.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Поредният с глупавата си исторя

Поредният глупак с неговата история и безумното си държание:

Седя и се чудя от къде по дяволите да започна , как да споделя това което искам да споделя така че поне един човек да го прочете от начало до край. В крайна сметка няма никакво значение дали някой ще го направи , защото не търся съвет , пределно ясно ми е какво трябва да направя , но не го правя ... защо ? Много хубав въпрос , постоянно си го задавам и все не успявам да си отговоря подобаващо на него.
    Аз съм мъж на 22 години (води се че съм мъж , в доста отношения се държа като такав , но понякога осъзнавам , че съм просто едно пораснало дете ). Като цяло съм много усмихнат човек. Колкото и гадно да ми е , някой усмихне ли ми се насреща няма как да не му отвърна със усмивка. Никога не подминавам хората , дори и такива с които не сме в добри взаимоотношения , поздравили ме някой отвръщам му и аз. Не искам да прозвучи всякаш се опитвам да се хваля , но доста пъти и доста хора са ми казвали че съм хубав. Вървя си по улицата и хората ме заглеждат , някой ми се усмихват , други ме подминават. Влизам в някой магазин дето непознавам никого и касиерите ме посрещат с приветстлива усмивка и добро настороение. Няма как да не е така , все пак отивам с усмивка на лице и се държа колтурно и възпитано , не всички го оценяват това но голяма част го правят. Случвали са ми се кофти неща през живота , случвало се е да бъда много тъжен , да ми се струпват лоши новини една след друга било то по моя вина или по вина на някой друг. Правил съм много добрини , но съм правил и лоши неща , неща с които не се гордея , но е факт че съм ги правил. Не се обвинявам за което , дори не се съдя за това , нещата които съм правил , които са ми се случили са ми изградили характера. Благодарение на всичко добро и лошо съм станал човекат които съм днес. Дали е добре или не ... немога да кажа. Имам положителни страни имам и отрицателни , като всеки нормален човек. Опитвам се да гледам на всичко от хубавата страна , винаги се стърая да намеря нещо хубаво в лошите неща и често се случва да се усмихвам за неща които голяма част от хората биха се отчаяли. С цялото си държание , явно карам хората да си мислят че живота ми е много хубав , че не ми се случва нищо лошо , че всичко ми е наред. Това ми доставя удоволствие , защото не обичам да ме съжаляват. В действиетелност не е точно така имам си своито проблеми , неща които ме тормозят , неща за които мисля постоянно и се ядосвам че така се получава , но си ги тая в себе си. Това е един от основните ми проблеми , не споделям проблемите си или ако го направя го правя по начин по които карам другите да си мислят , че в действителност ми е все тая , но само аз си знам как се чувствам. Защо го правя ? Защо подяволите така извъртам нещата ? Защо не споделям с приятели , познати ? Немога да си отговоря на това , осъзнавам че по този начин отблъскам хората от себе си. Осъзнавам че не е редно да се държа така , защото всичко си има граници. Неможе да си разкажеш целият живот на някого , а той да стой в потайност и да не споделя нищо за себе си. Опитвал съм да бъда и от другата страна , имало е моменти в които съм разказвал за себе си и отсрещният човек си е мълчал , чувствал съм се странно в такива ситуации. Искам да го променя това нещо , искам да стана отворен човек , отворен към другите да не бъда толкова потаен , но не успявам. Можеби се получава така защото като малак бях много срамежлив и притеснителен , в момента не е точно така , но малко или мого чувствам притеснение когато говоря с някого. Мисля си как ще го приеме отсрещният човек това което ще кажа , как ще реагира , дали няма да го отблъсна по някакав начин. Глупаво е знам , постоянно си го повтарям , но не успявам да се променя. Когато застана да говоря пред повече от 2,3 човека почвам да се притеснявам още повече , почва да ми става горещо. Замислям се над това и естествено притеснението става още по-голямо. Обичам много да има хора покрай мен , не искам дори за 5 минути да оставам сам. Искам да съм постоянно на вън , сред хора , но трудно се сприятелявам по проста причина , че не говоря особенно. Често се случва да говоря едва когато някой ме подкачи за нещо.
