- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- проблем с кучето .. :(
преди някой да ми се е скарал - пост-вам я тая тема тука щото има най много хора... та .. от 3-4 дни кучето ми се опитва да доминира.... прави го ужасно злобно и не знам какво и' става... по принцип е супер добра душича,но днес си помислих, че ще ухапе едно куче ... казвам и НЕ, наказвам я да стои на място и тя изобщо не ми взима думите под внимание .. следях я докато си играеше с едно куче и в момента в който се опита да доминира я ударих и и' казах НЕ но тя продължи и трябваше да си я прибера преждевременно ... първо мислих, че се увлича в играта си,но сега определено не мисля така... първото куче с което го направи беше същия ден доста непослушно и доста го командвахме - помислих си че го приема като един вид зелена светлина и тя е над него и за това го прави,но се държи по същия начин и с други кучета.... а и да.. малка е да се гони .. та... мнения ? съвети ?
не е обучено като хората че не е той доминиращия?
хм не знам
все още нямам опит с кучета
след 9 месеца ще ти кажа![]()
де да знам
има си книжки за отглеждане за кучета
пробвай да видиш с тях дали ще има нещо..![]()
м/у другото кажи после как си се справила
паладина
евентуално
ама щом е голямо куте,внимавай![]()
а иначе държи ли се различно?
щото и те си имат дни, в които са ..нервни?
моята е същата, както е най-най-най-прекрасното и гушкаво същество
и като ми се озъби и.. бла.
ехе ти по 2 часа ли я извеждаш
2-3 разходки по ~ 30 минути
едит:ако имаш време си я разхождай повечко де
по добре е
пф..
с всички кучета?
карай и се повече и ако не те слуша веднага я прибирай
ако те послуша и казвай браво, давай и бисквитка, етц.
на колко е? порода?
баща ми беше оставил едни джибри в задния двор и кучето нещо ги ближеше и по едно време взе да ми ръмжи, викам си сиг се гипсира и го затворих набързо
какво общо има с темат ? нищо, просто не ставаш за куче
n00bs
за тия 3-4 дни само с едно не се е държала така,но то е до нас - на другата улица живее и винаги се виждат за по много малко - само докато мина през там (2 минути) .. карах и се много... наказвах я.. ударих я 2 пъти... и накрая точно това направих - скарах и' се и я прибрах ... първо си играе нормално както винаги.. след като започне да ми ги прави тия номера имам чувството че губя контрол над нея.. голямо куче е и ме е страх да не ухапе някоя куче.... на 14 прави 8 месеца - немска овчарка