ми викаше за четене с разбиране?

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    ти изкарай пари преживей месеца и тогава ги влагай
    Цитирай Първоначално написано от SpiritInBlack Виж мнението
    .....В България НЯМА условия за инвестиране....

Цитирай Първоначално написано от Oldschool Виж мнението
    Tова оправдание с другите страни отдавна се изтърка...
    Налог върху всички доходи е нещо нормално, а ако някой си напъне мозъка ще се сети, че така ще постъпват много повече пари от всичките богаташчета, които държат огромни влогове и живеят от лихвите, които са им... необлагаеми. Малко мисъл, моля...
    Просто като прочетох този пост спрях нататък, така че искам да се извиня ако повдигам вече обсъден въпрос.

Ще започна като питам хората не дават ли това оправдание с право?
    Знам, че това е стандартна практика в другите страни, но за твое съжаление това не е 'другите страни', а България.
    Тук сме назад с много неща, но не смятам, че е логично да се правят такива кожодерски ходове. Пропагандират постояно как трябвало "Всичко да е по европейски", но в крайна сметка нито здравеопазването ни е европейско, нито заплатите са ни европейски, нито образуванието, но за сметка на това цените на стоките трябва да са европейски, данъците също глобите и какво ли още не от което държавата може да има изгода. Разбираш ли неможе само от едната страна на везната да трупаш европейски мерилки, трябва и от другата.

Като прочетох това как богаташите за живеели от лихвите си се разсмях искрено! Благодаря ти!
    Недей да четеш морал когато не знаеш какво приказваш, това са пълни глупости. Как може някой да живее от лихви, окей на теория работи, но ти взимал ли си предвид м-а-а-а-лкият факт, че естествената инфлация е по-голяма от лихвата?!

Мега фен
    Как може някой да живее от лихви, окей на теория работи, но ти взимал ли си предвид м-а-а-а-лкият факт, че естествената инфлация е по-голяма от лихвата?!
    Не е баш така, но е доста близо.
    В едно имаш право - депозитите са с цел да бориш инфлацията, а не да вадиш пачки. От депозит в банка пари няма да направите и 5 минути размисъл + един калкулатор ще ви го докажат.

+ това още една дребна подробност - в държави на дереджето на Б-я в момента ( като Япония и ФРГ след ВСВ) се е стимулирало пестенето.
    В държави като САЩ (чийто икономически модел г-н Дянков следва бтв, поради което и потъваме така безславно) пък се прави както правим ние тук - стимулират се чужди инвестиции ( мързи ме да ви вадя инфо - разровете се - направо е трагедия там), а населението се подтиква към харч.

... що ли си губя времето >.<

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Не е баш така, но е доста близо.
    В едно имаш право - депозитите са с цел да бориш инфлацията, а не да вадиш пачки. От депозит в банка пари няма да направите и 5 минути размисъл + един калкулатор ще ви го докажат.

+ това още една дребна подробност - в държави на дереджето на Б-я в момента ( като Япония и ФРГ след ВСВ) се е стимулирало пестенето.
    В държави като САЩ (чийто икономически модел г-н Дянков следва бтв, поради което и потъваме така безславно) пък се прави както правим ние тук - стимулират се чужди инвестиции ( мързи ме да ви вадя инфо - разровете се - направо е трагедия там), а населението се подтиква към харч.

... що ли си губя времето >.<
    Горе-долу инфалцията и лихвите над депозити имат същият ръст, исках да демонстрирам, че от това не може да печелиш пари, като хиперболизирах.Защо? Because I got caught up in the moment.

В САЩ се налага този модел, защото така по-лесно могат да оправдавят изкуствената инфлация която създават. Не следя яростно Българската политика, просто защото са пълни цървули, но може ли да ми посочиш по какъв начин, защото от по-нашумелите новини забелязвам, че отхвърлят чужди инвестиции.

Aко говорим за субсидийте от ЕС не мисля, че имаме някаква изгода от тях, основно идват пари за пътища и то не какви да е пътища, а международните. Не съм напълно убеден, че на ЕС му дреме много за България, стига да могат да си превозват стоките през България спокойно, като в крайна сметка после ще трябва да им изплащаме тези пари, а дори нямаме пряка изгода.
    Ще повторя, че не съм особено запознат с Българската политика и някой от аргументите ми са спекулации.

Супер фен Аватара на Oldschool
    Приятно ми е да си говоря с ученици за икономика, финанси и политика, но искам да попитам младежа с калкулатора да сподели дали има изобщо има смисъл парите да се държат в банка и да се трупа лихва, след като естествената инфлация е по-висока от лихвеният процент, дали има един таван (или праг ако искаш) на сума, над която е обосновано депозирането на тези пари с минимален риск и т.н.?

