- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Виц преди лягане!
Перничанин вървял през пустинята без капка вода. Накрая видял един оазис и един змей до водата. Събрал всички сили и смелост и почнал да се бие със змея. По едно време змеят го попитал:
- Какво искаш ти, бе?
- Да пия .
- Ми пий бе що ме биеш!?
Попитали няколко учени глави колко прави 2+2.
Инженерът извадил калкулатор, дълго цъкал по него и накрая обявил: "3,99!".
Физикът прелистил десетина енциклопедии, поровил в бележките си, обадил се за справка в академията и накрая убедено заявил: "Стойността е между 3,98 и 4,02!".
Математикът мислил известно време, обърсал очилата си и отсякъл: "Не знам какъв е отговорът, но той съществува!".
Философът се усмихнал: "Но моля ви, какво имате предвид, като казвате 2+2?!".
Професорът по логика отвърнал: "Моля, дефинирайте по-точно 2+2!".
Социологът: "Не знам, но ми беше приятно да поговорим за това."
Поведенческият еколог: "Полигамна система за чифтосване!".
Студентът по медицина: "4!!!".
Колегите му: "Откъде знаеш???!!"
Той: "Трябва да е било в конспекта!".
Попитали npp колко е 2+2 ?
Npp, * изваждайки една вехта библия* казва:
"Отговорът е 5, защото отговора 5 е против самото зло с цел опазване на човеците и другите души, но разбира се от тази гледна точка отговора на въпросът колко е 2+2 е редно да бъде закръглян на 5, така щото да не бъде неприятен а още повече непоносим за нито един от човеците, така че от тази гледна точка разните математически въпроси могат да се окажат малко или много усложняващи, обаче отговора 5 е редно да бъде правилен, понеже любовта към ближния(съжителя) подтиква човек да желае само удобни отговори - именно това е в основата на отговора, и така, осигуряването на човеците/душите с пълно спасение за изобилен и вечен живот в истинският Господ Бог е истинския отговор на въпроса.... останалите отговори в това отношение са суета."
Последно редактирано от Otis_Driftwood : 09-25-2013 на 16:03
^
хаха, npp май е хакнал профила на доктора
EDIT:
![]()
Последно редактирано от defender : 09-25-2013 на 20:23
Уроци на турски:
Балетът “Лебедово езеро” от Чайковски - кълчи-баджак “Йордек гьол”, Чайковски ефенди
Двама се карат трети печели ! - Двама кандърмъ патаклъмъ, трети кяр !
Реплика от филма Рамбо, когато стреля по злодейте с картечница: Сикиджааааааааам!
- Татко помогни ми!Намеквайки, че ми пука за другите човеци.
Намеквайки, че изобщо трябва да ми пука...
- Не ми пука! ......................... u mad
Скарлет: -Скъпи, прегърни ме!
- Ъъъъъ, чакай кво щях да казвам, а да, не ми пука! .............. чакай жена сега да ти развия една от моите философски дисертации.
БУХАХАХА ......
ПП: нищо не намеквайки.
Последно редактирано от defender : 09-26-2013 на 10:52
Последно редактирано от defender : 09-26-2013 на 13:07
Хаха, наистина тези ситуации винаги са ми странни и неестествени....
Напомни ми за тази сцена http://www.youtube.com/watch?feature...eZtvZJ1vQ#t=32
Колкото до Скарлет, тя харесва моите философски дисертации.
