- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Възможно ли е момиче да не може да обича?
Извърташ темата, разбира се в своя полза. Няма значение. Първо не съм убедена, че правиш разлика между обич и любов, с това се аргументирам:
Любов за мен няма. Грешно си ме разбрала. Привличане има. Склонна съм да приема, че може да просъществува (тя, любовта), не мисля, че съм я срещала, затова и допускам този вариант. Зависи до каква степен си се разкрил пред другия. Колкото не се познавате, толкова по-голям интерес имате един към друг. Интерес->привличане/страст/споделени емоции и т.н. и т.н. Но никога не бих тръгнала да твърдя, че едва ли не продължава цял живот. Are you fucking kidding with me?Ако за теб да обичаш значи да си нон стоп в еуфория, нищо чудно, че вярваш, че три години стигат.
Обичта, към родителите примерно, може да съществува, но също може и да не съществува. Познавам не един и двама, които са отрекли да носят имената си. Не ги съдя, нито съм се наела да ги психоанализирам, още по-малко родителите им. Пак почнахме с ''лепването на етикети''-другите са егоисти, а ние сме майка Тереза. Горе зададох въпрос, защо след като първото семейство е толкова важно и ценно, се отделяме, за да създаваме нови с ''избраника на живота си''? Държа да получа отговор.