И ние сме били 7 клас. Да, дете е, неориентиран е. Когато бях на неговата възраст правех и още по-големи детинщини, после ми писа една мацка по скайп, прояви интерес към мен и бързо-бързо превключих на сериозната ми страна. Просто момичето имаше подход. Като късате тетрадки и ги биете с учебници, нищо няма да постигнете. Може и да е непоправим, но честно казано според мен не си и проверила. Драсни му една бележка, дай му я по-скришом и го питай да отидете до лавката. Ако уцелиш междучасие, в което не са запланували да дивеят и няма какво да прави, може и да се навие. Разпитай го за момчешките му щуротии, дали им се е получила някоя пакост, дали играе някакви компютърни игри, нещо такова. Пробвай да контактуваш и с другите момчета. Ако се набуташ в компанията им, може със съвсем друго око да гледат на теб и да не ти крещат в очите, да не те обиждат и т.н. Точно на тая възраст е достатъчно да станеш приятел с някое момченце и понеже нямат много опит в приятелствата с момичетата, веднага ще му събуди някакви чувства това приятелство. Не очаквай момче на тринайсетина години да поеме инициативата, да е романтик, да е мъж на място и кво ли не още. И в 12 клас трудно ще откриеш такива.

Или пък просто си намери някой батко, с 2-3 години по-голям от теб, на който ще се радваш, че е много "зрял". Стига да не му пуснеш в леглото в близкото бъдеще и такава връзка може да ти е окей.