- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Възможно ли е момиче да не може да обича?
Здравейте. На скоро се запознах с едно момиче (2 години по-малко от мен. Аз съм на Осемнадесет). Запознахме се по интернет и само си споделяхме. Бяхме приятели и нищо друго. Въобще не ми минаваше през ума, че бих тръгнал с момиче на 16. Но все едно. Още на първата среща открихме много общи неща. И тн. и тн. и се харесахме. Сега проблемът е, че тя ми обяснява колко много ме харесва и колко иска да останем заедно, но същевременно ми обяснява как не могла да обича и не вярвала в любов. Почти всеки ден тя ми пише първа. Първоначално си мислех, че е просто се лигави. Но като нещата станаха по-сериозни почнах да се плаша малко и да я взимам на сериозно. Някой изпадал ли е в такава ситуация? Какво да сторя? Да я зарежа ли? За първи път се чувствам толкова добре с момиче. Вчера ми каза, че няма нищо против това ако аз й изневеря (стана на въпрос), само да й купя нещо на което да се радва. Аз бях ето така о.0 и й казах, че ме натъжава.
Пич, мацката е на 16. Колко достоверни мислиш, че са и разбиранията? Кеф й е да драматизира, затова ти говори така и си вярва сама. Не й се връзвай на глупостите. Като я ударят хормоните, като се обвърже и като се закрепи връзката, ще говори точно обратното.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Въпреки, че е на 16 още, си е дете. Едно лигаво дете, което търси материалното само.
Иначе всеки човек е способен да обича. Конкретен може да не обича, но излезе ли оня точния, перфектния, правилния няма да пита, дори и да се сеща, че не вярва в любовта.
"нямам против да ми изневеряваш, ако след това ми купиш нещо" втф.
Ако наистина не си измисля ситуацията в семейството си (това с гея), не й завиждам. Доста гадни години е прекарала с тия хора.
Прецени си обаче дали искаш да си с нея и постоянно да се натъквате на някакви проблеми. Ти не си благотворително дружество, че да лекуваш всеки изстрадал, колкото и жестоко да звучи.
Малее, какви сте тъпаци в тоя форум.
Няма да е мнение ако няма "лигла", "смотла", "постави я на мястото", "пикла" и всякакви други грубости, които само показват огромното ви ниво на агресия и липса на всякаква толерантност... и наличие на доста комплекси явно? Странно ми е само защо за да се почувствате компетентни (всички, които пишат мнения като горното) трябва да ръсите и обиди. Иначе няма да ви тежи мнението. Няма да сте вие.
Момичето "се прави". Най-вероятно е била много, много наранявана преди. А и, за Бога, тя живее в семейство без любов - това е МНОГО травмиращо - да видиш, че родителите ти (образеца за любовна връзка) имат хладни и безразлични отношения. Това много наранява. Затова не я слушай какви ти ги говори и как 'разсъждава'. Тия дето много така говорят и/или се правят на кучки, често са много чувствителни и раними създания. Не й вярвай какви ти ги дрънка и се убеди сам, че тя има нужда от много внимание и любов. Надявам се да е склонна и да ги дава.. Въпреки че подобни хора с такова поведение често имат някакви огромни празнини в себе си, които искат да бъдат запълнени с нечия любов.. И повече искат да "консумират" (но без да влагам негативен смисъл в думата), отколкото да се отдават.
Така поне мисля аз ; ) И съм напълно съгласна с Чачо и Някойтам.
пп. И аз съм агресивна, знам : Р
Последно редактирано от jghgh : 10-23-2012 на 12:30
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Напълно съм съгласна. При повечето момичета всъщност донякъде важи фалшивия речник.
В пътите, в които казвам: "Абе няма проблем." често има такъв. И когато го играя много непукистка за нещо, обикновено ужасно много ми пука. Може би ти говори така, защото не иска да се отпусне много и после да се окаже глупачка, а всъщност би и било приятно да останеш и да и "промениш мнението".
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Отново се изумявам колко грешно може да мислиш.
И ти си на 16. Би ли се нарекла лигаво дете, което търси само материалното? Не, разбира се. Дори би го приела за обида. Тогава защо лепиш грешни, неверни, ТЪПИ, епитети за 16 годишните девойки? Ти да не би да си нещо по-специално? Уникално? Невиждано и нечувано до сега? О, да, забравих. Прости грешката ми. Ти си "надраснала" връстниците си.
И преди някой да каже, че го приемам като лична обида, щото и аз съм на 16, не е така. Не съм надраснала никого, не се имам за специална, напротив - напълно обикновена съм (два крака, две ръце, една глава - която впрочем гледам да използвам). НО никога не бих се нарекла 16 годишна лигла, която търси само финансова изгода.
Второ, няма перфектни хора. Няма перфектна любов. Сега, разбира се, ще ме обориш като дадеш пример със себе си и твоя човек. Но твойта любов е следната - срещате се в парка, държите се за ръце, целувате/секс тук-таме, и обсъждате колко несправедлив е живота, защото сте различни смени в даскало, трябва да се прибирате преди 22.00 часа, и видиш ли някоя твоя съученичка или съученик ти е развалил настроението. И това е. Сладко е, но не е истинско. Любовта е толкова повече. И за да я опознаеш напълно, трябва да достатъчно зрял/възрастен/голям. Любовта ти прави капани, но не от сорта на - Иванка каза, че ми изневеряваш, вярно ли е?
