- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Виц преди лягане!
Вселената, освен че е материално проявена, тя е енергия. Ако преди големият взрив не е имало материя, не значи, че не е имало и енергия в непроявена форма. Заспала вселена. Всесъществуваща.
Така че нищо не сочи начало. Началото се отнася само до проявлението й. И обяснението, че няма нужда от появя и няма нужда от чужда намеса, за да се изведе от състоянието си на покой, е точно толкова валидно, колкото и аргументът ти за Господ. Нищо не сочи ексклузивността на теорията ти/религията ти, тя е само едно от милионите възможни съчинения.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
в материалния свят, енергията също е проява на материята ..................... но духовната енергия е друго нещо. ................ може би тогава вселената е съществувала като енергия на духовно ниво, но защо ли Бог е казал в Библията, че е Дух, случайно ли е било това.
............. виж Чачко как и самата ти логика върви към Бога ........ сега не я помрачавай за да ми покажеш колко си смел атеист. ..................
дето се вика - Бог направил човека прав, но човека почнал да Му се прави на много умен.
Последно редактирано от defender : 07-23-2013 на 12:08
Това са свободни съчинения, защо ми я преписваш тая логика?
За никаква духовна енергия не упоменавам в това, което казах по-горе и твърдението е завършено и без нея. Това, че търся причинно-следствени връзки, не означава, че се простират до духа, могат съвсем спокойно и без него.
Ако енергията е проявление на материята, пак говорим на различни езици. Или аз имам много различно разбиране за материя от теб или не ти разбирам думите. Но материята е една от формите на енергията. Взаимодействието на материята със себе си - друга форма на енергия. Дотам.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
аз ясно ти казах, че в материалния свят, енергията е проява на материята, а самата материя е проява на духовната енергия, която е отвъд материята и е съществувала преди нея.
............. Дори и Бог като се намесва Неговата енергия като навлезе в материята и придобива материален израз с материални източници. Много учени точно това правят, те изследват материалните източници, и по тях съдят за Бога. което е абсолютен майтап.
например когато Бог иска да помогне на някой, Неговата духовна помощ навлизайки в материята придобива материално изражение и изведнъж се появява някой човек и ти помага ............... но този човек е бил оръдие на Бог т.е. материалния израз на духовната Божия помощ. Е има и случай когато Бог въздейства директно на душата на човека, тогава енергия като премине през мозъка пак се материализира, а мозъка е неин израз.
А какво разбиращ ти под "енергия" и щом в материалния свят енергията не е проява на материята то на какво е?
Последно редактирано от defender : 07-23-2013 на 12:41
Можем да кажем, че е количественият потенциал на една система да върши работа.
Материята от друга страна я ползвам за неща, които имат маса. Всяко нещо, което има маса, има енергия. Но енергията не се нуждае от маса, за да я има. Светлината например. Ако говориш за материята като естеството на вселената, всяка една форма на нашата вселена, всяко едно нейно качество, то тогава мисля, че се препокрива с дефиницията за енергия, а не че енергията е проявление на материята.
За да се "създаде" вселената такава, каквато е, се извършва работа. За да се извърши тази работа, е нужен потенциалът за тази работа - енергията. Така че преди да се прояви Вселената, тя е безкрайно малка на размери концентрация на енергия. Тази енергия може да е всесъществуваща. Защо ми е нужен Господ за нея?
Окей, не преча на духовната енергия. Но искам да въведа тогава мое си понятие. Духовен потенциал. Тва ще е потенциалът, а Господ ще е неговото проявление. Преди да възникне, той е бил в потенциална форма. И е възникнал от омразата. Но проявлението на омразата означава да се намали, защото се разширява във всесъщият Господ. А колкото по-малко омраза има, толкова повече добрина. Така че Господ, тъй като е всесъщ, той е във всичко и навсякъде, за да се разгърне, във всяка точка омразата е намаляла до безкрайност и се е обърнала в добрина.
