- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Кръвен тест
Здравейте на всички)) Имам един въпрос, който не ме засяга лично, но просто ми стана интересно. Каква е разликата между кръвен тест за бременост и обикновенния кръвен тест? Например ако една жена не знае, че е бременна и отиде на обикновен профилактичен преглед, където и назначът да си направи кръвен тест просто, за да се види дали показателите са в норма, възможно ли е този тест да открие бремеността и кой показатели ще бъдат повишени? Мерси предварително
)
При кръвен тест за бременност ти се правят изследвания за определени хормони. Ако ти правят обикновен кръвен тест ти гледат нормалните неща - като например кръвната захар. Та отговора е не, не могат да разберат дали жената е бременна или не. По скоро някои показатели може да са под или над нормата и да даде съмнение, че има нещо. След това се правят допълнителни тестове, защо нещото е извън норма.
Ахм ем например тези тестове, които изследват 20-22 неща.. еритроцити, левкоцити, концентрация и маса на еритроцити, хемоглобин..![]()
Da naqsno sum s tova, vuprosut mi beshe napulno hipotetichen dali i v tezi pokazateli ima promqna i dali i te izlizat ot normite, no blagodarq vse pak![]()