В Япония и ФРГ след ВСВ не се е стимулирало пестенето, а са се наливали външни средства - план Маршал, а-у?

За европейското:

"Европейското" здравеопазване е много интересно понятие - дали ще говорим за немския модел на здравеопазване и здравноосигуряване, дали за британския или френския?
    Или още си спомняме за времето, когато всичко беше безплатно и супер "качествено"? Защото качествената услуга е скъпо удоволствие навсякъде и или избираш евтиния вариант, или скъпия - това си е абсолютно ваше право. Ама евтино и качествено здравеопазване е... страхотна концепция, бих гласувал за който я предложи LOL

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Като сте 1ва година икономически ВУЗ , помолете преподавателите си да ви обяснят разликата между икономическия модел на САЩ и Европа , мамка му.Като не разбирате , не говорете глупости

Мега фен
    Не съм такъв търтей бездарен, че да тръгна икономика да уча >.> //в случай, че към мен беше насочено това, де.

Коментарът ми беше от няк'ва обща култура. От реакцията на олдскул съдя, че не е бил от най-компетентните, но пък той реши да се прави на интересен, вместо да каже каквото има за казване, та ще си спестя унижението да моля за сносно написано пояснение от такъв човек.

Защото е обяснено на достатъчно прост език преди това, а не ми се впуска в обяснения с терминология и т.н., че ще пиша цял ден. Общо взето мярката е насочена към хора, които държат големи суми в банки, които им трупат добра лихва и има малък риск, за разлика от това тези пари да са в движение - дали като инвестиция или по друг начин. И естествената инфлация би имала значение, ако се пречупва през покупателната способност или т.нар. потребителска кошница, което е валидно за нормалните хора, но не и за такива, които държат огромни суми в банката и лихвата им осигурява доход, който им е необлагаем.

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Не съм такъв търтей бездарен, че да тръгна икономика да уча >.>
    А какво учиш (ако учиш) ?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Защото е обяснено на достатъчно прост език преди това, а не ми се впуска в обяснения с терминология и т.н., че ще пиша цял ден. Общо взето мярката е насочена към хора, които държат големи суми в банки, които им трупат добра лихва и има малък риск, за разлика от това тези пари да са в движение - дали като инвестиция или по друг начин. И естествената инфлация би имала значение, ако се пречупва през покупателната способност или т.нар. потребителска кошница, което е валидно за нормалните хора, но не и за такива, които държат огромни суми в банката и лихвата им осигурява доход, който им е необлагаем.
    Идиот , мнението ми беше насочено само към теб.Още по кофти за теб е , че уж трябва да имаш някакво образование и знания , уви , тях ги няма.Очевадно е , че целта на закона е само и единствено една - да се запълни дупката в бюджета , която ще се появи след като новите по-големи пенсии почнат да бъдат изплащани.ГЕРБ са дясна партия , съвсем нормално е да не удрят по електората , избрал ги.Трудно ще тиб ъде да го асимилираш като гледам фен на кой футболен клуб си , обаче замислял ли си се някога дали истината , която ти представят по телевизии , радио , вестници и т.н. , не се различава коренно от реалното положение на нещата ? Влез в сайта на БНБ и се разрови малко , какви са спестяванията на хората и какви по вид са депозитите им.Казвал съм го и преди , казвам го и сега - в България НЯМА условия за инвестиции , независимо от смешните данъци , така че не се надявай законът върху доходите от лихви да увеличи предприемачеството или пък да удари доходите на най-богатите.Има офшорни зони

Драги, поеми си малко въздух, че след малко ще ти изскочи някоя вена на челото и ще те мислим с инсулт на тези години.
    Това, което казвам е, че е редно този вид доход да е облагаем, както е и всеки друг - за жалост в България се разчита на фискално попълване на бюджета. Да, очевидно е, но не е ненормално, нито ще е някакво огромно нововъведение, каквото беше задължаването на операторите на вендинг автомати и услуги, да регистрират устройствата си с фискални такива, с връзка към НАП
    За дясното и лявото в България мога отново да се смея - би ли ми обяснил защо тогава предишното правителство, което се водеше "ляво" взимаше крайно-десни решения в икономически аспект, а сегашното правителство има леви такива?

Някакви други глупости да имаш да ми кажеш?