Е ти свободни съчинения, каквито са духовната ти енергия. Всъщност, мога 15 романа поне да напиша, в които ще има всякви чуднотии. От вино превръщащо се във вода със златни нижки, който раждат ябълки и ги изяждат змии, произвеждащи ребра, до древни летателни обекти, прожектиращи живот, от който и ние сме част. И е нужна вяра, не може да се докаже.
не бе, не си измислям, аз поне се старая да се придържам към Библията, а ти фантазираш.
............... аз не фантазирам, аз защитавам моята позиция като се старя да се придържам към Библията, а не като фантазирам мой си неща. Ти фантазираш за да защитаваш твоята позиция, а трябва като защитаваш твоята позиция да се придържаш към твоите източници .............. сакаш ли куме.
ПП: а забравих, твоите източници са толкова ограничени и безпомощни, че няма начин като ги изчерпаш да не започнеш да фантазираш. .................... атеисти фантазьори. .............. то затова колкото атеисти има толкова и фантазьорщини за вселената.
Още се учудвам че и доктор фантазьор-бариеров го няма. ...........![]()
Последно редактирано от defender : 07-23-2013 на 13:29
Придържаш се към нейно книжно подобие.
А представяш ли си, ако ние тъсехме скрития смисъл в учебниците по физика и не ги четяхме буквално колко много истини, отричащи Библията щяхме да откриваме?
всеки открива каквото му желае волята. и каквото му е на сърцето ....................... естествено че за човек с извратена воля всичко, ще е извратено и това което му влиза в тиквата и това което излиза.
Не случайно в Библията е казано - "с очи ще гледате е няма да видите",
.
Последно редактирано от defender : 07-23-2013 на 14:40
ами тогава вярвай ........... така и така атеистите са фантазьори, живеят в някаква тяхна си фантазия за вселената ..............а и всеки има претенции за достоверност и се пъчи колко е по-умен от другите и как по-добре фантазира............... смех
Последно редактирано от defender : 07-23-2013 на 13:43
Гледам, че си падаш по Бог, за тва ще вкарам един божествен виц. Само малко ще го съкратя, първо шото не мога да разказвам вицове, второ шото ме е мързел.
Исус и неговите пичове изкачват една планина, по едно време Исус казва: Ученици, фащайте по един камък и го носете нагоре към върха. Сички грабват някви канари и тръгват да пъплят нагоре към върха. Юда се изхитря и зима едно малко камъче. Сички стигат на върха и Исус казва: Айде ся, понеже сигурно сте уморени и гладни.. цак-цак, превърнал на секи канарата в хляб, съответстващ на размера на канарите. На Юда естествено се паднала трохичка. На другия ден тръгват пак към друга планина.. Исус пак им заръчва да земат по един камък, тоя път Юда грабва една огромна канара.. а другите по едно камъче, като него миналия ден. Стигат на върха и Юда капнал, чака си яденето.. тогава Исус казва: Гладни ли сте, ученици, ей тука имам едни вафлички.. да са почерпите......
Бог слезнал на земята и казал на едно семейство негри:
- Ако преминете тази река, ще станете бели.
Бащата не повярвал и я преминал. Станал бял. Майката преминала - и тя бяла. Голямата сестра преминала и тя станала бяла. Бебето наджапало, но щяло да се удави и извикало към баща му да го спаси, но той се обърнал и казал:
- Разкарай се, мръсен негър! - и си тръгнал.
В: Какво е това: мъничко, черничко, чука по стъкло?
О: Детенце във фурната!
мухахахахахах....
Последно редактирано от ge6aaaa3 : 07-23-2013 на 18:44
Малко пуританско градче в Америка. Местният шериф и местният пастор играели голф на полето край града. Било ред на шерифа да удря със стика. Той се прицелил, ударил и не уцелил дупката. Ядосал се:
- Пфу! Мама му стара! Пропуснах!
Пасторът му направил забележка:
- Не говори с такъв непристоен език, синко, щото Господ ще те накаже.