    На скоро се случи така , че част от приятелите ми заминаха да работят в чужбина и останахме малко хора от компанията , кои с приятелка , кои на някаде и не се засичахме много много. Почна да ми става тъпо , реших че трябва да се променя да стана по общителен и да се сприятеля с нови хора. Че нали човек за това живее , да се запознава с нови хора , да намери мястото си в живота , на 22 години съм сега ми е времето да живея , ако не го направя сега кога ? , когато стана на 30 и се натоваря с много отговорности ли ? Станах студент , запознах се с колеги , много много не общуваме , понеже съм идиот както обясних до сега. Запознах се и с едно момиче. Почнахме да си говорим много (главно тя , аз бях главно пасивен). Така се стекоха нещата , че отношенията ни станаха по-сериозни от приятелски. Бях наистина щаслив. Бях много щаслив , момичете е много хубаво , умно , със страхотно държание и отношение към мен. Както бях почнал да се отчайвам , така нещата се промениха. Светлината в тунела се появи. Сутрин се будех с мисълта за нея , че ще я видя и още с отварянето на очите си усмивката ми заставаше на лицето. След известно време нещата се промениха , промениха се коренно. Разделихме се. Всичко ми стана криво , но се опитах да го погледна от другата страна , все пак говорихме , че ще си запазим приятлските взаимоотношения. Казвах си , самоубеждавах се много пъти , че така е по-добре , по-добре е че това стана в началото а не в по-късен етап. Чувахм се от време на време. Разказвахме си разни неща кои какво е приживял и т.н. Останах с убеждението , че съм успял да я збаравя , че съм се примирил с факта че вече не сме заедно. Наскоро я видях , усмихна и се поздравих я. Тя ми отвърна по същият начин. Усмихвах се но вътрешно ми идваше да се натажа , едвали не да се разплача. Срещам се отвреме на време с нея и с всеки следващ път осъзнавам , че нищо не съм успял да превъзмогна. Открадна ли ми сърцето ? Явно го е направила. Припомням си някой неща заради които е добре , че сме разделени. Казвам си да така е най-добре че стана , тя не е за мен. Поразмислям трезво и наистина осъзнавам , че така е най-добре. Мамка му видя ли я забравя за всичко което съм мислил и стоя тъпо с една усмивка на лице. Понякога я сънувам , будя се посред нощ и не успявам да заспя дълго мислеики си за нея и за това как всичко приключи. Искам да сме отново заедно , но ... се сещам как съвсем ясно ми каза , че ме чувствал като приятел , как не била успяла да си промени отношението към мен и в очите и съм просто един добър приятел. Напоследак имам чувството че съм изгубил надеждата си за живот. Всеки става сутрин с някаква надежда с някакво очакване за нещо , с някаква цел . Аз не го правя , будя се и си върша задълженията с усмивка на лице , но вътрешно нямам никакво желание за нищо. Как е възможно толкова много да се отчая , забога има толкова много други жени ще срещна някоя която ще ме отценява повече , живота продължава. Това е нещо съвсем нормално , всеки е минал по този път. Не трябва да се отчаивам за такова нещо. След като тя не иска да бъде с мен и си живее живота , защо аз не го правя ? Защо все ми е в главата ? Защо когато я видя ставам друг човек ? Мамка му и простака дето съм ! Редно е да се видя с нея да и обясня как аз виждам нещата , да и обясня че полудявам когато я видя , но не събирам смелост да го направя. Не от отговара и , а от реакцията и след това. Почти съм убеден , че ще се отдръпне от мен и ще я загубя дори като приятел , а не мога да си позволя да го направя. Никак не ми е безразлична за да го направя. Най – тъпото е че като се видим , се държи по съвсем различен начин с мен в сравнение с другите. Близките си приятели ги поздравява с прегръдка , мен не. Постоянно показва с тялото си някаккви призници че съм и приятен. Като се започне от най-дребното разрошване на косите и т.н. , но всъщото време понякога ми говори хладно. Обажда ми се по телефона говорим си известно време, много жизнена , доволна приятно и е , но на следващият ден всякаш не е било. Мамка му и глупака дето съм ! Една жена ме заряза и аз се отчаях от живота , стигнах до там , че да споделям с непознати глупавата си история. Трябва да и тегля една майна и да не я виждам повече , да се запозная с някоя друга жена , клин клин избива , но немога тайно в себе си тъя някаква надежда , че нещата ще се променят , че отново ще сме заедно. Глупак съм си , знам го ! 