Последно редактирано от Otis_Driftwood : 09-26-2013 на 15:32
Последно редактирано от defender : 09-26-2013 на 18:42
точно човешката(666) религията е която прецака половите взаимоотношения между много от мъжете и жените, иначе щяха да се обичат, но ето колко мъже пренебрегнаха много от жените, и колко жени пренебрегнаха много мъже, понеже "зверовата"(666) духовност/религията направи така те да не се обичат поради множество измишления
"Ето, това само намерих, Че Бог направи човека праведен, Но те(т.е. но впоследствие много духовни/окултни човеци) изнамериха много измишления(т.е. множество осквернения)." Еклесиаст 7: 29
Последно редактирано от npp : 09-26-2013 на 19:15
казва се полова любов или сексуална за да не се бърка с другите видове любов, иначе ако се каже просто: любов между мъжете и жените, тогава някой може да си помисли че може да става въпрос примерно за приятелска любов, любов между колеги или съграждани, и т.н., ето защо значението на думата "секс" в тълковните речници е:
- всичко, което се отнася към половия живот
и
- водене на полов живот
ето линк за справка: http://rechnik.chitanka.info/w/%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81
например ако имаш жена/съпруга, как ще я обичаш, в качеството на твоя сестра, като твоя училищна учителка, в качеството на личен лекар, или като твоя жена/съпруга?!, понеже както любовта между родител и дете не е полова, така и любовта между приятел и приятел не е полова, понеже имаше и приятелство между мъже и жени, което не беше полова любов
Последно редактирано от npp : 09-26-2013 на 19:35
и ние двамата свидетели също нямаме нищо против всички онези неща, с/чрез които не се причинява зло на когото и да е от човеците, дори и ако е такъв секс без граждански и църковен брак, понеже за да е грях или престъпление, тогава трябва да има жертва/потърпевш, иначе няма да има как да се констатира грях или престъпление ако не е причинено нещо лошо на някой човек - затова не бива да се причинява зло на съжителя
Последно редактирано от npp : 09-26-2013 на 19:49
не всичко, което ти си мислиш, че би било израз на любов, то и според Бог е израз на любов ............ секса преди брака е едно от тези неща.
Аз не мога да разбера защо ти така си сродил себе си с Бога и си мислиш че каквото си мислиш ти, това го мисли и Бог. ..........
не аз мисля така, но ето как самият истински Господ Бог свидетелствува това чрез своите Пророци:
"Не оставайте никому длъжни в нищо, освен един друг да се обичате, защото, който обича другиго, изпълнява закона. Понеже заповедите: "Не прелюбодействувай"; "Не убивай"; "Не кради"; "Не лъжесвидетелствувай"; "Не пожелавай"; и коя да било друга заповед се заключават в тия думи: "Да обичаш ближния си както себе си". Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона." Римляни 13: 8-10
това е един библейски пасаж, който сме го свидетелствували много пъти, но ти така и не го проумя, понеже в него се казва как грях или престъпление е когато някой човек причинява нещо лошо на другиго, а не когато не се причинява нищо лошо на никого, понеже думата "прелюбодеяние" идва от: прекомерно любовно деяние, т.е. когато някой причинява нещо лошо на другиго чрез (от-)даване, например ако го изнасилва сексуално, или ако го ощетява като му изневерява с друг (понеже най-малкото не всички можеха да понесат половият/брачният им партньор да има любов/секс с друг)
Последно редактирано от npp : 09-26-2013 на 20:21
В Библията е казано че секса преди брака е грях и е блудство, ако това да вършиш грях и да вкарваш и ближния в грях не е зло, добре.
"16. Или не знаете, че, който се съединява с блудница, става едно тяло с нея? Защото казано е: "ще бъдат двамата една плът"..........
18. Избягвайте блудството; всеки грях, що прави човек, е извън тялото, а блудникът против собственото си тяло греши."