ох. ядосах се. Защо ли изобщо се занимавам да обяснявам нещо, на човек който въобще няма да си направи труда да разбере какво се опитвам да кажа?
edit: коментара ми беше насочен към АмореМио, не към автора, за което се извинявам.
след като прочетох коментарите в темата съм на мнение, че автора не трябва да продължава с въпросното момиче. Не знам защо ще се бори да и " печели сърцето ".
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 10-24-2012 на 07:22
Не можела да обича?!?! Дрън-дрън. Просто още не си й влязъл под кожата. Може и да не успееш да я превземеш, но ако успееш ще видиш как може.
Ще продължавам да опитвам, пък дано стане. Работата е там, че това да не може да обича е напълно разбираемо. Защо? Защото майка й и баща й са атеисти (съответно и тя) и не са сключили брак. Майка й я родила когато била на нейните години (16, не са цигани) и до ден днешен не се обичали с баща й а само били заедно, защото имали изгода. Поне това ми е казала тя. Но за разлика от тях, момичето е много по-свястно и морално.
Тя сама ми е казвала, че търси само материалното както вие анализирахте по-горе и може би това ме плаши. Ако успява да се анализира до такова ниво и да се приема, някак си ме кара да й вярвам.
Последно редактирано от Uzerneim : 10-23-2012 на 06:18
Пак ти казвам, не й се връзвай толкова. Самият факт, че се анализира, означава, че има нещо повече. Анализът е съпроводен с нуждата от себеопознаване и промяна. Да се вглеждаш в чувствата си и светогледа си не е материален стремеж, а съвсем духовен. Ако й я беше белязала семейната картинка, щеше да е един материално ориентиран робот, който нямаше да осъзнава, че са му повърхностни страстите. Момичето има желание за емоции и стига да ви се получат нещата, съвсем спокойно може да се запознае с тях. Не, че не е способна да обича, просто тепърва й предстои да се научи. Като срещне подходящ човек.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Интересно. Аз като й казах, че може би не съм подходящ за нея, тя ми отвърна "Ами ако ти не си подходящ, значи по-добре да си умра сама." или нещо подобно беше. Та ок, ще карам напред пък каквото стане. Дане успея да й спечеля сърцето. Не съм очаквал толкова компетентен отговор и не бях тълкувал нещата по този начин. Занимаваш ли се с психология или нещо?![]()
До колкото помня атеистите не вярваха ли в това, че не съществува божествена сила, която да ни направлява, помага и прочие, а не да вярват в силата на материалното? О.о Нищо лично, но според мен родителите 'и са нездраво мислещи хора след като гонят само материалното и възпитават дъщеря си без обич по същия противен начин... Момичето ти явно просто е тръгнало малко по грешния път, който 'и сочи семейството 'и и това все някак си се надявам да може да се поправи, защото в живота на човек най-силна роля играе именно то - семейството. Дори и да започне да те обича, ако все още не е, разбира се, то тя едва ли би го осъзнала или признала. Вероятността, когато осъзнае чувствата си да ги счита за неправилни и да се опита да се отърве от тях, е голяма.
Не мисли, че след като убежденията 'и са такива, че тя не обича и няма да обича, и че материалното би потушило всяка емоционална болка, е напълно така. Така е "програмирана" и трудно би се, така да го кажа, "преинсталирала" или иначе казано отървала от това, в което 'и казват да вярва.
жужчелнка, Атеист означава човек, който е против всички религии. Да, наистина семейството й е много странно. Оплака ми се, как майка й наричал баща й гей а баща й наричал Бог по същия начин. Но пък са леко заможни и й купуват каквото пожелае, което може би е единствената добра страна.
Признавам, че е така, но всяко нещо си има своите изключения. Не мога да кажа, че момичето е от тях или пък не. Смятам, че е прекалено объркана точно в този момент от това какво иска, какво чувства и това,което 'и налагат, че трябва, а иначе казано да е пред дилема кой е най-правилният избор, който може да направи.![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Има един филм, който го препоръчах на разни съфорумници, казва се "Мирният войн" (Peaceful warrior). В него главният герой в един момент трябваше да измисли нещо умно и единият от опитите му беше точно "Тези, които са най-трудни за обичане, най-много се нуждаят от любов" ("The ones who are hardest to love are usually the ones who need it the most.") Филмът е много готин, препоръчвам ти го и на теб.
Мерси за предложениетоА относно това че "Тези, който са най-трудни за обичане, най-много се нуждаят от лобов" съм напълно съгласен.Поне за по-голямата част от случайте. И трудно дори и почти невъзможно е някой да ме убеди в обратното твърдение тъй като аз поради едни или други причини смятам че на тоя етап идеално се вписвам в категорията на най-трудните за обичане хора. В повече подробности няма да се впускам
![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!