лявото правителство имаше само 1 грешка , дебил , че при фискалната си политика не въведе необлагаем минимум , обаче няма смисъл да ти обеснявам какво значи коалиционно правителство и нужда да се съобразяваш с други в парламента.дянков може да продава само пасти на Орешарски ,който беше избран за най-добър финансов министър в Европа.приеми го , брат , аз съм най-разбиращият от политика и икономика човек , с когото ще се запознаеш. ако имаш някакви въпроси допълнително , да ти дам дата и час на лекциите ми ?

п.с. данъчната политика ни е ебана , само фиск , но не и социални функции.

^Не бях срещала човек с повече самочувствие от мен.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

С удоволствие бих посетил лекциите ти, особено когато ще ми го води човек, който знае толкова много и има такъв уникален подход към всичко, както и ще ми отвори очите за всичко относно икономика и политика, това че съм работил в централния орган на изпълнителната власт и онзи льольо, който величаеш и другарчетата му съм ги виждал всяка седмица е отделен въпрос.
    ИСКАМ ДА СЕ ЗАПОЗНАЯ С ТЕБ, О ВЕЛИКИ УЧИТЕЛЮ - по-велик от Йода и Кейнс взети заедно.

С удоволствие бих посетил лекциите ти, особено когато ще ми го води човек, който знае толкова много и има такъв уникален подход към всичко, както и ще ми отвори очите за всичко относно икономика и политика, това че съм работил в централния орган на изпълнителната власт и онзи льольо, който величаеш и другарчетата му съм ги виждал всяка седмица е отделен въпрос.
    ИСКАМ ДА СЕ ЗАПОЗНАЯ С ТЕБ, О ВЕЛИКИ УЧИТЕЛЮ - по-велик от Йода и Кейнс взети заедно.
    а сега му обясни кой е Кейнс
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Нямам намерение да обяснявам каквото и да е на рандъм самохвалко, който макс е бакалавър от някое смешно провинциално университетче или в най-добрия случай следва икономика на краставиците и зъбните колела в УНСС.

По-скоро счетоводство в някоя гимназия
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Споко, много е възможно дори да е чел мои неща в някой от учебниците си (ако е в УНСС), но просто да не ги е схванал
    Аз съм толерантен и много искам да отида на негова лекция и да чуя новите икономически теории, които се зараждат в залите на висшите ни учебни заведения, дали ще има нещо интересно след Алберт и Ханел? Нещо още по-актуално...

мислех , че дори за идиотите в тоя форум е ясно , че аз не ходя да слушам лекции , а да преподавам рофл ти бачкай за стотинки , аз пък се познавам с тях и мога да ти кажа мн неща , които все пак не би трябвало да са ти интересни , хорцата като теб не бива да се замесват с неща , които не могат да контролират.

не , сериозно , и на живо ли си толкова смешен като говориш глупости , или мълчиш като путка ?

Цитирай Първоначално написано от SpiritInBlack Виж мнението
    мислех , че дори за идиотите в тоя форум е ясно , че аз не ходя да слушам лекции , а да преподавам рофл ти бачкай за стотинки , аз пък се познавам с тях и мога да ти кажа мн неща , които все пак не би трябвало да са ти интересни , хорцата като теб не бива да се замесват с неща , които не могат да контролират.

не , сериозно , и на живо ли си толкова смешен като говориш глупости , или мълчиш като путка ?
    Човек, който ходи на лекции да преподава, не би говорил по този начин. Лично мнение.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Перфектно, щом преподаваш ще посетя някоя лекция и да послушам глупости - е, къде преподаваш, какво и кога са ти лекциите, драги?

Мега фен
    Ако съдим по езиковата култура - дърворезбра в основното във Филиповци.

Е, на всички е ясно, че момчето отдавна няма какво да каже по темата и сега си амортизира клавиатурата, за да се прави на интересен, та поне да се позабавляваме малко.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от radoschetyy Виж мнението
    Тя не стига, че лихвата е 8%, а те искат да сложат данък от 6% ... тоест остават ти 2%, през които ти се надяваш някакси твоите спестявания да се увеличат малко... По голяма простотия не можаха да измислят ... Да слагат данък на спестяванията на хората ... Как не се накрадоха?!? ...
    Как го изчисли това? Щото хич не е същото.

Ако сложиш 1000 лева в банката, 8% от тях са ти 80 лв. Държавата взима 6% от тия 80 лв, тоест 4.8 лв.
    Сметката става:

1000 лв за теб чисто
    80-4.8 - за теб от лихвата, което е доста по-различно от 2% лихва, което биха били 20 лв.
    4.8 за държавата.

Като ще обвиняваме държавата, поне да направим елементарни сметки...

Те ако можеха да правят елементарни сметки, щяха да се замислят, че не може само да искаш без да даваш и тази дискусия нямаше да съществува.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове