Цитирай Първоначално написано от YoUcANNOtiMaGiNe Виж мнението
Не е задължително. Ти може да си имаш такава фобия, точно щото си с висока самооценка примерно. Факторите могат да са много, така че няма смисъл да правим ненужни обобщения.

Точно обратното. Самият ти си противоречиш. Не винаги и във всеки случай зависи, но понякога има голямо влияние човека срещу теб. Освен, че можем да съдим по неговите реакции, той би могъл да ни предразположи или да се отнесе враждебно, вследствие на което да предизвика подсъзнателни сигнали, които от своя страна да ни докарат паническо усещане и да се прояви фобията.

Съвсем не го решава, ако разбирам правилно какво имаш предвид, но в такива ситуации просто Трябва да си наложиш да мислиш за друго и да разсееш объркания си ум, тъй като това би било от голяма полза, за спиране на паническата атака.

Така е лесно да се каже. Ако ти е висока не е толкова трудно да я смъкнеш, но обратното е далеч по-трудно. Зависи от много неща, включително и от тези, които си упоменал.

Съгласявам се с последното изречение, но все отнякъде се започва, нали така.
Социалната фобия е много силен страх от мнението на другите. Как точно уверен човек с висока самооценка би се страхувал от това какво си мислят хората? Аз котка, която да я е страх от мнението на мишките не съм виждал.

Колкото до това дали другите ни предразполагат или не, това е нещо, което зависи само от нас самите. Хората могат да се държат по всевъзможни начини и това не е важно. Важна е нашата реакция към това. Ако аз знам, че съм пич отвсякъде, кво ми дреме, че комшията ше се опита да се държи гадно с мен или ше ми задава неудобни въпроси или ще се държи надменно?! Аз съм си пич и хич не ми дреме на шапката кой какво си мисли и в какви филми се вкарва. Ако обаче знам, че съм неудачник, подобно държание отсреща ще ми скапе целия ден, та и няколко напред. Всичко зависи от НАС, не от другите. Просто е.

Повишаването на самооценката е трудна задача, да, но нима е по-лесно да прекараш живота си в страхове от другите?!

А ти самата като имаш проблем с общуването къде мислиш, че е грешката в теб или в целия останал свят? А и малко странно е човек, който има същия проблем да дава решения. Все едно най-кльощавия във фитнеса да ме учи как да стана як Не го приемай лично, не се заяждам, просто се старая да разсъждавам логично.

Godfather, писах 400-500 лева ориентировъчно, добрите психолози взимат по 50-60 лева на час, а една терапия за подобен проблем доколкото знам е краткосрочна, тоест за няколко месеца и в рамките на 6-10 срещи, но това варира разбира се. За достатъчно мотивиран човек сумата не би трябвало да е особено голям проблем.