.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 73

Hybrid View

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението

Никъде не съм казал за какъв се имам, а да твърдиш че се имам за нещо повече от останалите е абсурдно. Обяснението ми за това какъв съм, не беше за да се изкарам като бунтар, или всевиждащ, всезнаещ и всемъдър, обяснението ми беше изцяло с цел коректност. Ти обаче, понеже играеш роля, реши че и аз го правя... Сама се издаде. Следващият път не си проектирай простотиите върху мен.
    Нямаш интерес да прочетеш останалото, или просто нямаш аргументи, с които да го обориш?

Също така, при вида на името ти и снимката която си сложила, не знам кой "влиза в роли"...
    Ако беше разбирача, за когото се имаш, нямаше да съдиш за хората по аватарите или да казваш като малките деца, че някой играе роля.

Вземи и си блъскай главата над някой философ. Братче ти влезе нещо. :/
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Ако беше разбирача, за когото се имаш, нямаше да съдиш за хората по аватарите или да казваш като малките деца, че някой играе роля.

Вземи и си блъскай главата над някой философ. Братче ти влезе нещо. :/
    Аватара издава повече отколкото си мислиш... Той е символ на това с какво човека се идентифицира. Също както и името му. За да не бъда празнодумец:

Сега погледни мненията на хората притежатели на съответните аватари. Искаш да ми кажеш че не виждаш връзката?
    Естествено някой би могъл да приложи това и върху мен. Само че моето име и аватар са умишлено подбрани за да създават провокация в читателя, също както думите ми между другото. Най-добрата провокация естествено е нещо което засяга личността на читателя, въпреки че това понякога не е достатъчно.

Колкото до ролите, те са реални. И аз играя роли, поне вие така ме виждате. Но каквато и роля да играя, тя винаги е съзнателна и никога не се идентифицирам с нея.Тя не ме определя като човек, аз просто ви подавам това което искате да видите. И естествено ролята на форумен бунтар, с провокативен профил и мнения, е също умишлена.
    Но иначе ролите са абсолютно реални, точно като малките деца, които си представят че са войници. Само че вашето е преминало на подсънателно ниво и има точно същото предназначение като при малките деца. Подражание. Детето се кефи като види войник, затова се старае да се облича като него, да стреля наужким, да си представя че е войник. Естествено то никога няма да бъде такъв, но изживянето от преструването е хубаво, дава чувство за идентичност. Същото е и с вашите аватари, имена, думи и всичко свързано с вас. Всичко е просто една имитация и преструване. Но докато децата се преструват по един наивен начин, то вашите преструвки са много по-сериозни и вие наистина смятате, че всичко което приказвате, дефакто е вашата собствена истина. А вие просто сте я взели наготово от другите, присвоили сте си нещо чуждо което ви е харесало, с цел да се изживявате като него. Дали ще са яки закачливи мацки, дали ще са наперени мадами, няма значение. Всичко е роля. Също както при децата. Но понеже постоянно сте в ролята си, откакто сте "съзнателни" хора, започвате постепенно да си мислите че ВИЕ всъщност сте ролята си. Започвате да се идентифицирате с нея. Освен това възприемате хората с техните роли, и взаимно си допълвате(коригирате) ролите. Така че "театъра" да е в синхрон.
    И ти играеш роля - всичките милувки, критики, "абсолютни истини", клиширани мъдрости, заучени фрази и вече определени типове поведения(на определен стимул- определена реакция). Всичкото това е роля, образ на подражание. И тук всички го играете, несъзнателно и неумишлено естествено.
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-26-2012 на 14:58

Град
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Аватара издава повече отколкото си мислиш... Той е символ на това с какво човека се идентифицира. Също както и името му. За да не бъда празнодумец:

Сега погледни мненията на хората притежатели на съответните аватари. Искаш да ми кажеш че не виждаш връзката?
    Естествено някой би могъл да приложи това и върху мен. Само че моето име и аватар са умишлено подбрани за да създават провокация в читателя, също както думите ми между другото. Най-добрата провокация естествено е нещо което засяга личността на читателя, въпреки че това понякога не е достатъчно.