"3. Тази е волята Божия: да бъдете осветени, да се въздържате от блудство,
4. всеки от вас да умее да запазва своя съсъд в светост и чест,
5. а не в похотна страст, както и езичниците, незнаещи Бога,"
Последно редактирано от defender : 09-26-2013 на 20:30
първо, думата "брак" въобще не присъства никъде в Библията, понеже брака е човешко измишление и понятие, родено от системата на човешката религия, тъй като в Раят жителите там не ревнуват никого от друг, нито пък имат чувство за собственост спрямо когото и да е, понеже се обичат съвършено и там няма условия, които водят до каквато и да е обвързаност, поради това те нито се женят, нито се омъжват, понеже например дори и да се роди бебе там и то (да) бъде оставено без надзор, то никак няма да пострада или остане ощетено, понеже там няма никакви неблагоприятни условия, затова то ще получи пълна реализация на живота без да остане лишено от каквото и да е благо, докато условията в този свят под греха бяха такива че имаше обвързаност поради липсата на съвършена любов между всички човеци, например поради егоизъм, користолюбие, чувство за собственост и ревност, хората не искаха брачните им партньори да имат любовна/секс връзка с друг, също така поради лошите условия на: жега, студ, недостиг на: хранителни ресурси, облекло, топливо и подслон, опасност от хищници и похитители, нещастни случаи, и пр., хората предпочитаха да се установяват в сигурни жилища и не можеха да оставят децата си да се скитат навън, ето защо те се женеха, пребиваваха в жилища, и не смееха да оставят децата си сами - това са обвързаностите в този свят под греха вследствие от неблагоприятните условия, иначе сексът сам по себе се не е никакъв грях, нито престъпление, ето защо Исус казва че блудниците и гуляйджиите изпреварват фарисеите в Небесното Царство, понеже те не се ревнуват помежду си, нито се съдят/наказват заради изневери, но се уважават дори и когато не са си верни
"във възкресението нито се женят, нито се омъжват, но са като [Божии] ангели на небето." Матей 22: 30,
"Истина ви казвам, че бирниците и блудниците ви изпреварват в Божието царство." Матей 21: 31
второ, какво значи "блудство"?!, например защо да е блудство ако мъж и жена правят любов без нито един от тях да причинява каквото и да е зло на другиго?!, но не би ли било блудство ако мъж изнасилва жена?!, или ако мъж кара жена да прави неща, които на нея не са и приятни?!
Последно редактирано от npp : 09-26-2013 на 20:52
думата брак присъства в Православната библия, другите не ме интересуват.
Църквата е съборност, Църквата е истина, а истината е плод на съборността. Църквата е основана от Христос - пише си го в Библията.
Ти кой се бе филанколу, индивидиум на словото, ти си се превърнал в някакъв папа на себе си.
Ти заради себе си и мнението си отхвърляш цялата Църква, що за дързост и горделиво безочие. .............. ти ли смяташ себе си за по-свят от цялата Църква на хиляди светии.
Последно редактирано от defender : 09-26-2013 на 20:51
лично аз не смея да слушам човеци наместо истинският Господ Бог, понеже истинският Господ Бог е по-мъдър дори и от всички човеци взети заедно, плюс това истинската Църква и истинските Светии са на Небето и не се обвързват с сатанински въжделения като егоизъм, користолюбие, завист, чувство за собственост, ревност, злоба, мъст, и т.н.
"Недейте си събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяжда, и гдето крадци подкопават и крадат. Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат; защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти." Матей 6: 19-21,
"Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася доброто; а злият човек от злото си съкровище изнася злото; защото от онова, което препълва сърцето му, говорят неговите уста." Лука 6: 45,
"веселете се, небеса и вие, които живеете в тях. Но горко на вас, земьо и море, защото дяволът слезе у вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време." Откровение 12: 12
най-малкото лично аз не смея да осъждам онези, които не причиняват нищо лошо на другиго, а това че ти и други си позволявате да съдите един или друг свой ближен(съжител) и то заради някакви консумации, с които консумиращият не причинява зло на другиго, никак не си мислете че ще избегнете наказанието за това коварство
"Заради ядене(т.е. заради консумации/потребления) недей съсипва Божията работа. Всичко наистина е чисто; но е зло за човека, който с яденето си причинява съблазън(т.е. който причинява зло на другиго чрез своята дейност)." Римляни 14: 20
Последно редактирано от npp : 09-26-2013 на 21:07