.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 52

Hybrid View

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Браковете се разбиват, защото обществото ни е такова, че не се женят въобще за правилните причини и не се познават истински преди това. После се разкриват, спират да се харесват, не са пълноценни заедно вече - край. Не е, защото любовта траела 3 години. Има двойки на по 80 години, които още ходят, хванати за ръка. Днес видях такава. Красиво е. Колко време ще обичаш зависи от това колко си пасваш с човека и как разбирате връзката си. Останалото са подробности. Прекалено често хората гледат само подробностите, пропускат основата и накрая се разделят.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    Щом не се е влюбвала, говори празни приказки.
    Да, да, това не е етикет. Може би просто предположение.
    Всички сме много начетени и ''просветлени'', особено когато трябва да психоанализираме друго човешко същество. Ако е и непознато, сме нацелили шестицата от тотото. Изключваме странните и видно неприемливите за околните ситуаци и БИНГО-резултат е налице! Цитатът на Бегбеде, независимо дали той го подкрепя или не, не споря, като не от него бива защитаван от много други хора. Друг е въпросът, че не всички са способни да разберат това.

Думи в устата сама си вкарваш. Аз само те цитирам, както направих и с автора.

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Браковете се разбиват, защото обществото ни е такова, че не се женят въобще за правилните причини и не се познават истински преди това. После се разкриват, спират да се харесват, не са пълноценни заедно вече - край.
    Ааа, ясно. Разбрах те. Хората едно време, които са се женили на по 20г. и надолу, принудени от родителите в повечето случаи, са се познавали. Да, да, разбрах. Екскюзе муа!

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Обяснявам като за първокласници: ако никога не съм изпитвала/правила/опитвала нещо, не мога да твърдя, че не го мога/познавам/владея.
    Това, че мацката не се е влюбвала, не означава, че не може. Просто не е намерила подходящия.
    "Говори празни приказки" не е етикет. Казах, че говори празни приказки, когато стане въпрос за любов /по същата логика аз говоря празни приказки като стане въпрос за физика - защото не я разбирам, не я уча, не ми е интересна; но аз избягвам да говоря по теми, които не разбирам/, а не че говори празни приказки винаги.
    Не знам какво целиш с коментарите си - да ме убедиш как си права или как аз съм в грешка. Все тая, не успяваш.

Никак не ме влече идеята да "психоанализирам" когото и да било.
    Иначе, да - много съм начетена. Благодаря.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от Тита Виж мнението
    Ааа, ясно. Разбрах те. Хората едно време, които са се женили на по 20г. и надолу, принудени от родителите в повечето случаи, са се познавали. Да, да, разбрах. Екскюзе муа!

Времената са били други. Мъжа изкарва парите, жената седи вкъщи и готви,пере,гледа детето. Да си оставиш семейството си е било срам (не ,че сега не е , но пък е много по-често явление) , да си самотна майка - потрес в очите на другите.
    Това, че двойките от "едно време" не са се разделяли не е само от любов. Толкова са много тези,които са заедно 50 години, от които 25 не делят една стая.
    Въобще не разбрах от къде го изкара тоя коментар? о.О
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Тита Виж мнението
    Тогава хората са били една идея по-сърцати, а не безбожни егоисти, мислещи главно за себе си. Бракът за тях е имал особено значение и са гледали по друг начин и на самата институция, и на децата си, и на всичко.
    Ако днес, за един човек е достатъчно да хвърли око на някоя, за да разруши семейството си, тогава не е било така.
    Не твърдя, че е било перфектно, но си има и плюсовете.
    Тогава са се научавали да се обичат, уважават и да поемат отговорности.
    Днес имаме пълната свобода да избираме и човека, и начина, по който ще се държим с него, а прекалено много от нас я стъпкват с идеята, че такова нещо няма и животът ни трябва да се гради само на секс и изгода, "щото любов няма" или "трае кратко". Любовта не е само пеперудки и песни. Тя е да имаш до себе си човек, на когото му пука, да си наистина в труден момент, а той да е до теб, да се справите заедно и да градите заедно през караници, рев, напасване и несигурност. Тя се крие в уважението, в разговорите, в малките неща, които ви правят специални един на друг, ако ще за светът да сте едни от многото. Ако за теб да обичаш значи да си нон стоп в еуфория, нищо чудно, че вярваш, че три години стигат.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си