Колкото до ролите, те са реални. И аз играя роли, поне вие така ме виждате. Но каквато и роля да играя, тя винаги е съзнателна и никога не се идентифицирам с нея.Тя не ме определя като човек, аз просто ви подавам това което искате да видите. И естествено ролята на форумен бунтар, с провокативен профил и мнения, е също умишлена.
    Но иначе ролите са абсолютно реални, точно като малките деца, които си представят че са войници. Само че вашето е преминало на подсънателно ниво и има точно същото предназначение като при малките деца. Подражание. Детето се кефи като види войник, затова се старае да се облича като него, да стреля наужким, да си представя че е войник. Естествено то никога няма да бъде такъв, но изживянето от преструването е хубаво, дава чувство за идентичност. Същото е и с вашите аватари, имена, думи и всичко свързано с вас. Всичко е просто една имитация и преструване. Но докато децата се преструват по един наивен начин, то вашите преструвки са много по-сериозни и вие наистина смятате, че всичко което приказвате, дефакто е вашата собствена истина. А вие просто сте я взели наготово от другите, присвоили сте си нещо чуждо което ви е харесало, с цел да се изживявате като него. Дали ще са яки закачливи мацки, дали ще са наперени мадами, няма значение. Всичко е роля. Също както при децата. Но понеже постоянно сте в ролята си, откакто сте "съзнателни" хора, започвате постепенно да си мислите че ВИЕ всъщност сте ролята си. Започвате да се идентифицирате с нея. Освен това възприемате хората с техните роли, и взаимно си допълвате(коригирате) ролите. Така че "театъра" да е в синхрон.
    И ти играеш роля - всичките милувки, критики, "абсолютни истини", клиширани мъдрости, заучени фрази и вече определени типове поведения(на определен стимул- определена реакция). Всичкото това е роля, образ на подражание. И тук всички го играете, несъзнателно и неумишлено естествено.

Не, просто не ми философствай, нито ми развивай теми. Няма какво да ми кажеш. Това а3 и ВИЕ в повечето ти постове въобще и темите ти ме потресе. Дървен философ. Всъщност не си първия. Нито обяснявай кое какво е. Топлата вода е открита хилядолетия преди теб.
    Говоря ти за нападките и грозните ти коментари на моменти. Ако се чувстваш неразбран, искаш да изкараш нещо от себе си, интернет не е мястото.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Не, просто не ми философствай, нито ми развивай теми. Няма какво да ми кажеш. Това а3 и ВИЕ в повечето ти постове въобще и темите ти ме потресе. Дървен философ. Всъщност не си първия. Нито обяснявай кое какво е. Топлата вода е открита хилядолетия преди теб.
    Говоря ти за нападките и грозните ти коментари на моменти. Ако се чувстваш неразбран, искаш да изкараш нещо от себе си, интернет не е мястото.
    Като нямаш какво да кажеш в своя защита е по-добре да замълчиш. Излагаш се. Или се аргументираш или просто не се правиш на умница с тия изтъркани псевдо-интелектуални лайна.

"Дървен философ"?

Град
    Цитирай Първоначално написано от FuckedUp Виж мнението
    Като нямаш какво да кажеш в своя защита е по-добре да замълчиш. Излагаш се. Или се аргументираш или просто не се правиш на умница с тия изтъркани псевдо-интелектуални лайна.

"Дървен философ"?

Не са. Изкривената ни ценностна система си казва думата.

Повече от фен Аватара на DeHu
    Това,че тъжиш е напълно нормално и не те прави лигла.Всъщност е напълно нормално да ти е трудно да продължиш по стария начин.Преживяла съм това с татко и за съжаление след това и с втория ми баща и мисля,че разбирам как се чувстваш.Много зависи и от околните времето,за което ще го преживееш и съм съгласна с едно момиче нагоре за това,че трябва да бъдеш силна и да подкрепяш семейството си сега,колкото да ти е тежко и на теб самата.След време ще си спомняш за него с усмивка,ще се чудиш какво ли би било ако той беше тук...Не се депресирай,продължавай да живееш пълноценно,за да радваш майка си,помагай с каквото можеш и на всички ви ще бъде по-лесно

Голям фен
    Хмммм, усещам тежка форма на анален дискомфорт....

Наистина очаквах повече от теб, разочароваш ме. Очаквах все пак сред морето от простотии да дадеш някакъв стабилен арумент или обяснение, а ти се сведе до обичайното квартално порицание, подкрепено с преструвки и общи "мъдрости", които по принцип се приемат за истина.
    "Не ми философствай", "не си първия", "Топлата вода е открита хилядолетия преди теб.", типични думи за човек, който няма какво да каже. Когато няма аргументи, цели да умаловажи аргументите на противника или да отрече нуждата от такива. Много жалко. А аз ти оставих толкова "пролуки", в които можеше да ме "захапеш". На теб не ти стигна акъла дори и за това. Но пък иначе претенциите че си интелигентна са налице, подкрепени естествено с подходящото фалшиво самочувствие....
    Всъщност реакцията ти беше очаквана. Вероятно те засегнах, понеже в един пост успях да сведа "самоличността" ти до просто една роля. Тази роля е творение на умът ти, но не е случайно. Ролята се създава според нуждите на индивида, тя е творение на психиката, и същата тази психика се опитва да защити ролята при съответно нападение над нея. Защото нека си признаем, какво си ти без твоята роля, без преструвките и претенциите? Нищо! А това не е в твой интерес и съответно на психиката ти. Затова се опитваш да защитиш "съня си". Умът развива доста такива психични защитни механизми, с които да поддържа статуквото в индивида. Такава беше реакцията и на повечето пишещи тук.
    Колкото до положението АЗ и ВИЕ. Да, има разлика между АЗ и ВИЕ, deal with it.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си