Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
Try and you'll see. : )
Няма лошо да философстваш .. Мисълта ти да извършва грандиозен полет и да постигаш до някакви значими прозрения за себе си и за живота. Но дори в полета на мисълта ти пак си ограничен от рамките, които тя ти поставя, но с обратен знак - да не зависиш от нищо, да живееш сам за себе си и т.н.
Аз избирам да бъда практична.
Съвсем не значи, че не вниквам в твоите идеи, че не разбирам за какво говориш и т.н.
Просто може би аз не намирам смисъл от подобен начин на живот, нито от подобен начин на мислене.
Какво избираш си е само твоя отговорност и аз нямам отношение към това.
Но на мен не ми трябва цел и обяснение на живота , струва ми се излишно цял живот да се залъгваш с красиви илюзии, предлагащи удобни обяснения на света. Точно борбата и желанието за тези илюзии поражда тази вътрешна празнота, която цял живот иска да бъде запълнена. Това е раздвоение на духа и човека, в името на нещо толкова преходно и незначително като разни човешки измислици и постановки - наречени най-общо социум.
Значи ти си признаваш че предпочиташ да се залъгваш и ограничаваш само и само заради едната практичност? Значи затова е цялата работа. За едното просто оцеляване в живота ? Колко посредствено. Никой вече не иска да направи нещо заради самата идея, всеки се е затворил в черупката си, лъже останалите, лъже и себе си, с крайната цел да живее удобно в лъжите си, и да оцелява. Колко жалко...