Мега фен
    E ? Като километричен фейсбук статус ти е постът.

Две въпросчета - " Кой си ?" и "Какъв си ?".

Тъпичко е, че емоционалното ти състояние е изцяло обвързано с това как околните те възприемат. Пък в този ред на мисли - явно и животът ти. Успех.

Супер фен Аватара на JDeel
    Каква самокритичност само. Сигурно си мислиш и се надяваш, че на някой би му станало жал за теб и би оценил страданията ти. Това е кофти представа, защото директно поразява отношенията ти с другите хора. Там е работата обаче, че никой не се интересува от мислите и чувствата ти. Всеки разполага със свое тяло и в него си усеща своите настроения. Хората нямаме USB портове с които да се свържем и да копираме точните чувства и мисли на другия. И да имахме, сигурно бихме предпочели да копираме приятните усещания на друг човек, отколкото това колко е нещастен.

Аз съм по-нещастен и от теб!

Това усети ли го? Можеш ли да ми съчувстваш? Дълбоко се съмнявам. И между другото много добре са ми познати терзанията ти по отношение на това момиче. Само че ти мислиш за себе си, и докато това е така - забрави за случая. Бих заложил милиони за това, че на нея не й се слушат тъпни. Под "тъпни" разбирай всичко що се отнася до теб - споделяне на чувства, надежди, безкрайни обяснения...

А дори и да си мълчиш като цяло, то имаш ли терзания, значи се държиш глупаво и изглеждаш глупаво пред нея. И не е нещо необичайно, просто така се случват нещата. Направени сме с много себе-деструктивни механизми, които за да ги овладееш ти трябва опит и ясна целенасоченост

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Целият ти пост е адски жалък.
    Станал си путка, заради путка.
    Евала.

Това е още по-жалко -
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Тъпичко е, че емоционалното ти състояние е изцяло обвързано с това как околните те възприемат.

FuckedUp, в интерес на истината твоето емоционално състояние също е обвързано с това как околните те възприемат. Ето сега например, ако ме четеш, значи аз като околен индивид съм предизвикал у теб желанието да ми пуснеш една-две цветни реплики и на мен :P

Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    FuckedUp, в интерес на истината твоето емоционално състояние също е обвързано с това как околните те възприемат. Ето сега например, ако ме четеш, значи аз като околен индивид съм предизвикал у теб желанието да ми пуснеш една-две цветни реплики и на мен :P
    Емоционално състояние? Ко каза? Ко?
    Това, за което говориш не съществува у мен.

Нямам намерение да ти пускам "една-две цветни реплики", щото ме кефиш.

Независимо дали те кефя или не, пак е емоционално състояние. Или си мислиш, че ако те метнем сам на луната без един човек наоколо, ще се чувстваш по същия начин по който на Земята в нормално обкръжение? Ама добре, щом ти харесва да звучиш като ледник, приема се

Ама добре, щом ти харесва да звучиш като ледник, приема се
    Доставя ми удоволствие дори. Жалко, че никога няма да ме разбереш.

Ясни са ми изкривяванията при момчетата. В опитите си да сме оригинални всички се държим по един и същи начин, следваме един и същи път. Дори и крайните изцепки не са вече ненормални. Нагледали сме се.

В опитите си да сме оригинални всички се държим по един и същи начин, следваме един и същи път.
    Не мислиш ли, че ще е жалко да го правя, само и само за да се правя на "оригинален"?
    Roses are brown,
    Violets are brown,
    SOMEONE SHIT IN MY GARDEN

Мега фен
    Шшшт ! Остави човека да си философства. Явно разлика между съобразяване/сверяване на часовника с околните и нуждата непременно да отговаряш на 'стандарта' (какъвто и да е той в представите ни) няма.

Важното е да кажем нещо умно, колкото и несъобразено с темата да е.