Продължили да играят. Пак дошъл ред на Шерифа. Той пак се прицелил. Пак ударил топката и тя пак подминала дупката. Шерифът пак се ядосал:
- Пфу! Мама му стара! Пак не уцелих!
Пасторът пак го нахокал:
- Синко. Пак ти казвам, не използвай такъв непристоен език, щото Господ ще те накаже.
Пак продължили играта. За трети път дошъл ред на Шерифа. Той се прицелил внимателно. Стрелял и топката минала на 2 сантиметра от дупката. Шерифът страшно се ядосал:
- Ебаси! Пфу! Пфу! Мама му стара! Пак не уцелих!
В този миг от ясното и синьо небе проехтял страшен гръм. Проблеснала светкавица и уцелила пастора в гърдите. Пасторът се строполил мъртъв на земята. От небето проехтял гръмогласния глас на Господ:
- Пфу! Мама му стара. Не уцелих!
SMS: Aни, купих шампанско, ягоди и сметана. Апартаментът е наш, чакам те!
SMS: Ани я няма. Аз съм мъжът ѝ. Купи бира, цаца и вазелин. Идвам!
-----------------------------------
Двама приятели си говорят:
Първият:
- Да знаеш какво ми се случи онзи ден - да объркам жената с крадец - бой, бой, бой и през терасата...
Вторият:
- А пък аз ония ден да взема да объркам крадецa със жена ми - колко се опъва горкия, колко ми се моли и вика, и колко рева после...!!!
Девойка отива в черквата да се изповяда:
- Отче, съгреших четири пъти...
Свещеникът вади калкулатор и започва да изчислява нещо. След малко казва:
- Иди, дъще, и прочети шест пъти "Отче наш".
След една седмица девойката отново идва да се изповядва:
- Съгреших, отче. Три пъти съгреших...
Свещеникът отново вади калкулатора и започва да смята. Смята дълго, накрая вдига глава и казва:
- Иди, дъще, и съгреши още веднъж, че тука едни дроби се получават...
-Не бях чак толкова пиян!
-Браат,ти прегръщаше бездомник с бяла брада и крещеше "Дъмбълдор,ти си жив!!"
![]()
Двама руснаци стоят пред супермаркет и спорят:
- Този път ще вземем две.
- Как две - оня ден взехме две и не ни стигнаха. Вземаме три.
- Как три - вчера взехме три и ни остана. Вземаме две.
- Не. Три.
- Не. Две.
- Три.
- Две.....
И след дълъг и припрян спор решили да вземат две. Влезли в магазина и поръчали:
- Един кашон водка и две репички..
Циганин се разделя с приятелката си:
- Ако искаш, може да си останем братовчеди.
Индиански дневник:
"Понеделник. Добър ден. Изгуби се дъщерята на Вожда. Намерихме я, наебахме я, върнахме я."
"Вторник. Много добър ден. Изгуби се дъщерята на Шамана. Намерихме я, наебахме я,върнахме я."
"Сряда.Много лош ден. Изгубих се..."
-----------------------
Винету и Ташун Косапа прекачат кол, за да видят кой от двамата е
по-ловък. Винуету не успява, а Ташун Косапа с много усилия прескача
острия кол. Винету му се възхищава:
- Ти наистина си велик,Ташун Косапа!
- Казвай ми само "Косапа". Ташун-ките останаха горе на кола.
"As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley
Първоначално написано от Chacho
+Първоначално написано от Chacho
В: Защо слагаш бебето с главата на горе в блендера?
О: За да му гледаш физиономията.
В: Какво е малко, грозно, тропащо по прозореца?
О: Бебе в микровълнова.
В: Как забременяваш мъж?
О: Навираш му мъртво бебе в задника.
В: Какво получаваш като правиш секс с бременна жена?
О: Бебе с посинено око.
В: Какво е по-смешно от мъртво бебе?
О: Мъртво бебе в клоунски костюм.
^ Вие двамата сте извратени..![]()
"As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley
Първоначално написано от Chacho