- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Загубих баща си ...
Авторке, времето лекува. Моят баща също почина, бях на 12 тогава. Пожелавам ти да си силна и да запазиш ярки спомените за баща си! Навярно наистина не можем да ти помогнем, но много хора искрено ти съчувстваме и ти желаем добро. Не се обвинявай за нищо. Сигурен съм, че те е обичал много, както ти него, със всичките ти добри и лоши черти. Дори да разполагахме с цялото време на света, винаги бихме чувствали, че е останало нещо недоизказано. Но вярвам, че животът му е бил една идея по-щастлив, само защото ти си присъствала в него. Бъди и ти щастлива, че и той е бил част от твоя! Надявам се, че подобно на мен, в идните години ще продължиш да опознаваш баща си и макар да не е до теб вече, връзката ти с него да продължи да се развива, както и да ще можеш след време да погледнеш неговите снимки и да опънеш устните си в усмивка, напоена само с най-топлите чувства, които ще си запазила в сърцето си! Дръж се здраво до близките си. Сега те имат нужда от теб, както и ти от тях. Поднасям ти най-искрените си съболезнования!
Сатане, много работи мислех да напиша след коментарите ти, кои от кои по-гнусни, но не си заслужава. Ще кажа само две неща. Първо, дори да има истини в приказките ти, никого не успяха да трогнат заради низките страсти, които си вложил зад тях. Второ, макар че може и да отречеш, твоята пък реакция е провокирана единствено от жаждата ти да се докажеш - дали пред нас или пред себе си, без значение. Можеш да облечеш мотивите си с хиляди фалшиви обяснения, но ставаш жертва на най-големия си страх - да бъдеш воден от най-първичните си инстинкти; тези, които толкова злобно и грозно плюеш в коментарите си към останалите. Поне за едно си облагодетелстван - липсата на каквато и да е човечност към другите те е направила толерантен към самия теб; толерантност, на която едва ли много хора, които са те опознали или ще те опознаят, ще са способни.
Не се труди да ми отговаряш, нямам никакво намерение да инициирам какъвто и да било разговор с този коментар. Целта му е единствено, ако може, да облекчи на авторката емоционалното й състояние, в случай, че е допуснала думите ти да я засегнат.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.