Докато сме на тази вълна - симптомите на болшинството психични заболявания се срещат и са приемливи и сред 'нормалните' хора. Проблемът идва, когато са твърде явно изразени. Нищо странно няма в това да си говоря сам. Странно става, когато го правя, разхождайки се по улицата.
    По същия начин е странно да съобразяваш поведението си с това какво мислиш, че ще се приеме за 'доблестно' (примерно) от обществото.
    Като видя подобна изповед, започваща с обяснения от типа на "околните ме намират за..." и ми става ясно що за човек стои насреща.
    Ще се научи/те/ някой ден да живеете за себе си и само за себе си и ще ви се оправи живота. Хипотетично.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Вземи се осъзнай.
    Не всичко започва с нея и не всичко завършва с нея. Нещата са писани така да са, ти нямаш избор, освен да осъзнаеш, че живота е пред теб. Спри да си мислиш кой как те възприема и така нататък. Дразнещо е. Имаш един километричен пост без особени неща - повтаряш едно и също през два реда.
    Ти си мъж - дръж се като такъв.
    Не всеки е от общителните, но чак да се определяш като глупак, е тъпо. Не е задължително ти да си виновен за това, че тя те е зарязала - просто не сте били един за друг.

Радвам се че поне няколко човека прочетоха темата ми , неочаквах такав резултат имаики впердвид колко дълга стана.
    Уважавам хората които казват нещата така както ги виждат , благодарен съм ви за критиката отправена към мен. Заслужих си я , съвсем сам при това.
    С неща казани от мен от сорта на това че съм глупак и подобни синоними ... то е така , в очите ми аз съм глупак. Осъзнавам как стоят нещата , осъзнавам че това нито е пъривият нито последният път в които ще се чувствам гадно. Знам че трябва да обърна гръб на миналото и да продължа на пред , полагам усилия да го направя ,но не успявам. Нещо все ме дърпа на зад и правя и мисля глупости подобни на тези споменати в предният ми пост. Не очаквам някакав отговор от вас. Неискам да ми казвате как би трябвало да се държа , какво да говоря и т.н. , дори и да го направи някой едвали ще го взема под внимание. Просто имах нужда да си излея душата , защото съм затворен човек и немога да споделям такива неща с приятели и познати.

JDeel - Много си прав/а. Явно наистина до известна степен се надявам на съчувствие или съжаление. Не го искам , но е така. Основният ми проблем е можеби ниската самооценка дето съм си поставил , а от там идва и притеснението да говоря пред други хора ,да споделям преживявания , чувства и т.н.

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Защо не опиташ в крайна сметка да поговориш с някого? Нямаш ли най-добър приятел или приятелка? Или просто когато някой ти разкаже какво му тежи - това е като отворена врата - и ти споделяш нещо свое. Не е толкова трудно, малко по малко ще започнеш да се чувстваш по-спокоен да говориш.

Не е лошо, че не споделяш проблемите си все пак, но ако мислиш, че ще ти е по-леко - просто опитай.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Голям фен Аватара на Enchanting
    Град
    Варна
    Защо забога на всеки трети ред повтаряш, че си глупак.
    Вземи се в ръце и спри да си толкова самокритичен към себе си.
    .....Както се възприемаш ти, така те възприемат и другите.

ПС. и само от любопитство: Коя зодия си ?

Всички сме били деца , всички сме минали през своето детство. Споням си какво добро дете бях , как правех добро на всички и помагах когато мога. Пораснах , нещата се промениха , осъзнах някой неща.Осъзнах че не винаги хората ти отвръщат с добро на добрините. Не винаги те разбират и подкрепят. Промених се , изградих си характер. Започнах да не се съобразявам толкова с другите и да гледам предимно себе си. Изградих истински приятелства с няколко човека. Хора които винаги биха ме подкрепили и биха застанали зад мен независимо дали съм прав или не. Основната причина да не споделям подобни неща с приятелите си е че не искам да си променят мнението за мен. Не искам да ме гледат с други очи , като чувствителен човек , като човек с груба външност и нежно сърце. Всички покрай мен знаят как постъпвам когато искам нещо. Боря се с зъби и нокти за да го постигна.Опитвам се да не показвам слабости. Хората не харесват слабите. След всяко нещо било то добро или лошо , вдигам гордо глава и продължавам напред , макар вътрешно да съм съкрушен.
    Вкрайна сметка се оказа , че имаше полза от това че пуснах тази тема. Сега наистина проумявам кои черти в характера си искам да променя : самообвиняването и ниското мнение за себе си и най-вече това че винаги се замислям как отсрещните хора ме възприемат. Всеки човек е различен , няма как всички да те харесат и да те подкрепят. Просто трябва да бъда себе си , без да мисля за другите. Трябва да стана емоционален егоист.

Enchanting : 6 септември 1990 година - Дева

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си